Окръжна болница - Варна -тема 4

• 81 183
  • 781
  •   1
Отговори
# 720
И аз съм се чудела на това. Даже съм се изненадвала, как майките спят спокойно като не знаят какво се случва с тяхното бебе. Нощем бебетата като се разплачат скачат най-често майките, които са в стаята до бокса. За съжаление моето ми го дадоха в деня на изписването. Цели 7 дни си беше самичка в бокса, а аз висях като куче отпред и чаках да я гушна и да я накърмя. Нощем съм ходила по 100 пъти да си я гледам.

Е, не... 7 дена?! По 100 не, ами и по 200 пъти ще ходи човек. Защо не ти го даваха? И каква е цялата тая работа с тая жълтеница? Имам чувството, че е като задължително бебетата да имат жълтеница в болниците, а едва ли това е истината.. Не съм привърженик на негативното мислене, че се източва ЗК, но вече и въобще не го отхвърлям, а и не разбирам- нали и вечер трябва да се кърмят? Каква е изобщо идеята да ги взимат вечрта? Да си почивали, да, ама ето, че някои от вас още повече се изтормозват по този начин. Thinking А като ги държат с дни изолирани от майките кой ги храни, с какво ги хранят? Ок, все въпроси, на които ще разбера отговора съвсем скоро, но каквото и да е просто не мога да приема това, че повечето от вас им се е налагало едва ли не да водят борба с някои от персонала, за да си видят децата... Naughty

# 721
Coucoumelle, честит бебок! Да е жив/а и здрав/а! Какво е? Прекрасно е чувството да се върнеш у дома! Да ти кажа и аз имам чувството, че яко друсат ЗК там....Въпреки,че поне при моето бебе си имаше причина да сме 1 седмица там. Имаме Rh несъвместимост с мъжа ми и малката е взела неговия Rh, та беше като лимон. Но наистина всички масово седяха по 1 седмица....Всички мами, които се завъртяха през стаята ми бяха за по седмица, все жълтеница, все нещо имало.....Относно стаите и боксовете. Етажът е направен така, че между всеки 2 стаи има бокс с бебета, така че всяка една стая си граничи с бокса. Там са сборна формация младежи и девойки от двете стаи. Много е тъпо правилото да се вземат малките в 0 часа. Когато аз раждах бебетата по цяла нощ си стояха с майките и само при желание можеше да си оставиш детето в бокса... Rolling Eyes
Та значи Скочев официално не е завеждащ, така ли? Жалко.... Confused

# 722
  • Varna, Bulgaria
Coucoumelle, честит бебок! Да е жив/а и здрав/а! Какво е? Прекрасно е чувството да се върнеш у дома! Да ти кажа и аз имам чувството, че яко друсат ЗК там....Въпреки,че поне при моето бебе си имаше причина да сме 1 седмица там. Имаме Rh несъвместимост с мъжа ми и малката е взела неговия Rh, та беше като лимон. Но наистина всички масово седяха по 1 седмица....Всички мами, които се завъртяха през стаята ми бяха за по седмица, все жълтеница, все нещо имало.....Относно стаите и боксовете. Етажът е направен така, че между всеки 2 стаи има бокс с бебета, така че всяка една стая си граничи с бокса. Там са сборна формация младежи и девойки от двете стаи. Много е тъпо правилото да се вземат малките в 0 часа. Когато аз раждах бебетата по цяла нощ си стояха с майките и само при желание можеше да си оставиш детето в бокса... Rolling Eyes
Та значи Скочев официално не е завеждащ, така ли? Жалко.... Confused

Coco Mademiselle,
момиченце е - Елица се казва.
Бебетата ги вземат около 1 часа. Поне за 7 дена беше така Simple Smile, но ако ревяха много никой нищо не казва като си го вземеш. Последната ни вечер сложиха един много рявящ и скимтящ господин, та се наложи към 5 да си я взема. Докато й сменях памперса в бокса дойде акушерката и само ми направи забележка, че съм й дала биберон.
Иначе по отношение на завеждащия наистина си мисля, че е вече Папазов, защото точно в понеделник чух няколко майки да с говорят, че приемал официално отделението, тъй като Скочев след болнчния се пенсионирал. Момичето, с което бях в стая е щял да я оперира, но поради същата причина не успял.
Но пък ivaneliq казва, че не е така. Както и да е- нали вече не сме там!!!
А нещата от списъка и на мен ми ги взеха, когато ме настаниха в стаята, вкл. и пелените.

# 723
  • Варна
Сега, като ви чета, се замислих, че ние с моето бебе сме имали голям късмет - нищо му нямаше на детето, не са го отделяли от мен, и ни изписаха след 3 дни. Но наистина повечето бебчета ги държат повечко, но според мен така е по-добре. Ако се съмняват, че нещо, макар и минимално, не е наред, по-добре да изтърпите престоя, по-безопасно е!

# 724
За източването на ЗК съм малко скептична. Малката я хвана жълтеницата ден преди да ни изпишат (седяхме 3 дена) и си казах, че ще останем още дни, но ни изписаха наистина бързичко. Но като цяло моето раждане мина без усложнения.
Родих в 13:30, донесоха ми бебка за 1-во кърмене и запознанство в 6ч Wink Оттогава си беше почти изцяло при мен.
Олиото и шампоана така и не ми ги взеха. Явно с всеки случай се процедира индивидуално.

Относно лекарите... знам, че има доволни и недоволни от еди кой си, та и аз ще споделя малко впечатления за някои.
Аз по принцип отидох с изтекли води и трябваше да изчакам моят лекар да се появи, та ме прие за първоначалният преглед д-р Георгиева. Беше видимо без настроение, крива.. беше  с големи съмнения, че са ми изтекли водите, а аз убедено и казвах, че точно това ми се случи! Предполагам, че жената е била уморена вече, защото аз дойдох в 4 сутринта, а смяната им приключва в 6:30. Все пак малко по-късно тонът и спрямо мен се промени, в добрият смисъл Simple Smile Но, като цяло не останах с добро впечатление.
За д-р Якуб, мернах го няколко пъти, докато  вървеше моето раждане. При него се беше паднала родилка, която крешеще ужасно.. часове наред.. имаше хора, които и се караха да млъкне, но той бе много спокоен спрямо нея. Падна се и на една от сутрешните ми визитации.. обясни ми какво да правя, за да се възстановя по-бързо (трудно ставах от леглото при положение, че естествено родих). Стори ми се мил човек.
За Д-р Папазов, той ме проверява за разкритие няколко пъти, докато чаках моят лекар. Доста грубичко ме прегледа.. И тръгна да казва на Д-р Якуб, че ще ме слагат на система и ще ме израждат в еди колко си часа, но аз го прекъснах и му казах, че имам уговорка с друг лекар и той реагира доста гадно, като ми каза, че моят лекар не му е звънял, за да го уведоми.  Не, че е длъжен мисля Simple Smile
За акушерките и д-р Славчев само мога да кажа..  Hug това мисля, че е достатъчно.

Надявам се все пак доволните от ОБ да са повече от недоволните и за вбъдеше да се допускат по-малко грешки, защото наистина тук зависят животи.

# 725
  • Варна
Аз когато бях там в бокса до нас имаше 12-13 бебета, а в граничещите с него стаи - 6 майки, на поне две от които децата бяха на фототерапия. Така че явно е имало майки, които са били отдалечени от бебетата си, добре че аз си бях до моето. Нас ни изписаха на 3-я ден.

# 726
  • На брега на морето
На мен ми взеха олиото и шампоана. Аз пелени така и забравих да купя, но те не ми ги и поискаха.
Наистина при всеки е индивидуално и се процедира по различен начин.
Кой е този д-р Колев, един индивид с леко прошарена коса, височък? Ако е той идваше на визитация с акушерката, като тя провеждаше визитацията, а той стоеше отстрани. Странен човечец...

За Скочев не знам какво да кажа, и аз подочух нещо за пенсиониране, но точно след раждането ми говорих с израждащия ме лекар за д-р Скочев. Та той ми даде информацията.

Като цяло ОБ не е толкова зле, но определено за мен е нужно там да се отиде с избор на лекар. Това си е мое мнение. За мен беше важно в този важен момент да се чувствам сигурна и спокойна. Да имам пълно доверие на човека, който е до мен, а не тепърва да се налага да се запознавам с него.

