90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 178

• 38 778
  • 728
  •   1
Отговори
# 285
Аз сега ще пия и един чай, че гърлото нещо се опитва да ме боли.

Аз вечерям до 18.30, рядко към 19.00, и си лягам най-рано към 1, обикновено към 2-3.

# 286
А какъв е смисълът на ранната вечеря?

Да свикнеш организма да яде по едно и също време или да си лягаш с празен стомах? Питам, за да измисля кой час най-добре ще ми пасне на моето ежедневие. Сега за първите 9 дена (без вчера обаче) вечерях в 20.00. Справих се де, но все си лягам озверяла от глад и е адски неприятно, притеснява ме, че ще съгреша някоя вечер с нещо ако продължавам така ... а вчера пък беше идеално, въобще не умирах от глад, като си лягам.

Все пак, когато вечерям в 20.00 имайте предвид, че за мен това са 8 - 8,30 часа преди лягане (лягам в 4.00)

# 287
  • до моите любими хора
Ех начетох се на прегрешили от 8 март Mr. Green Аз на пук на всички си изкарах моя режимен плодов и кантара ме възнагради - 700 гр Много доволна, че кантара започна да ме радва и нещата се раздвижиха Ама и един месец задържане си беше доста, но явно така е по-добре за да съм сигурна че после няма да започна да качвам пак
Днес белтъчен
З- 2 малки ябълки
О- дробчета по селски + салата цвекло и морков
В- същото
Надявам се поне на задържане утре и съм замислила ориза на Савина за бобов
Утре да докладвате тези от вас, които са го приготвили за днес  Peace

# 288
I.v.a. , Светлица, едвам и аз толкова изядох Sad Остана доста, мисля да го хапна довечера, но не цялото, разбира се.
Обаче не толкова за кг го правя, колкото да изхвърля задържаната вода Simple Smile
Успех #Crazy

# 289
  • Плевен
Ох аз колкото и да ми беше режимно всичко вчера само часа не беше ядох си някъде до 8 и 30 Sad ама нямаше как...заведение поръчки ,бавене,чакане и така....и напук на всичко разстроих се  smile3550 и висях доста в тоалетната Sad
Е от утре почвам да се меря...така ,че зорко ще си следя и порции и килограми.
Утре съм на плодове и мисля да е :
З:8 фурми
О : банани
следобедна : сурова леблебия
В: портокали

Добре е нали ?

# 290
Хриска, смисълът на ранната вечеря е тялото ти да има време да разгради храната преди метаболизмът да премине в покой. Спомням си още от 5ти клас, че ензимите, които всъщност се грижат за разграждането и усвояването на хранителните вещества, престават да работят след 8-9 часа. И ти сега като се нахраниш в 20, за 20-30 минути няма как да се разградят веществата и си остават в стомаха, превръщайки се в сланинки и други лоши неща. Не съм специалист и говоря по памет. Но е така. Разрови се и прочети. А това, че някои сме нощни птици... няма значение - на времето, когато бях с обратно денонощие - бях будна по цели нощи, а спях денем, бях във възможно най-дебелия си период, като се вземе предвид, че не съм яла по цели нощи, а да речем вечерях към полунощ.

ЕДИТ: Забравих да кажа, че не се ляга с празен стомах. Вече си се нахранил, усвоил си всичко и се чувстваш сит. В началото е трудно, но след 1-2 седмици се свиква.

Love, и аз за задържаната вода след МЦто. Ама както е тръгнало от тоя ориз сигурно се отслабва, защото накрая оставеш с почти напълно празен стомах, а малкото, което си погълнал дърпа водата.  Laughing

# 291
  • София
А какъв е смисълът на ранната вечеря?

Да свикнеш организма да яде по едно и също време или да си лягаш с празен стомах?

Защото на стомаха му е нужно време, за да смели храната, която си му подала. А вечер об­мя­на­та на ве­щес­т­ва­та в ор­га­низ­ма се за­ба­вя и като краен резултат това, което си изяла, но не е обработено, ти се лепи. Има достатъчно информация в нета, прочети.

И да, хубаво е да се спи с празен стомах, вместо човек да ляга с подадено пилешко бутче от устата.  Mr. Green

# 292
Ето малко по темата за ранната вечеря:

http://www.blitz.bg/article/5315

http://www.blitz.bg/article/12092

Има и още много неща.

# 293
Хавайско дупе, тази леблебия ми се струва, че е за варива.Избери си по-добре други ядки.

# 294
  • Плевен
като го написах и аз това помислих....ще я ям във варива по -натам за по сигурно.кайсиевите предполагам стават Simple Smile
Пицата ми се щеше да ви питам колко е нормално да се хапне ? Голямо колкото онези пици на парчета ли ?

# 295
Ива, Нана, благодаря  - полезно инфо!

Прочетох статиите, почна да ми се изяснява. Явно наистина по-важния момент е броя часове преди вечеря.

Аз не се мъча да си легна с "пилешкото бутче, стърчащо от устата"  Joy Просто се опитвам да намеря идеалния баланс за мен, без да нарушавам правилата на диетата и без да гладувам, защото за мен цялата идея на диетата е да се науча да се храня с правилните храни и да почна да отслабвам, без да гладувам.  Като така си мисля, че мога да си позволя вечеря в 9 - най-късно 10 и организмът ми би следвало да се справи с преработката през следващите 7 часа преди сън.
Да не говорим, че в белтъчен ден няма как да вечерям преди 20.30, защото не ми се събират 5 часа между хранения иначе  Confused

Иначе часовете ми на хранене в момента са горе - долу така: Ставам в 12, до към 12:30 закусвам, обядвам около 3-3:30.  Часът на вечерята е този под въпрос  Laughing Вероятно ще го установя между 8  и 10  и ще се мъча постепенно да го измествам в посока 8.

# 296
като го написах и аз това помислих....ще я ям във варива по -натам за по сигурно.кайсиевите предполагам стават Simple Smile
Пицата ми се щеше да ви питам колко е нормално да се хапне ? Голямо колкото онези пици на парчета ли ?

Ядките са ок.Пицата е нормално количество.Нека и другите да кажат.

# 297
Не помня да съм казвала ,че имам да свалям 30 кг но както и да е на етапа съм 62 и се боря да достигна 55 и знам че ще ги достигна.А това че някой се засяга от това че изказвам мнение съжалявам много не съм искала да обиждам никой,затова май е най добре че не пиша а само ви чета .Няма да си позволявам да пиша повече!
Лек и хубав ден момичета!

# 298
  • Плевен
Хриска цитирам от 1ва страница "В белтъчния ден промеждутъкът между храненията за обяд и вечеря трябва да бъде минимум 4 часа."
Защо спазваш 5 ?

# 299
  • Mars Hotel
галиани, специално се върнах да изчета всичко след предишното ти мнение. Не видях нищо насочено към теб, ти на какво се обиди?

Общи условия

Активация на акаунт