Отучване от биберон-залъгалка-помогнете ми ,защото ще лудна!

• 16 048
  • 129
  •   1
Отговори
# 105
Аз й бутам плюшената играчка (дуду), тук нали са им фенове, ама засега не е голям интереса.
Мерси  Simple Smile

Ако не си познае/избере сама нещото, нявма да стане, да знаеш Simple Smile

# 106
Хаха, сигурно.
Да е нещо по-малко и да се пере най-добре  Laughing

# 107
От една седмица съм дала бибероните на кучето. Не ги търси, но пък като види куче почва да му говори нещо за бибата. През деня спря да спи, това много ме дразни, но мисля, че не трябва да отстъпвам. Незнам как да го укротя за да легне, това успокояване и унасяне от биберона е заменено със сърдене и превъзбуда.

# 108
Моят синковец също е с биба,за което съжалявам,защото мисля,че можехме да минем и без нея,защото е доста кротък,пу-пу. GrinningПопаднах на темата случайно и реших да пробвам да го отуча,докато е малък,защото като гледам с възрастта става все по-трудно.По принцип му я давам,когато изпадне в истерия и нищо не помага и при заспиване,въпреки че е заспивал и без нея,ако е много изморен.Проблема е и сутрин-почва да се буди към 4:30 и единствено бибата ни спасява.И така,онзи ден до вечерта бяхме без биба,обаче вечерта като легна да спи,така мощно си засмука палеца,че предпочетох да си му я дам.Предпочитам 10 биби пред 1 палец.Майка ми си е смукала палеца дълго време и й е много деформиран. PeaceТа,отказването май ще е за по-натам.А и се утешавам с мисълта,че той заспива с нея и след това я плюе. ThinkingСнощи пък си заспа без нея,но не беше спал цял ден(което пък го прави невероятно нервен).
На всички отказващи бибероните пожелавам успех и да са по-упорити от мен! Hug

# 109
Аз искам да се похваля, че от 29 април сме без биба. Просто я скрих без обяснения, но и малкият не ме е питал къде е! Сутрешното кривене и търсене мина за няколко дни. Сега се кърмим "само" по 5-6 пъти за около един час сутрин, но като че ли става все по-малко настоятелен. Мисля, че стана толкова лесно, защото беше свикнал да заспива без бибата и да си я търси само като се събуди.
Между другото забелязах, че вече не си мърда устничките все едно суче докато спи - предполагам, че просто рефлексът изчезва постепенно. Само от време на време засмуква долната си устничка - дано да не му стане навик! Успех на всички!

# 110
Съни блосъм, по-добре потърси съвет в Кърмаческият. Вероятно само кърмене ще го приспи, но как да го накараш да засуче, както трябва - нямам идея.
Sourcherry, благодаря /със закъснение/ за отговора!   bouquet

# 111
Sunny blossom, познато. Добре, че не го прави вече.
Моника още си мърда устните по малко, но не всеки път.
Тази нощ се събуди и вика баща си да й пеел. Аз мислех, че пак ще иска биберон, но не.
От днес е на ясла и казах на гледачката пред нея, че кучето е изяло биберона, да видим какво ще стане, че я гледат с едно по-малко момченце, което си ползва още такъв.

# 112
Sunny blossum,браво на вас!Дано в яслата да не прецакат нещата. Hug И малкия си мърда устничките все едно суче и си хапе долната устна.С баща му си мислехме,че само той прави така. hahaha JoyХапането на устната изчезна и мърдането гледам е понамаляло,дано му се вижда краят!

# 113
Съни блосъм, браво! Добре сте се справили.

~MoDe~, сукателните движения по време на сън особено са характерни за всяко здраво бебе и обикновено приключват след минимум 8 навършени месеца. Така че бебе на няма и 6 месеца е напълно в реда на нещата да движи устните и езика си, сякаш суче.

# 114
Sunny blossum,браво на вас!Дано в яслата да не прецакат нещата. Hug
Ако го пусна на ясла, ще е най-рано през септември, а се надявам даже и след Нова година. Дано до тогава да е забравил съвсем бибата! А и есента ще е по-голям, ще разбира повече и мисля, че ще се справим с обяснения.

# 115
хехехе нека се похваля и аз  Grinning беше трудно,но се справихме...без биберона сме..забравихе я newsm44

# 116
хехехе нека се похваля и аз  Grinning беше трудно,но се справихме...без биберона сме..забравихе я newsm44
Е, хайде честито и на вас!  Grinning

# 117
Момичета ,браво!Поздравявам ви за търпението !На нас ни предстои нова проба и дано този път е успешна!

# 118
Магесница, ще намериш вариант, сигурна съм. Hug
Аз мисля, че най-доброто, което можеш да направиш е да говориш.
Една приятелка с по-голямо момиченце това ме беше посъветвала преди време и всъщност ние използвахме всичко - смяна на обстановката, "кучето, което я изяде" и пак не стана веднага, но с говорене (по съветите от тази тема) става в един момент "насищане" с тази информация и ще стане.

Избери пак момент след известно време и пробвай пак.
Успех  bouquet

# 119
Благодаря за подкрепата  ,Iventse Hug!Съвсем скоро пак ще пробваме!

Общи условия

Активация на акаунт