За Папазов да ви кажа какво разбрах..съквартирантката ми раждала при него. Обаче той я приел, когато той ще е на смяна, за да я изражда. Сложил й хапче, за да й предизвика раждането и забележете момичето не се водеше с избор на лекар, даде си му парите на ръка. Човекът явно не страда от някакви скрупули.

Честно да ви кажа, ако някой ден имам друго детенце вероятно пак бих отишла там да раждам. Бях се настроила, че това е държавна болница, а не хотел. Така че всичко е до нагласа.

# 727
И аз съм се чудела на това. Даже съм се изненадвала, как майките спят спокойно като не знаят какво се случва с тяхното бебе. Нощем бебетата като се разплачат скачат най-често майките, които са в стаята до бокса. За съжаление моето ми го дадоха в деня на изписването. Цели 7 дни си беше самичка в бокса, а аз висях като куче отпред и чаках да я гушна и да я накърмя. Нощем съм ходила по 100 пъти да си я гледам.
Е, не... 7 дена?! По 100 не, ами и по 200 пъти ще ходи човек. Защо не ти го даваха? И каква е цялата тая работа с тая жълтеница? Имам чувството, че е като задължително бебетата да имат жълтеница в болниците, а едва ли това е истината.. Не съм привърженик на негативното мислене, че се източва ЗК, но вече и въобще не го отхвърлям, а и не разбирам- нали и вечер трябва да се кърмят? Каква е изобщо идеята да ги взимат вечрта? Да си почивали, да, ама ето, че някои от вас още повече се изтормозват по този начин. Thinking А като ги държат с дни изолирани от майките кой ги храни, с какво ги хранят? Ок, все въпроси, на които ще разбера отговора съвсем скоро, но каквото и да е просто не мога да приема това, че повечето от вас им се е налагало едва ли не да водят борба с някои от персонала, за да си видят децата... Naughty
Нашият случай не беше с жълтеница. Имах уроинфекция ... кални води ... Бебето повръщаше 24 часа меконуим. На 48 час го захраниха с АМ. През цялото време беше на системи и на антибиотик за да се избегне развитието на някаква инфекция. Благодарна съм им, защото сега имам едно здраво бебче. Момичета, ако има проблем по-добре е да останете по-дълго отколкото като се приберете да се чудите какво става. Особено с жълтеницата. Нека там направят каквото трябва и в къщи да се радвате един на друг.

# 728
мимито86, на мен ми ги поискаха и пелените и шампоана с олиото.
Мина една акушерка и пита:Вие тук дадохте ли ми нещата от списъка?
Иизкара един списък с номерата на стаите и номерата ни.

