ДУБАЙ - тема 2

• 127 964
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
На мен ми искаха да видят картата, с която е платено и дали аз съм собственика й - документ за самоличност

# 571
Благодаря ви!  bouquet

# 572
Здравейте на всички,преди 2дни се завърнахме,беше невероятно  Grinning
ето и моето разказче:
И така след няколко седмици в очакване на предстоящото пътуване,най после е 18март 05:00ам и самолета излита за Шаржа.Ако имате възможност седнете от дясната страна(когато сте застанали с лице към пилотната кабина),за да видите палмата и цялото крайбрежие от високо.Аз докато се усетя вече виждах пристанището и останах много изненадана от лика на Дубай-пясък,сгради и пак пясък,отгоре не се вижда нищичко зелено.На излизане от самолета те удря една топла вълна от 33 градуса и рзбираш,че си в друг свят.Усещането се засилва още повече като влезеш на летището,заобиколен от местни,индийци,пакистанци и т.н.Задължително се минава сканиране на ретината,следва паспортна проверка,проверка на ръчния и... добре дошли в ОАЕ.Препоръчвам горещо да се обмените дирхами още на летището.По време на трансфера,минавайки през Шаржа се вижда как от пясъка като че ли извират магистрали с по 6-7 платна,красиви озеленени площи с цвята и палми, в далечината започват да се забелязват небостъргачите на Дубай и Бурж Калифа.Нашият хотел беше Аурис Фърст в Теком.Хотела е страхотен,с големи апартаменти,басейн на покрива,но местоположението му не е от най-добрите.На 10 минути от метростанцията Дубай интернет сити,в близост има карфур и 2-3 заведения за бързо хранене.Почти всички шофьори на такси го намират след обеснения на няколко съседни хотела.Най-вероятно няма да си откриете адаптера за ток в стаята,но ще ви го пратят от рецепцията.След няколко часа почивка отиваме на Круиз на арабска галера.Не бих казала,че е нещо на което трябва да отидете,но ние бяхме на почивката с нашите кумове и беше приятна вечер на вън,люшкани по дубайския Крик,приятен вятър подухва през цялото време,ядене и пиене на корем Simple Smile(Алкохола се заплаща-10дирхама е чашка бира)Шоу програмата от един дервиш който се върти в продължение на 30мида минути,на фона на музика.След това ни вдигна няколко момичета и ни кара да му играем кючек.Общо взето първия ден не видяхме кой знае какво от Дубай и бях доста разочарована.Чудех се цяла вечер какво пък толкова му харесват всички.Е следващите дни вече знаех отговора на въпроса.
   Ден втори започва в 8:15 сутринта с писъци"Успахме сееее...."Бяхме си подредили една доста натоварена програма за деня и трябваше да закусим рано рано,но явно сме били много умерени...НА закуска открихме дълга опашка чакаща за маса в ресторанта,единият недостатък на хотела-много малък ресторант за толкова огромен хотел!Взехме си такси и право на Крайбрежната улица на Марината.Страхотен плаж с бистра като роса морска вода,ситен и мек пясък,абсолютен кеф за плаж.Решихме пеша да търсим каналите ма марината,но след 30-40 минути обикаляне под жаркото слънце се отказахме,метнахме се на таксито и отидохме в Мадинат Джумейра,минахме първо през пазарчето и чейнджа,след това се возихме по каналите,невероятно изживяване,толкова красота на едно място,толкова зеленина сред всички този пясък и гледката към Ал Араб е като картички.Билетите са по 75дирхама,тръгват на определени часове лодките(мисля че беше на всеки 20 минути)не приемат друга валута освен дирхами.Плажа и доста от зоните са забранени за посещение ако не сте гост на хотела.Пеша отидохме до Бурж Ал араб(15-20минути с паузите за снимки)Снимахме се на красивият му фон,обмислихме как да намерим време за аквапарк Wild Wadi(намира се точно до бариерата за Ал араб),но така и не намерихме и пак се такси отидохме до Дубай мол.Само там открихме шоколад с
камилско мляко,хапнахме малко сладослед и снимахме ли снимахме отвън ,отвътре,пак отвън....В 16:00 ни беше билета за кулата,пускат 10минути по рано,пътя до самия асансьор е поне 10-15минути и с чакането в 16:30 бяхме на върха на кулата или по точно на 124етаж.Не пускат с вода и храна(има сейфове преди входа) и отново се минава рентген на чантите.Гледката от горе и само един път.Виждат се палмата и светът,но за съжаление снимките към тях през стъклото не се получават.има бинокли с монитори който ти показват местността която гледате каква е била преди години,страхотно е да видиш как за по малко от 10 години толкова много пясък се е превърнал в такъв град.Гледахме и 2 от шоутата на фонтаните.Невероятни са,карат те да се просълзиш.След лек шопинг решихме да пробваме метрото,но изобщо не знаехме,че следвайки знаците на там ни чака толкова много вървене Simple SmileВръзката Дубай мол и метро станцията е затворена с ескалатори на половината път,но ако нямате време за губене ви препоръчвам да си хванете такси.Единичните билети са за всяка зона на метрото(1ва и 2ра) по 6,50 дирхама.Самото метро си е като всяко друго,интересно е много повече от вън с "извънземните" си спирки отколкото отвътре.И така завърши денят на възхищението от Дубай,ден изпълнен с емоции и спомени за цял живот
