ДУБАЙ - тема 2

• 128 972
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Наистина не е  изобщо толкова изгодно да се пазарува!А на мен и друго ми липсваше там: цените навсякъде са само в дирхами.Не е като на пове4ето места в Европа,като обърнеш етикета,да има цените в евро,долари,лири и т.н. и аз докато сметна нещо, колко струва и дали си заслужава въобще,то мине сума ти ми време,а пък отвсякъде те заливат от стоки и разнообразие,а и ти се иска вси4ко да видиш и да пипнеш,а пък времето не стига и пазаруването за мене се оказа,ако щете вярвайте,истинска агония и затова просто не пазарувах,за радост на мъжа ми Embarassed

# 76
  • София
Официалното платежно средство е Дирхами. За някои екскурзии/ сафарито може да платите и в долари  Peace Навсякъде по обменните бюра приемат долари, евро, а за плащания може да ползвате и кредитна карта, така че  няма да имате проблем от тази гледна точка.

За цените сме коментирали вече, че отдавна ОАЕ не е евтина шопинг дестинация, намират се и изгодни неща или ако са на разпродажба (но си е на късмет). Има и по евтини магазини , аутлети, но живущите там да се произнесат Simple Smile Мен ми бяха казали за Лулу за по-евтини неща- индийска верига, но трябва да се гледа и качеството. Аз лично, така и не стигнах до нея.  
Ани е права за разпродажбите. Във всеки един магазин има няколко стоки, които са на много ниски промоционални цени. Ние така успяхме да купим цяло кожухче за 50 дирхама, като ненамалено струваше 200. Освен това уличните търговци/особено руснаците/ в Бур Дубай свалят доста от цените като се пазариш. А един пакистанец започна продажбата на съвсем нова Нокия N9 от 400 долара и стигна до 60. Като пропътува с нас разстоянието от автогарата Чубайра до Бур Дубай/3 спирки на метрото/. Laughing
Ходихме в Лулу/беше на 100м. от хотела ни/, който е до Mall of Emirates. Цените бяха почти като в Карфур, но пък храната от кулинарните щандове беше по-малко вкусна от Карфур, а и стоките изглеждаха по-некачествени. Mr. Green
Колкото до това, че цените са в дирхами не е толкова сложно. Просто делите на 5 и получавате в евро. Peace

# 77
Цените бяха почти като в Карфур, но пък храната от кулинарните щандове беше по-малко вкусна от Карфур, а и стоките изглеждаха по-некачествени. Mr. Green

ауу, сериозно ли? Аз си имам квартално Лулу и оттам пазарувам зеленчуци и плодове, защото са в пъти по-хубави от карфурските. Цените при нас са малко по-скъпи от карфур, а топлата витрина я обожавам просто. Имат си и собствена пекарна на хляб и сладкиши и всичко е много прясно.
Иначе където има Lulu department store, евентуално може да се купи нещо непретенциозно - аз взимам канцеларски стоки, някои съдове, чорапи за училище, бодита и бебешки панталонки...и май дотам....

# 78
Е аз имам от Лулу външен хард диск, много компактен и изглежда доста качествен  Mr. Green, като цена също ми се струва много добре  Peace Но нямам лични впечатления все пак от този магазин, може би сте прави за качеството сравнено с Карфур...

Иначе, както казва roje от частичните разпродажби в магазините понякога има доста добри находки, само да има време да се обикаля и доза късмет  Simple Smile

# 79
AniSim , напълно е възможно и харддиск да си вземеш. Аз се облизвам за шевна машина оттам, но още не ми е узряло като покупка. Но това са занимавки за хора с време за обикаляне и сравнения.

скоро май не се е споменавало, но един хубав мол е Ибн Батута. Различен е, това е от най-старите молове и е по-уютен.

# 80
  • София
Тити, не мога да кажа нищо за плодовете и зеленчуците, защото не съм купувал нито от Лулу, нито от Карфур. А наистина от Карфур купувахме от топлата витрина пилешко, което беше по-вкусно от същото в Лулу. В Лулу, в което ходихме до Мола, магазина бе на 2 етажа, на първия етаж гастронома, а на втория етаж дрехи, конфекция, обувки и т.н. Тези стоки ми се струват, че бяха с една идея по-некачествени от Карфурските...може и да греша newsm78. А може би, защото ходихме късно вечерта, когато бяхме и доста изморени да ни се  сторило така Simple Smile

# 81
  • Бургас
Може и да ви прозвуча глупаво, но ви моля да ме насочите от къде например мога да купя стоки на адидас и къде има изгодна техника- да кажем външен хард, таблет..

# 82
vessita, аз вече споменах че имам външен хард от Lulu, на WD, 500 GB цената му е около 60 евро, тук същия модел гледах в един онлайн магазин с отстъпка беше 180 лева. Мое лично мнение все пак е, че техниката там не е много по-изгодна от тук. Може да набележите как вървят цените тук на някои неща и например да проверите как са в SHARAF DG, това е техен популярен магазин за електроника и го има по повечето молове, тоест не се изисква специално време и ходене, така и така сигурно ще навестите поне един два от големите молове  Peace

# 83
  • Бургас
AniSlim благодаря ти за отговора!

# 84
  • Sofia
Free Wi - Fi има ли по моловете  Rolling Eyes

# 85
  • София
В Дубай мол, този до Бурж Халифа и до фонтаните има. Там съм се опитвала и Free Wi - Fi на хотел ADDRESS DOWNTOWN да ползвам, седейки на площада и гледайки фонтаните.  Laughing Мисля, че и в други молове има.

# 86
  • Sofia
В Дубай мол, този до Бурж Халифа и до фонтаните има. Там съм се опитвала и Free Wi - Fi на хотел ADDRESS DOWNTOWN да ползвам, седейки на площада и гледайки фонтаните.  Laughing Мисля, че и в други молове има.

Благодаря ти  Hug

# 87
Може ли някой да ме насочи как да стигна да Абу Даби и по точно до Бялата джамия с градския транспорт от Дубай. Много благодаря предварително

# 88
  • O.A.E./ Пазарджик
http://wojhati.rta.ae/dub/XSLT_TRIP_REQUEST2?language=en  Тук можеш да си планираш всяко пътуване с градски транспорт. За Адидас и други спортни стоки, евтини парфюми съм казала и преди- Дубай Аутлет мол.

# 89
  • София
Може ли някой да ме насочи как да стигна да Абу Даби и по точно до Бялата джамия с градския транспорт от Дубай. Много благодаря предварително
Animiki, автобусите от Дубай за Абу Даби тръгват от автогара Al Ghubaiba Bus Station. Тя се намира в Бур Дубай, близо до Old souk. До нея най-лесно можете да стигнете с метрото.
Има метростанция до самата автогара. .
На автогарата намирате стоянката на автобусите за Абу Даби, тя е отбелязана, намира се до касите за билети.
Купувате си билети, струват по 25 дирхама/около 5 евро/ на отиване и 20 дирхама на връщане, и се качвате на автобуса.
По разписание са на всеки половин час, сутрин от 6, вечер до 23 часа.
Пътуването е около 1,30ч.  Simple Smile
А в Абу Даби автобуса спира на автогарата, която е на 4 и 11 та улица до Al Wahda mall.
От там си вземате такси и то Ви кара или направо до Джамията, но е далече или до Mall Marina/мола с кулата/, откъдето тръгват биг бусовете. Качвате се на Биг Буса, който освен на Джамията има спирки и на всички други забележителности, като можете да се качвате и слизате колкото пъти поискате.  Peace
Ако има друго неясно питай Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт