Отучване от биберон-залъгалка-помогнете ми ,защото ще лудна!

• 16 030
  • 129
  •   1
Отговори
# 90
При второ дете отново ще дам биберон, защото смученето на палец ме ужасява.
Абсолютно съм съгласна.От палеца отървия няма.Имам позната ,чието дете си смуче палеца още,а е на 4 годинки вече.Дало е и отражение върху захапката и също.Така ,че ако детето иска да суче нещо,то със сигурност по-малкото зло е биберона.

# 91
  • в огледалото на живота
Определено биберона е по малкото зло от палеца  Peace
Аз пък съм виждала жена в зряла възраст как захапва палеца си при притеснение,определено не е красива гледка... Tired
Всичко е до навика,щом се създава,може и да се премахне естествено.

# 92
  • София
И двете са зле...мен захапката ми е изкривена от биберона, на мои познати също, особено на детето на една приятелка - положението е много зле.. Сега се налага да носим брекети.

# 93
При второ дете отново ще дам биберон, защото смученето на палец ме ужасява.

Ооо, много ясно, аз така и направих, де...  Wink

# 94
Включвам се в темата с молба за съвет!
Синът ми е на 1 г. и 9 м. и вече четвърти ден е без биберон! Като цяло нямаме големи трудности - и преди е заспивал без него, затова реших, че моментът за отказване е подходящ.  Сега, заспиването се удължи с не повече  от 5-10 минути. Но, сутрин е много трудно. Буди се около 6 ч., кърмя го и се започва едно въртене в леглото, мрънкане, плач... Спи му се още, но не заспива без бибата. Търси си я под възглавницата, вдига завивките, става, нервничи и накрая пак иска да суче. И така - сукане през 5 минути, като непрекъснато иска да му сменям гърдите. Лошото е, че не суче както трябва, за да се нахрани, а само смуче зърната ми и ги разранява ужасно. Не искам да го отбивам още, а само да махнем залъгалката! Моля Ви, помагайте!   bouquet

# 95
Съни блосъм, по-добре потърси съвет в Кърмаческият. Вероятно само кърмене ще го приспи, но как да го накараш да засуче, както трябва - нямам идея.

# 96
Да споделя и  ние до къде сме.
От няколко дни сме в София при родителите ми и реших да пробвам варианта със смяната на обстановката. Казах, че сме я забравили и изненадващо нямаше драма. Попита 2 пъти и заспа.
До тук добре, но се събужда през нощта и изпада в истерия. Първият път дядо й беше отишъл да я види и й беше дал биберона, аз бях възмутена и на сутринта набързо го скрих. Следобед си заспа без, на вечерта също, докато не се събуди към 2ч. и аз изживях какво е истерия. Почва да реве и да се тръшка и извива с отворени очи, но за мен без да е будна. тотално неконтролируема, опитах какво ли не - вода, гушкане, плюшена играчка, галене, нищо не става  Tired

Някаква идея да имате какво да правя, явно е навик  Thinking

# 97
Iventse много неприятно, разбирам те Hug. При нас беше същото преборих се със заспиването, но през нощта ей така се будеше и ревеше, блъскаше ме, търсеше го. Незнам какво да те посъветвам, аз лично го давах в такива моменти защото смятах, че е сънен и няма да си спомня после. Така и ставаше, той заспиваше за минутка и аз му го вземах, ако се пробуди пак и така ....но на сутринта е напълно изчезнал  Simple Smile и през деня не го търсеше. След известно време пробужданията ставаха по-малко или пък ако го видех, че не е чак толкова разстроен пробвах с вода, гушкане и т.н. докато спря да го търси.
Желая ти успех, знам колко е трудно.

# 98
  • София
Независимо дали едно бебе се кърми или се храни от шише, то има нужда да суче за удоволствие, за успокоение. Именно биберонът е онзи, който удовлетворява тези потребности. Това, че съм давала биберон не означава, че не съм гушкала, милвала и обгрижвала бебето си.
Страшно се дразня, когато отглеждането на едно бебе се свежда до стандартизиране, строги канони и всяко отклонение се счита за ерес.

Моят син така и не поиска залъгалка- пробвах няколко модела и накрая се отказах. Направо изпадаше в истерия от залъгалките. Сука около 10 месеца. Любопитното е, че аз също яростно съм отхвърляла залъгалките, както и сестра ми. Явно при всяко бебе рефлексът е различен.

Успех на всички борещи се  Peace.

# 99
Иве, явно, че Моника изживява липсата по време на сън, а не наяве.
Моят съвет е да изчакаш малко, поне още 2-3 нощи. Би могла да поговориш с нея през деня за биберонът. Моят съвет обаче е да не го връщаш.

Little Evil, първо - честито!
Аспарух е сукал, вероятно час или два, сън и после отново на гърда.
Моят син не е сукал, хранеше се от шише от самото начало. Колкото и малка да е дупката на биберонът, за някакви 20-30 минути бебето се наяжда, но желанието да суче продължава. Именно този ми опит показва, че хранените бебета от шише имат по-реална нужда от биберон-залъгалка, отколкото постоянно висящите на гърдите на майките си. Може би греша, но наблюдавайки бебетата около мен, установявам същото - ако бебето се храни от гърда, но се храни, а не приспива, дундурка и при всяко помрънване бива скачено, то отново има нужда от сукане и биберонът-залъгалка е добър помощник на майката и се явява добра алтернатива на постоянното висене на гърдите на майка си.

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 23:09 от Sourcherry

# 100
Аз през нощта й го давам, ама сутрин го взимам. То иначе е нетърпимо, тя е като в някакъв транс.
Ще продължавам така, пък дано й мине и на подсъзнателно ниво, това, че се отказваме.
Мерси момичета  Hug

# 101
Тази нощ не се е събуждала за биберон, явно с повечко търпение ще станат нещата.
Сега добавихме, че и кучето го е изяло.

Дано приключим скоро  Simple Smile

# 102
Иве, дано!
Бъди готова да замести смученето на биберон с друг ритуал.

# 103
Аз й бутам плюшената играчка (дуду), тук нали са им фенове, ама засега не е голям интереса.
Мерси  Simple Smile

# 104
Дуду-то до известна степен решава проблема. При отказването моят син още повече се привърза към платненият си заек, но започна да си чопли пръстчетата при заспиване. Отмина все пак.

Общи условия

Активация на акаунт