    Ден трети продължава в Дейра.От хотела ни предложиха  луксозно такси до там за 75дирхама,но решихме че с тези националната компания ще ни излезе къде къде по евтино.Ами разликата беше 10дирхама.Освен златния сук и дейра сити център не знаехме какви други пазари има и му казахме да ни откара на някой пазар за дрехи.Трудно може да се нарече пазар,по скоро е каре от улици с малки магазинчета за китайски стоки-дрехи и техника.Шмугнахме се навътре из уличките и мисля че много добре усетихме духа и живота на този регион-стари сгради,мръсотия и странна неприятна миризма.Толкова беше ужасно,че от бързане да излезем на главна улица,забравихме да снимаме.Спряхме първото такси и отидохме да видим Дейра сити център-мол като мол,цените са като навсякъде в другите молове,но марките който се предлагат не са толкова луксозни.Решихме до отидем и до златния пазар и след като никое такси не искаше да ни качи от входа,бързо се сетихме съветите от тр ансфера,че такси в мола се хваща от подземния етаж,където си има специално назначен който следи за реда на опашката за такси.Самата опашка върви много бързо,така че не се плашете,колкото и да е дълга.На златния пазар веднага ни задърпаха да ни предлагат стоки реплики,но не се престрашихме.Златото е лично според мен доста скъпо предполагам заради това че 22карта и почти всичко е с диаманти.Интересни са им витрините на златните магазинчета,на едно място видяхме дори цяла блуза от само от злато.Тъй като имахме за след обяд сафари,спазарихме няколко шала и блузки,за да не сме капо от Дейра и пак се метнахме на такси до хотела.Голяма грешка е да ядете точно преди сафари и то обилно.В няколко бели джипа тойоти по 6 туриста(сядайте отпред че най отзад е голямо блъскане по дюните) се отправихме към пустинята.Там където свършва магистралата и започва безкрайния пясък,спряхме да изпуснат гумите и започна големият майтап.Толкова лудо каране не бях преживявала.Самата гледка е супер,на хоризонта се вижда само пясък и бели джипове който се движат по дюните,а усещането за всеки е различно,едни крещяха от кеф,други едва се сдържаха да не повърнат(имаше и такива инциденти,за щастие не и в нашия джип)но 30минути такова лудо изживяване е много,15-20 са достатъчни.Спряхме за снимки насред пустинята и продължихме към изкуствения оазис с тоалетни с плочки течаща вода.Возихме се на камили,усещането при изправянето и лягането на камилата е неописуемо,пушихме наргиле,пихме кокосово мляко,рисуваха ни с къна,обличахме се в местни дрехи,снимахме със сокол,който си стой на специално килимче в което ти влиза ръката.Имаше дервиш и бели денс танцьорка.Вечерята е барбекю и салати.На връщане магистралата е много близо за да няма инциденти след вечерята Simple Smile Самото сафари е точно както каза нашият екскурзовод"нещо което се радвам,че направих,но никога не бих повторил"
   Ден четвърти тръгваме с екскурзовод до Абу Даби.Тъй като я записахме и платихме от Бг и впоследствие съжалявах че сме дали толкова много пари,като разбрах колко е билета на автобуса до там,но нашата екскурзоводка Пепа ме накара да не съжалявам за нито един лев.През целия път до Абу даби ни е разказвала страхотни истории за местните и техния живот.Абу Даби е много по зелен от Дубай,много по реален град.Джамията е ...нямам думи,трябва задължително да се види красотата и от вън и от вътре!Не си забравяйте дреха с дълъг ръкав и шал за главата,вътре в самата джамия се влиза бос,а за да я разгледате стигат 15-20 минути.Посетихме херитич вилич,видяхме как се правят дървени врати,лодки,стъкленици,хапнахме от палачинки и други техни тестени сладки,купихме си сувенири,от плажа се открива страхотна гледка към булеварда с небостъргачите.Хапнахме и  напазарувахме в Марина мол и отидохме в центъра за ислямско изкуство,видяхме златните килимчета(най-малките са по 350-400евро,следваща големина 800евро ,стигат най големия до 50 000евро,приемат пазарлък)персийските килими и съдовете от камилска кост и тръгнахме за Пистата Ферари,където и заваля дъжд.Тъй като нямахме билети и предвидено време за посещение на самата писта,видяхме само отвън ферари уърлд,съвсем малка част от на високия участък на пистата и магазина на ферари.За хора,които не сме фенове на формулата ни беше достатъчно.Интересна ми беше "границата" между Абу Даби и Дубай Simple SmileИмахме голямо желание  да се върнем отново в Марината и да направим един плаж,но не върнахме в късния след обяд в Дубай и решихме направо в мола на емирствата да посетим ски пистата.Тъй като искахме да направим само разходката с пингвините,но на касата като ни казаха че не пускат с фотоапарати а снимката която ти правят е 100дирхама се отказахме и решихме да похапнем тортички посипани със злато в златното кафе.
    Ден пети,за съжаление последен Sad Отидохме с такси до спирката на монорелсово влакче за Палмата.Еднопосочния билет е 15дирхама,но гледката си заслужава.Аквариума след този в Барселона ми стори като джудже.Поразходихме се и се поснимахме на фона на хотела и трябваше да се прибираме в хотела за трансфера до летището.На връщане от Дубай пак ако имате възможност този път седнете от ляво,гледката вечер е убийствена,много хубаво се вижда и палмата.
  И така от 33градуса,слязохме  в София по джапанки на -1 и сняг Simple Smile
  Трудно ми се вижда да се опише Дубай с думи,дори да се улови от обектива на фотоапарата,трябва да се види на живо задължително!Като поотраснат децата задължително бихме се върнали,но този път на почивка,само плаж,аква-паркове,делфини и пингвини Stuck Out Tongue
Снимките Абу Даби все още не съм ги качила,но ако на някой му се гледа от Дубай:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.4732057384694.107374182 … 561227&type=3

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 13:38 от pisana306

# 573
  • София
pisana306 , чудесни  снимки! Отново се върнах в Дубай! Simple Smile

# 574
Ех,писана,как ме върна една година назад Heart Eyes
Страхотни снимки и си ли4и,4е хубаво сте си изкарали!
В Дубай Мол,където седите на заведението пред водопадите бяхме седнали и ние на същата маси4ка Laughing

# 575
pisana, прочетох го на един дъх, много полезни неща си записах, нямам търпение да заминем, благодаря!

# 576
Сега се сещам за тези които им предстои да пътуват до там,задължително да пробвате фурмите с карамелизирани орехи и бонбоните в магазина на Бурж калифа(фурми с ядка и обвити в шоколад) -много много яки.На безмитния има и водка смирноф със златни люспи вътре на доста хубава цена.
 Diora  приятно изкарване и да разказваш после Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 13:30 от pisana306

# 577

pisana306 прочетох всичко на един дъх и благодарение на разказа ти се върнах отново в тази приказна страна.  Била съм там два пъти и много искам да отида пак, надявам се да е скоро. Благодаря за хубавите спомени и емоции, които ми възвърна  bouquet

# 578
.

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 11:38 от Tears Of The Sun

# 579
Само да добавя за хотела - с хубави просторни апартаменти, но с не много удобно разположение, затова ние пътувахме само с такси. Чакането за закуска беше изнервящо, не може хотел 30 етажа да има толкова малък ресторант и басейн с 10 шезлонга на кръст. За 4-звезден не беше нещо особено, очаквах повече. Става въпрос за Auris First.

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 14:46 от Tears Of The Sun

# 580
  • Sofia
А някой посетил ли е Dubai miracle garden ? На последък много често се натъквам на снимки и много ми харесва.

# 581
Невероятна красота  Crazy Дори не знаех за съществуването на тази градина. Приказна е наистина!

# 582
А някой посетил ли е Dubai miracle garden ? На последък много често се натъквам на снимки и много ми харесва.
ех..., защо не знаех за тях преди 10дни  ooooh! страхотни са  Hug

# 583
Моля за информация до колко часа има автобуси от Абу Даби за Дубай

# 584
  • София
Моля всички ходили до Дубай да ми помогнат  #Crazy  Предварително се извинявам за дългият пост.
       Много ме притеснява дали ще успея да си направя хубав график  Embarassed- тоест кое- кога да посетя в свободното си време, извън задължителната програма- нямам предвид заведения за хранене и нощни клубове, а красиви места за разглеждане като малката венеция например, които няма да видя на сити тура например. Ще бъдем в Теком- Аурис фърст хотел.
След настаняването мисля да отидем на плаж до вечерта- чудих се дали да не е последният ден, но после незнам къде ще се изкъпем, вероятно на плажа имат хубави душове. Разбрах че от хотела имало някакви автобусчета които пътували до някакъв плаж безплатно- моля ходилите в хотела да потвърдят. Хотелът предлага ежедневен  безплатен транспорт до Jumeirah beach park ИЛИ Хотелът предлага ежедневен безплатен транспорт до някой от плажовете на Дубай- знаете ли кои са плажонете?

Ето я задължителната програма- ПРОГРАМА НА МАРБРОТУРС ЗА 5 ДНИ В ДУБАЙ:
15.04.2013-1 ден
излитане от София и Настаняване в избрания хотел по възможност преди 14.00 часа.  

свободно време ???????????????

16.04.2013- 2ДЕН
             Часа: ЗАКУСКА.
              Часа: СИТИ ТУР НА ДУБАЙ- Ще посетим Дубайския исторически музей с восъчни фигури; Ще разгледаме Златния пазар; Пътувайки по булеварда с небостъргачите Шейх Заид Роуд ще минем покрай Емирейтс мол, в който се намира закритата ски писта, Dubai Media City  и Dubai Internet City с офисите на водещи световни медийни и софтуерни компании. Ще продължим към хотел Атлантис, пътувайки по “стъблото” на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, няма да пропуснем и фото-паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Продължителност: около 4-5 часа.

свободно време????

???    Часа: КУЛАТА БУРЖ ХАЛИФА-Наблюдателната площадка “At The Top” на 124-ти етаж. Входът се намира в Dubai Mall (последният вход на мола откъм Бурж Халифа, след това вляво). Трябва да бъдете на входа за кулата в Dubai Mall 15 минути по-рано от обявеното време и да представите потвърждението, което ние ще ви дадем.
               Часа: Преди или след кулата- Дубай мол- аквариума+ тунела на аквариума+ возене на лодка със стъклен под= 2 часа. Фонтаните.  За друго не се сещам да има наоколо.

17.04.2013-3 ДЕН

свободно време-  ??????

15.30-22.00 часа: Сафари в пустинята- джиповете взимат и връщат туристите от хотела.

18.04.2013- 4ДЕН

свободно време - цял ден??????????????

19.04.2013-5 ДЕН:

свободно време-незнам в колко часа ще трябва да напуснем хотела??????

Часа:Освобождаване на хотела до обяд. Заминаване за България

Още едно питане относно транспорта. От сайта на метрото разбрах, че еднодневният БИЛЕТза метрото за всички зони е 14 дирхама-red nol card. Знаете ли дали този билет важи само за метрото или мога с него да пътувам и в автобусите? Ако не мога да пътувам с автобусите, тогава по какъв начин се плаща билет за различните превозни средства ако нямам SILVER CARD, която да заредя ?
Четох във форума следната информация: "Купихме си nol Silver Card по 20 дирхама, с тях пътуването е най-изгодно, защото освен, че важат за всички видове обществен транспорт в града- метро, автобуси и водни таксита, с тях пътуването е и по-евтино отколкото с билет. Те могат да се зареждат всеки път с колкото дирхама пожелаете. Валидността им е 5 години. МАКСИМАЛНАТА СТОЙНОСТ, КОЯТО ПЛАЩАТЕ ЗА 1 ДЕН Е 14 ДИРХАМА, без значение колко пъти ще пътувате и на какво разстояние". Въпросът ми е все още ли е така, или има някаква промяна?

Предварително благодаря за отговорите ви.

Последна редакция: сб, 30 мар 2013, 19:24 от mama Megi

Общи условия

Активация на акаунт