ДУБАЙ - тема 2

• 127 969
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • София
mama Megi , не видах в плановете ви екскурзия до Абу Даби. Според мен си заслужава, особено посещението на джамията на Шейх Зайед и Емирейтс палас. В Дубай такситата са много изгодни и често пъти са за предпочитане. Погледни описанието на roje22, ще видиш много идеи. Съгласна съм с него на 100%.

# 586
mama Megi в деня когато ви е Сити тура,след края му ще ви оставят в мол дубай директно.Не пропускайте пеещите фонтани  Naughty
на нас от хотела ни казаха разписанието на автобусчетата за плажа(ние не сме ходили и не се заслушах много)но по бегли спомени са сутринта,може да има и след обяд,но наистина не си спомням.При нас имаше хора които ходиха последния ден на плаж,после на басейна на покрива-там има душ,но открит,т.е. може да се изкъпете с бански.А тълпата за преобличане преди полета в тоалетните е голяма Simple Smile
Задължително отидете до Мадинат Джумейра-за мен това беше най-хубавото място от Дубай(от сити тура не ви водят там)
За моловете-на мен лично мола на емирствата ми хареса най много:)Не само там и в другите има едни страхотни намеления от по 50% не отбелязани на етикета-ние така си накупихме доста неща на половина-на касата ти казват намаление 50% ... #Crazy #Crazy #CrazyТака че ако харесате нещо много,но ви се струва скъпо,задължително питайте на касата цената му  Simple Smile
За такситата и метрото-ние бяхме две семейства и ни излизаше много изгодно с такси,но и сами да бяхме пак с такси щяхме да ходим,просто разстоянията там са големи и наличието на толкова малко дни в програмата са сериозна предпоставка да не си губите времето с метро.Това разбира се е съвет според моите впечатления  Peace
Хотела се освобождава до 12наобяд,трансфера е в 15:00.Багажа ви може да стои в хотела:)

# 587
ПУСНАХА ЕВТИНИ БИЛЕТИ ДО ДУБАЙ  Hug Вижте сайта на Wizz  Simple Smile Полетите започват от октомври месец, в двете посоки за 1 човек излиза 350-400 лв.

# 588
ПУСНАХА ЕВТИНИ БИЛЕТИ ДО ДУБАЙ  Hug Вижте сайта на Wizz  Simple Smile Полетите започват от октомври месец, в двете посоки за 1 човек излиза 350-400 лв.

newsm44 newsm68

# 589
....това не е истина ... newsm35 newsm35 newsm35

# 590
Моля, някой от живеещите там (или с по пресни впечатление)  да ме ориентира цените на храната, хапването на вън - какви вериги имат и кака са цените?

# 591
Моля, някой от живеещите там (или с по пресни впечатление)  да ме ориентира цените на храната, хапването на вън - какви вериги имат и кака са цените?
За сравнение ще ти кажа, че навсякъде по Европа е по-скъпо. Ние ходихме в един добър ресторант на Мадинат Джумейра, вечерята ни излезе 400 дирхама за двамата (1 бутилка вино, основно, салати и вода). По моловете има всичките вериги, които са и в България. За ок 20 дирхама на човек ще си хапнеш обилно  Peace

# 592
  • Варна
Има ли месеци в които е по-подходящо да се посети Дубай или сезона е без значение.
И ако се пътува с wizz кой може да издаде виза?

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 16:43 от ilianagm

# 593
Ragga, по веригите цените са по-евтини или колкото тук. Ние двама човека сме се наяждали за 20 дирхама, има всякакви вериги с китайско, тайландско, бургери - всичко! Най-много пари се дават за таксита, ако ползвате, просто разстоянията са много големи. Другото е ОК.

ilianagm, на мен през март ми беше идеално, даже малко топличко. Април вече ще си е жега. За по-зимните месеци не знам, може би ще е по-пролетно.

Приятно пътуване на всички с посока Дубай!  Hug

# 594
Ragga, по веригите цените са по-евтини или колкото тук. Ние двама човека сме се наяждали за 20 дирхама, има всякакви вериги с китайско, тайландско, бургери - всичко!

Tears Of The Sun, не знам къде сте се хранили, ама малко трудно ще се "изхраните" двама с 20 дирхама тук  Naughty В споменатите китайски, тайландски, бургери, цените започват от 20 и на горе ( най-вече бързото хранене - КФС, Бъргър Кинг... ), обаче на човек  Rolling Eyes

За питащите пригответе си минимум 50 дирхама за бързо хранене и минимум 150 за ресторант. Обаче както е казала Nati87 и с 400 добре ще си изкарате  Mr. Green

Приятно изкарване в "пустинята"  Peace

# 595
  • Beyond the Frontiers
Има ли месеци в които е по-подходящо да се посети Дубай или сезона е без значение.

Хотелът Peace

# 596

Хотелът Peace
..обаче ще струва майка си и баща си . Може би полет с Wizz и запазване на хотел през БГ агенция ,която ще съдейства и за визата .

# 597
Lubs, напълно сериозно го написах  Simple Smile Може би не сме от най-ящните, но взимахме по 2 порции фалафел примерно, едната включваше 6 кюфтенца + пържени картофки и Кола + някакви питки...и едната порция ни идваше достатъчно. Другата все оставаше и накрая отиваше в коша. Едната порция беше 16 дирхама от Мол Дубай. В другите молове може и да е още по-евтино. Около хотелите имаше и магазини, може да се пазари и от там. Ако хората си хапват обаче - да, 40-50 дирхама ще са нужни.
За ресторанти изобщо не говоря, ние нямахме дори време да седнем на такъв, постоянно бяхме на някъде  Laughing

# 598
Само мога да ти завиждам за това  Peace Mr. Green

# 599
Lubs - как седят нещата с водата за пиене ? Има ли някакви вериги магазин с по -изгодни цени на храните разглеждах каталог на Карфур - не ми се видя толкова различни цените от тези из Европа дори  и българските.

Може ли да дадеш съвет относно Абу Даби -   какво си заслужава да се види при ограничено време. Какво друго освен Дубай и Абу Даби може да се посети и си заслужава( да не  е прекалено далеч)?

Предварително благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт