ДУБАЙ - тема 2

• 127 985
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Точно същия  Peace ,не ми изглеждаше да е по-голям или нещо по-специално  Thinking

A влезнахте ли вътре? То са си много зали, коридори..морските видове са много повече.

Ето една итересна атракция за пътуващи с деца, намира се в Дубай Мол: Kidzania
http://www.thedubaimall.com/en/entertainment/entertainment-secti … ntertainment.html
http://www.kidzania.ae/en/

# 511
Благодаря ви много! Simple Smile

Ако имам някакви други питания с радост ще ви "потормозя" Wink
Поздрави!

П.С.
Ако някой нещо знае за СИМ карти моля да сподели Simple Smile

# 512
А като казахте за Лост Чеймбърс в Атлантис и Акваадвенчър, онлайн ли трябва да си резервирам или може и на място?

# 513
Да,но както казах не ми направи голямо впечатление,но наистина си заслужава да се види,все пак в БГ едва ли ще направят скоро подобно нещо.
А за Кидзания и аз исках да отида  Laughing .Бяхме намислили да водим сина ми там за рожденния му ден,но преценихме ,че е малък и няма да се впечатли чак толкова и предпочетохме да му купим нещо.
Като сме на вълна деца,да кажа,че синът ми беше много впечатлен от сафарито,а е на 2г..Бях притеснена дали няма да има проблеми с него,но той истински се забавляваше.Нямаше проблем да ходим с количката където и да било и там,като че ли хората се отнасят по-добре,по-мило с чуждите деца отколкото тук.Всички го закачаха и му правеха физиономии.Както си вървим и се разминаваме с непознати и те се спират ,щипат го по бузите и му се радват,докато тук ...Абе- друг манталитет,има още доста да се учим  Confused

# 514
Дъ Гърл

Извинявам се  Thinking , но не разбрах..само ако съм направил онлайн регистрация ли мога да посетя Де Лост Чеймбърс или аквапарка? Или мога и като отида там да си платя билетчето. Абе който го е правил да каже как е по-добре.. Simple Smile

# 515
Не мога да ти помогна ,защото аз не се занимавах с плащането или запазването,но до колкото видях имаше големи опашки на касите,предполагам,че може и на място да си платиш,но до колкото знам ако има вариант предварително да си запазиш билетите излиза по-евтино,отколкото ако на място ги вземеш.
Нека по-запознатите да пишат.

# 516
А като казахте за Лост Чеймбърс в Атлантис и Акваадвенчър, онлайн ли трябва да си резервирам или може и на място?

Може на място, няма проблем. Ние си купихме комбиниран билет за двете от BIG Bus - имаше добра  отстъпка, ако си ги купим билетите чрез тях. Simple Smile

# 517
  • Живее на Луната

Може на място, няма проблем. Ние си купихме комбиниран билет за двете от BIG Bus - имаше добра  отстъпка, ако си ги купим билетите чрез тях. Simple Smile

На място има каси, за аквариума става много бързо, за аква парка почакахме около 10-15 минути.

# 518
Дъ Гърл

Извинявам се  Thinking , но не разбрах..само ако съм направил онлайн регистрация ли мога да посетя Де Лост Чеймбърс или аквапарка? Или мога и като отида там да си платя билетчето. Абе който го е правил да каже как е по-добре.. Simple Smile
Ние купихме билети и за двата на място .Препоръчвам разходка и с Биг Буса ,включва и разходка по Дубай Крик+вход за Музея на Дубай .Най-важното е  ,че билета е валиден 24 часа от момента на издаването . Казвам го защото ние се бяхме заплеснали и добре ,че го видяхме на следващата сутрин та довършихме обиколката.
Ние си купихме СИМ -карта на Симпатик www.simpatik.bg . Взехме пакета за 70 лв ,всеки ден сме въртяли по няколко пъти до БГ заради малкия ни син ,който остана с баба си.Общо да сме изговорили над 1 час за 6 дена ,като заредената сума ни стигна и остана .Номера си остава и можеш да го използваш и при други пътувания , купуваш си ваучер . Ако трябва да те наберат от БГ ,макар ,че си в Дубай ,цената който плаща този който те търси е цената на разговор до Англия ,около 60 ст/мин (номера който получаваш е английски ). Изходящ разговор Дубай - Бг ти е 76 ст/мин. За сравнение :С Глобул ,роуминга в Дубай за изходящи повиквания е до БГ и ЕС е  !!! 5,30 лв /мин !!!
Ако имаш въпроси драсни на лични.

# 519
Благодаря ви много! Simple Smile

Ако имам някакви други питания с радост ще ви "потормозя" Wink
Поздрави!

П.С.
Ако някой нещо знае за СИМ карти моля да сподели Simple Smile

ние си купихме сим карта от летището 55 дирхама, du техен оператор,този кредит ми бе достатачен за 2-3 разговора до БГ,но и паркинг плаштахме счрез тел веднъж,и веднъж презаредихме

# 520
Останаха само няколко дни до пътуването, вече нямам търпение  Heart Eyes Имам последен въпрос към Вас: Можете ли да ми препоръчате някой романтичен ресторант в Дубай? Уви в Бурж Ал Араб отдавна всичко е заето  ooooh! така че отпада.

# 521
Здравейте всички,

темата е страхотна, има много информация, радвам се че повечето отзиви от Дубай са положителни Simple Smile За пръв път пиша във форум, исках да споделя и нашият план за почивката и евентуално да получа някой друг съвет или предложение от вас Simple Smile
Накратко - ще летим от Истанбул, летище Сабиха Гьокчен с Пегасус. Цените на билетите са добри, резервирахме ги два - три месеца по-рано. ще се радвам да чуя мнения на някой, който е летял с тях.
До Истанбул мислим да пътуваме с кола, ще я оставим на паркинг на летището - имаше инфо в нета, че щом сме с чужда регистрация и влизаме в Турция с кола, паркинга трябва да е под митнически контрол. Звънях на летището, казаха ми че не е нужно, просто паркирам на обикновения паркинг. За 7 дена е около 120 лв. Надявам се да сме се разбрали с хората от летището и това с паркинга наистина да е така. Има ли някой, който да е оставял колата си там и да е летял извън страната?
Бяха ни препоръчали един човек, който прави трансфери (май с бус) от Шумен до Сабиха Гьокчен,  иска 100 лв на човек до летището, ако имате инфо за нещо подобно но от Варна или Бургас дайте координати, защото все още не съм 100% сигурен дали ще тръгваме с кола.
В Дубай пристигаме рано сутринта и се настаняваме в хотел Cassels al Barsha, точно до метростанция Sharaf, мислихме да ползваме метрото от летището до хотела, но после прочетох тук, че в петък метрото работи от 13 часа, а ние пристигаме в 04 сутринта, т.е ще трябва да вземем такси. Знаете ли, дали има автобус от летището до този район и изобщо дали е добре да се позлва точно автобус за това разстояние? Хотела е с добър рейтинг в букинг.ком, обаче досега не съм видял във форума някой да е писал за точно този хотел. Ако някой е бил там ще се радвам да чуя мнение Simple Smile 
В Дубай мисля да посетим Бурж Халифа (букнахме онлайн вече);  разбира се фонтаните пред Дубай Мол; монорелсовото влакче до Атлантис; Мадинат Джумейра, Дейра. Така, казах вече какво планираме, сега да почвам с въпросите... Simple Smile
Според вас The Lost Chambers или аквариума в Дубай Мол е по-добре да се види? Струва ми се че няма смисъл да ходим и на двата аквариума? Съответно като отидем до Атлантис Дъ Палм но не ходим в аквариума или аквапарка има ли какво друго да се види там? Откъде се хваща монорелсовото влакче, има ли автобусна спирка наблизо?
Някой може ли да препоръча добър ресторант, нещо с нормални цени и хубава, местна кухня?   
Също така май бях чел за някакъв увеселителен парк в ДУбай, влакчета на ужасите и други такива работи, бил нещо страхотно, но не мога да намеря инфо как се казваше, някой ако може да помогне ...
Какво точно представлява разходката с лодка по Дубай Крийк и откъде се резервира? Или това е просто вид транспорт по канала - ако е така, картите за метрото и автобусите (Силвър Нол Кард) важат ли и за транспорта с лодка по канала?
Като цяло ми се струва че края на февруари ще е студено за аквапарк, но ако все пак решим да отидем кой ще препоръчате - този в Атлантис или Wild Wadi?
Какво е добре да видим в Дейра, доколкото разбрах това е старата част на Дубай, и на коя метростанция е най-добре да се слезе за да се разгледат по-интересните неща в тази част?
И последно, понеже все пак мислим да отидем и на плаж един ден, препоръчайте хубав плаж - ако е Джумейра къде точно е най-добре да се отиде, виждам че е доста голяма плажна ивица?
Доста дълъг пост стана, сигурно всичко, което съм питал е писано в темата, извинявам се ако е така, но винаги има нещо неясно, особено за Дубай където има тооооооолкова много за разглеждане...
Благодаря предварително на всички отзовали се Simple Smile