и при мен беше така

# 729
Иве, за нагласата си много права.Точно така мисля и аз-отиваме за 2,3 дни в болница, а не  хотел и не би трябвало да имаме някакви огромно очаквания.Условията в ОБ са добри,хората правят каквото могат за да подържат болницата, не може да се отрече.
А за Папазов, мога да ти кажа, че човека си е такъв....той опита и при мен нещо такова.
Прие ме  Папазов на 22-ри към обяд и вечерта в 00:00 д-р Якуб (по молба на Папазов) ми сложи свещичка Простин за предизвикване на раждането.Якуб ми каза да си легна,защото действието на свещичката ще започне след 6,7 часа, сутринта Папазов щял да реши какво ще се прави и как ще раждам,заради голямото бебе. Сутринта обаче още няма никакъв ефект от този Простин, аз гладна и мъжо ми донесе една мазна баница. Хапвам си я аз и по едно време идва Папазов и ми се скара,че ям защото той мислел да ме слага на система, обаче ако нещо се объркало да ми прави секцио нямало да може защото не трябва да съм яла.И добре че си хапнах, защото момичетата с които бях в стаята ми казаха, че по-рано Папазов минал през стаята с някакви стажанти и им казал,че планира да прави секцио на момичето което липсвало в момента от стаята....По-късно разбрах и от друго място, че човека си е искал да ме резне...Добре че беше баничката, защото щях да съм оперирана сигурно....И много се радвам че успях да родя нормално при д-р Якуб, защото Папазов колкото пъти ме проверяваше за разкритие- виждах звездички...То голям човек,ама и големи ръце беее...Пък представям си той да ме изражда...  Shocked Simple Smile хаха сега ми е смешно,ама тогава ми се плачеше.
Иве,Колев е странен човек наистина....Ама на мене ми беше по-странен един доктор нисичък с очила,леко пълен...един два пъти беше на визитация,дума не обели този човек, така и не разбрах как се казва....
А пък тази Георгиева, ауу колко е гадна и крива.......Като ме хванаха болките ме провери за разкритие и ме пита дали искам обезболяващо,казах че засега се търпят и не искам.
Два часа по-късно обаче вече не се търпяха и отидох да си искам обезболяващото,а тя ми вика: "Ааа по-късно, че ще ми изстине баничката!" . ААаа как ме ядоса, все едно тя ще ми го бие, нали лекарите само казват какво да бият и това го правят акушерките така или иначе.....После на една от визитациите дойде Георгиева и вика:"Вдигай лигнина!", вдигам аз ама ми треперят ръцете, защото кръвното ми доста беше паднало, та изтървах лигнина върху ръката й...Тази ми ти жена като се развика:"Какво правиш,ще ма намацаш,не виждаш ли...сляпа ли си ?!??!" И аз Shockedвикам:  "Еми д-ре да бяхте станала сладкарка, не гинеколожка....какво ми викате,направих нещо нарочно ли ,какво ...не виждате ли че не съм добре?!?" И тя се изнесе ядосана от стаята....Много крива женица ейй...!!

# 730
е, ще напиша и аз няколко думи за Папазов и Якуб, щото се паднах и при двамата. Понеже термина ми минаваше и се притеснявах, отидох до окръжна и на смяна се падна Якуб и акушерката Михалева. Нямам думи как ме приеха, все едно се познавахме, др. Якуб беше много внимателен, толкова спокойно обясняваше всичко, накрая решихме на следващата вечер 25.11. да постъпя и да ми сложи свещичка, пак той щял да бъде на смяна. В неделя на 25.11 в 20ч. постъпих, в 23ч ми сложи свещичката и каза че към 5-6ч сутринта да очаквам нещо, но мен още в 1ч ме почнаха контракцийте, а в 2ч ми изтекоха водите. Преместиха ме в предродилна, там цяла вечер с мен беше акушер Михалева, като през час др. Якуб идваше да ме види как съм. На сутринта ми включиха система и те си заминаха, после ме пое Папазов, ама общо взето когато болките станаха нетърпими една женица ме премести в родилна и всъщност от там ме пое Папазов, който ме натисна по корема няколко пъти и бебето излезе, това беше с него. След това когато ме срещаше в коридорите винаги ми се усмихваше и ме питаше как съм, бебето как е. Др. Якуб дойде на следващия ден до стаята ми специално да ме пита как е минало всичко, как съм, да види бебето. Общо взето съм доволна.

# 731
  • Варна
Георгиева една руса ли е?

# 732
# 733
  • Варна
Значи тя ме прати да ходя да си лягам вкъщи с контракции на 4 минути, защото съм била само с 1 см разкритие и сигурно били фалшиви Mr. Green

# 734
Мен Георгиева ме изражда и като цяло съм доволна.
Имаше обаче един доктор който ме проверява за разкритие. Казва ми "качвай се на магарето" и тъкмо ще го правя ,но получих много силна контракция,свих се,подпрях се на магарето и му казвам "само секунда". Тоя като се развика "Няма теб да чакам,работа имам."  #2gunfireАууу беше много грубо. Беше един висок и прошарен. Относно нещата от списъка-не са ми ги искали. Изписаха ни на четвъртия ден. Нямахме жълтеница. Детенцето на момичето до мен беше на фототерапия ,но тя ходеше и си го кърмеше на три часа. Нямаше проблем. За второто смятям пак там да родя. Доволна съм от всичко общо взето. Бях без избор на екип. Пропуснах да кажа, д-р Скочев ми маха конците (бях с епезиотомия) и пропсусна няколко,които сама си махнах след като се възпалиха и тялото ми ги изхвърли. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт