Отучване от биберон-залъгалка-помогнете ми ,защото ще лудна!

• 16 049
  • 129
  •   1
Отговори
# 45
Дете на 2 години много лесно се забаламосва и няма да се сети да си поиска нов биберон.
Нашата бибка бе "изгризана от мишка", когато Теодор беше на 2 години и 2 месеца. Според неговият ортодонт много късно Laughing.

Ами моето беше на 2г и 4м  Blush и си искаше друга Rolling Eyes, и аз знам че най-късно до 2г трябва да се махне и за това приех радикални мерки. Независимо, че и при нас се ползваше само за заспиване но съм доволна, че го направих - имах 5 кошмарни дни, но до там Simple Smile.

# 46
  • София
Отучих го още на 3 месеца, това за мен е пълна глупост!
Просто я скрих плака 2 дни и спря.

# 47
  • Mars Hotel
Когато си отучила детето си от бибата на 3 месеца, е нормално това да ти се струва глупост, защото е много лесно. Опитай да откажеш двегодишно дете, да видим как ще се справиш.  Wink

# 48
  • София
Имах предвид, че самата залагалка е глупост...защото после става трудно. Племенника ми го одучуха с някакво мазило.

# 49
Някой деца имат много засилен сукателен рефлекс и имат нужда от нещо.
По-добре отколкото пръст/и.  Peace

# 50
Ве4е 6 нощ заспиваме без биберон,на обяд не е спала откакто сме го махнали.Всяка ве4ер заспива късно,само днес заспа 84аса.През нощта като се пробуди я залъгвам с шишето с биберон да се унесе пак,преди малко оба4е по4на да реве,този път не мина номера и дадох биберона,унесе се веднага и махнах биберона и го скрих,мисля 4е няма да си спомни 4е съм го дала.Не съм си представяла 4е ще е такова мъ4ение за детето.На обяд лягаме да я приспивам,4ета и книжки ,виждам я 4е заспива,по4ва да пла4е,да хлен4и,става и ми казва 4е не може да заспи,пропускаме обедния сън заради проклетата биба ooooh!как ще се оправи това ,не ми е ясно и кога ще го забрави,ве4е 6ден се мъ4им,след това пък и шишетата трябва да разкарам.Още пие ве4ер мляко от шише с биберон,а нощем в просъница вода пак от биберон.

# 51
Интересна статия по въпроса за бибероните Wink
http://www.evropea.com/plach_bolno_bebe.html

# 52
Ве4е 6 нощ заспиваме без биберон,на обяд не е спала откакто сме го махнали.Всяка ве4ер заспива късно,само днес заспа 84аса.През нощта като се пробуди я залъгвам с шишето с биберон да се унесе пак,преди малко оба4е по4на да реве,този път не мина номера и дадох биберона,унесе се веднага и махнах биберона и го скрих,мисля 4е няма да си спомни 4е съм го дала.Не съм си представяла 4е ще е такова мъ4ение за детето.На обяд лягаме да я приспивам,4ета и книжки ,виждам я 4е заспива,по4ва да пла4е,да хлен4и,става и ми казва 4е не може да заспи,пропускаме обедния сън заради проклетата биба ooooh!как ще се оправи това ,не ми е ясно и кога ще го забрави,ве4е 6ден се мъ4им,след това пък и шишетата трябва да разкарам.Още пие ве4ер мляко от шише с биберон,а нощем в просъница вода пак от биберон.
При нас беше по същия начин!Аз я върнах поне за сега.
Успех,каквото и да решиш!

# 53
Интересна статия по въпроса за бибероните Wink
http://www.evropea.com/plach_bolno_bebe.html

Много здраве на проф. Михов. Статията е някъде от 80-те години на 20-ти век.

# 54
Joy А биберона от кога е?...явно от по-отдавна датира проблема "махане на биберон", а относно статията-какво не ти хареса? Rolling Eyes
Аз лично, веднага асоциирах с онзи клип на УНИЦЕФ за общуване с детето:-плачещото бебе в кошара-майката влиза, пъха биберона и излиза Confused

# 55
Независимо дали едно бебе се кърми или се храни от шише, то има нужда да суче за удоволствие, за успокоение. Именно биберонът е онзи, който удовлетворява тези потребности. Това, че съм давала биберон не означава, че не съм гушкала, милвала и обгрижвала бебето си.
Страшно се дразня, когато отглеждането на едно бебе се свежда до стандартизиране, строги канони и всяко отклонение се счита за ерес.

# 56

Страшно се дразня, когато отглеждането на едно бебе се свежда до стандартизиране, строги канони и всяко отклонение се счита за ерес.[/b]

Е именно де-да не се "стандартизират" бебетата с биберони, а да им се обръща внимание, и да се търси причината за плача....аз поне това прочетох в статията.

Никой не те е упрекнал, че си давала биберон-споко Wink
А относно "нуждата от сукане на биберон"-аз лично не съм съгласна : сукателния рефлекс го има при бебетата за да сучат; т.е. да могат да се хранят (затова е и рефлекс);
Идеята "сукателния рефлекс трябва да се задоволява" ми е леко смешна...все едно да си "задоволява" човек рефлекса на дишане, мигане или сърцебиене.. умишлено, нарочно-как?!(или трябва да помислим и по този въпрос, та да измислим аналог на "биберона")Laughing
Кърмила съм (и кърмя още де) без да давам биберони, и никога не съм била ползвана за такъв Peace Сучат колкото искат и толкова..

# 57
  • София
 Всички бебета са различни. Някои дори не искат да помиришат биберон. Това не значи, че заради тях трябва да се отказва на другите. Ако следваме тези статии, аз мога да кажа " Как така ви се наакват децата до 3 години, моето на 1,6 си казваше" . Факт е, че и от едни родители, 2 деца могат да имат различни потребности.
  Няма страшно . Ще махнете бибероните. Търпение. Намерете занимание което ги успокоява преди сън. Песен, книжки. Ние докато не се скараме със сина не заспива, после пък не мога да го събудя. Около месец ни беше проблема със заспиването, докато намеря начин. През нощта, ако се събуди, преди заспиваше само  с биберон, сега просто го вземам на голямото  легло. И изобщо съм стигнала до извода, че като следвам неговите инстинкти и желания е много по-лесно, от колкото да се придържам към някакви норми, като: не давайте биберон, махайте памперс до 1,6, не приспивайте детето...

# 58
  • София
Оооох  ooooh!, биберон не сме ползвали, но и двамата се приспиваха (малкия все още) с кърмене. Идвало ми е да изпищя и да се махна някъде - то биберона ще го срежеш, ама гърдите няма как да отрежеш и повредиш  Mr. Green.
Трябва да си убедена и твърда, че това е момента за отказване и да не отстъпваш. Малките душици имат невероятен усет кога има колебание в майката. Казвам го от позицията на майка на пристрастено кърмаче (големия син), който не познаваше друг начин на заспиване освен на цицата и след появата на "биберонен" кариес на горните зъбки, прекрати кърменето за заспиване и нощното сукане от раз.
Просто бях убедена, че за да отложа колкото може повече във времето ходенето на зъболекар (как се работят зъбки на дете на 1г и 4м не ми се мисли Crazy), трябва да спрем веднага и на момента тази практика. И се получи без много драми. А само месец преди това си блъска главата в земята, истерясва и рева на пресекулки през един час цяла нощ, защото не можех да му давам да суче, заради прием на медикамент.

# 59
MTV, изобщо не ме интересува мнението на аудиторията по отношение на това дали съм давала биберон или не. Пък и темата не е за това.

А относно "нуждата от сукане на биберон"-аз лично не съм съгласна : сукателния рефлекс го има при бебетата за да сучат; т.е. да могат да се хранят (затова е и рефлекс);
Идеята "сукателния рефлекс трябва да се задоволява" ми е леко смешна...все едно да си "задоволява" човек рефлекса на дишане, мигане или сърцебиене.. умишлено, нарочно-как?!(или трябва да помислим и по този въпрос, та да измислим аналог на "биберона")Laughing

Ти може и да не си съгласна, но бебе, което се храни с шише, а не суче от гърда, също има нужда да удължи сукането и именно затова се ползва биберон при хранените от шише.
Ако твоето дете суче 24/7, за да се нахрани, то има бебета, които се нахранват за 15 минути, но имат нужда да посучат просто така. И ако не им бъде предоставен биберон, започват да смучат пръсти, одеала, играчки.
А и достатъчно примери имам около мен на дългокърмени на поискване. Голяма част от тези деца са вече на по 2-3-4 години. Някои от тях още сучат от майките си, а в останалото време от палците си, защото биберонът е сметнат за ненужен.

Общи условия

Активация на акаунт