# 522
  • София
Jm, Cassels al Barsha е много хубав нов хотел и най-важното се намира на страхотно място- точно до метростанция Sharaf Simple Smile.
Само на 1 спирка от Mall of Emirates.
Няколко пъти вече в темата съм писал, че за мен Al Barsha е един от най-хубавите квартали в Дубай с нови сгради и на много стратегическо място. Всичко ти е близо. Peace
 И забележителностите, разположени покрай метрото и най-хубавите места по крайбрежието/Мадинат Джумейра, Бурж Ал Араб, Дубай Марина, плажовете и др./, за да достигнеш с такси до тях. Така че не сте сбъркали с избора си.
От летището в 4 сутринта няма с каво друго да се придвижите освен с такси или с трансфер от хотела.
Таксито можете да хванете или от летището, или да излезете на 200 м. от него на булеварда и да спестите 20дирхама начална такса, която Ви начисляват от летището, но с куфари такава гимнастика за някакви си дребни левчета едва ли е най-добрата Thinking. Ще Ви излезе около 80 дирхама.
Всъщност за пътуването от летището с такси можеш да прочетеш в блога ми.
Линк към него ще видиш в подписа ми. Отваряш архива и ще прочетеш за Дубай всичко, което те интересува.
The Lost Chambers е много по-голям и хубав от аквариума в Дубай Мол.
Но аквариуама в Дубай Мол ще го видиш и без да искаш, разхождайки се в Мола.
Клипове, които съм снимал от The Lost Chambers можеш да видиш в профила ми в You Tube/линк пак има в подписа ми/.
Съветвам Ви монорелсовото влакче да хванете на връщане от Атлантис, защото на отиване трудно ще  откриете, къде точно се намира началната му спирка.
Те са общо 4 спирките му, но на връщане тръгва от самия аквапарк и няма да се лутате, което в горещото време не е много препоръчително.
Разходката по Дубай крик можете да направите или с такситата, малки лодчици за няколко човека, които се чудя как се крепят във водата от единия до другия бряг на канала, или ако пътувате с Биг Бус ви е включена в цената. Обикаляте двата бряга на реката около 1 час с корабче, това е разходката и се наслаждавате на архитектурата от двете страни на канала.
Можете по-романтична разходка с корабче да направите в Дубай Марина. по-красиво е там отколкото в Дейра Peace.
Силвър картите за метрото важат и за автобусите,  и за речните таксита/малките лодчици/.
Бил съм само в аквапарка на Атлантис, който е по-семеен/разбирай не толкова екстремен/, по-нов, по-голям, със страхотния аквариум  и много по-красив от Wild Wadi.
На плажове можете да отидете в Дубай Марина, а на Джумейра бийч/платения/, обществения не ви го препоръчвам, където и да отидете е все едно.
Ако имаш други въпроси питай спокойно Peace.
Тук всички сме питали Simple Smile

# 523
Искам да ви попитам.Някой беше казал,че като се качиш в burj khalifa може да стойш колкото си поискаш.защото  искам да видя Дубай и през деня и вечерта.Най-удобният билети е за 16:30 и дали мога да стоя до залеза.

# 524
залезът сега е към 18.30, ще ти писне, просто няма какво да правиш два часа горе.

jm , за увеселителния парк сигурно имаш предвид Global village, те имаха инцидент преди десет дни, падна парче от виенското колело отгоре и уби един човек, та сигурно самото колело не работи. Самият парк се посещава повече от местни, за западния турист не е кой знае каква атракция. Там са интересни повече павилионите на различните държави.

аквариумите - този в дубай мол така или иначе ще го видите. Ако искате в тунела или горе в ъндъруотър зу - се плаща допълнително. Не е никак лошо. Лост чембърс също не е за изпускане, той е просто различен тип аквариум. В коридорите на Атлантис хотел може да се види другият по-голям аквариум, той не е лост чембърс, за лост чембърс се плаща вход.

за водните паркове - и двата са хубави, Уайлд уади е по-динамичен, но в петък аз бих избегнала и двата  Peace

за посетителите на Абу Даби да кажа, че Heritage village вече го няма.

Общи условия

Активация на акаунт