Отучване от биберон-залъгалка-помогнете ми ,защото ще лудна!

• 16 045
  • 129
  •   1
Отговори
# 75
Има биберони, които са за бебета/деца със зъби.
Нук не са такива, и макар че формата е ортодонтска, реално не е особено препоръчително да се ползват над 2-годишна възраст.

# 76
Е, сега  Laughing
Защо произвеждат.. общо взето почти всичко в нашия свят? Ми за пари - надали има смисъл да се заблуждаваме, че е от човеколюбие  Laughing

А къде е истината? Определено нито в едната, нито в другата крайност - тя винаги е по средата! За всичко.

Така де,права си! Mr. Green

Sourcherry, Нук бяха първите биберони ,за които се сетих.Не знаех,че има специални за деца със зъбки.

# 77
Тези. Дясната се води "след първия зъб"  Peace

http://www.baby-nova.de/dentistar.html

# 78
Точно Дентистар имах предвид. Моето дете тях ползваше до отказването си.
Действително има място за зъбите.

# 79
Момичета ,благодаря за инфото!   bouquet

# 80
За и ли по-скоро ние,издържахме 1 седмица без бибата.Изчакай и ти поне толкова и ако не свикне до тогава без нея ,може да я върнеш,защото не е дошло времето според мен.
ПП-Аз си мислех ,ако е толкова вредно да цокат биби ,защо фирми като "Нук' примерно ,произвеждат биберони за до 3 годинки?И щом се произвеждат биберони за тази възраст ,не са ли формите съобразени с това,че детето има вече зъби и т.н.?Едва ли е полезно да се цока до такава възраст,но толкова ли е вредно?
Чужденците не подхождат сякаш толкова ...крайно-количка,биберон до 3 годинки,а памперси и до 6 годинки съм виждала.
Чудя се ,къде ли е истинската истина Simple Smile?
Боже,синът ми взимаше само бибероната от 0 до 6 месеца които са,никакви други,като я изгубим търсихме по магазините същата.. ooooh!а и затова исках повече да я откажем,сега вече през деня не я търси,проблема е при заспиването...трудно е Sad

# 81
За и ли по-скоро ние,издържахме 1 седмица без бибата.Изчакай и ти поне толкова и ако не свикне до тогава без нея ,може да я върнеш,защото не е дошло времето според мен.
ПП-Аз си мислех ,ако е толкова вредно да цокат биби ,защо фирми като "Нук' примерно ,произвеждат биберони за до 3 годинки?И щом се произвеждат биберони за тази възраст ,не са ли формите съобразени с това,че детето има вече зъби и т.н.?Едва ли е полезно да се цока до такава възраст,но толкова ли е вредно?
Чужденците не подхождат сякаш толкова ...крайно-количка,биберон до 3 годинки,а памперси и до 6 годинки съм виждала.
Чудя се ,къде ли е истинската истина Simple Smile?
Боже,синът ми взимаше само бибероната от 0 до 6 месеца които са,никакви други,като я изгубим търсихме по магазините същата.. ooooh!а и затова исках повече да я откажем,сега вече през деня не я търси,проблема е при заспиването...трудно е Sad
И на нас ни е само като приспивателно средство.Аз си направих устата пак да я дадем на някое бебенце,но идеята ми беше посрешната с рев и недоволство.Трудно ще е.

# 82
18 ден сме без биберон и тая ве4ер пак си го търси,иска да и купя нов,няма забравене.Снощи както спеше се разрева и рева и се търкаля един 4ас без да ми казва 4е си го иска.Тука от скоро време е много по-нервна отпреди и реве за щяло и нещяло,уж било въпрос на няколко дни,а на мене ми се струва 4е колкото пове4е време минава,толкова по-зле става. ooooh!Преди беше много по-спокойна,4удя се дали пак ще стане такава.

# 83
18 ден сме без биберон и тая ве4ер пак си го търси,иска да и купя нов,няма забравене.Снощи както спеше се разрева и рева и се търкаля един 4ас без да ми казва 4е си го иска.Тука от скоро време е много по-нервна отпреди и реве за щяло и нещяло,уж било въпрос на няколко дни,а на мене ми се струва 4е колкото пове4е време минава,толкова по-зле става. ooooh!Преди беше много по-спокойна,4удя се дали пак ще стане такава.
И аз си задавах тези въпроси ,защото и при нас беше по същият начин.
Поздравявам те ,че си удържала положението до 18 дни  bouquet!
Дано резултатът си заслужава усилията и нервите и от двете страни!
За съжаление ние не се справихме и едноседмични усилия отидоха на вятъра.

# 84
Моята дъщеря от 16 февруари е без омразната ми биба.Много лесно стана при нас,въпреки че според мнението на всички беше голяма (на 1 година и 11 месеца),но откакто сме я махнали много трудно заспива.Няколко приятелки с които споделих ми казват,че било от възрастта,след 2 годинки си променяли дневния сън.Но на мен ми се струва,че и липсва,не далеч съм от мисълта да я връщам или други подобни,тя дори не се сеща за нея,просто от както сме я махнали много трудно със съня.Преди ми спеше по 2-2 часа и 30 минути на обяд,а вечер в 21-21 и 30 заспиваше,сега на обяд заспива чак около 15 часа и спи по не повече от 1 час.,а вечер в 22-23 часа заспива.
Та въпросът ми е към майките,които вече са се справили с този проблем-при вас имаше ли проблем със съня?За да не пускам нова тема,де не за друго Simple Smile

# 85
  • София
   Тихичка и аз мисля като приятелките ти, че е възможно да е от възрастта. Аз махнах окончателно биберона малко преди да навърши 2. Беше започнал  да заспива много трудно и с биберон, и си казах, тогава няма смисъл от биберон. Срязах го и нямахме никакви драми, но имах големи проблеми със заспиването. Освен това намали обедният сън от 3 на 1 час, започна да заспива  по-късничко вечер. Но това съвпадна и със зимният период, когато прекарвахме по-малко време навън и се уморяваше по-малко. Сега пак започна да си поспива 2-3 часа. Но заспиването на обяд е след 20 мин четене и още толкова въртене. Мисля, че вече са просто по-големи.
 Между другото моят син продължава да спи с отрязания биберон в ръка, даже ако се събуди го търси  Confused През деня си играе с него. Смятайте, колко се е привързал. 

# 86
tihi4ka, от бибата ще да е, правилно мислиш  Peace
Ама.. какво да се прави, ще свикне. Просто след 2г децата с биби наистина много се пристрастяват и бибите им лиспсват. И бавно отвикват. Аз затова все си меля - 2г си е пределът за махане, по мое мение разбира се. После бибите стават вече съвсем като част от тях (децата), и като се прибави, че децата не са бебета и разбират все повече и повече отказването става сложна задача...

Но да отговоря - така беше и при нас, с малката. С големия, мисля, не.
Ние я отказахме - използвам "ние", защото аз откровено помогнах за отказването, иначе беше абсурд - беше си тотално привикнала - на 1.10г. Дооооста време питаше и заспиваше трудно, изобщо - търсеше си я. Нощем също, когато се събудеше. Пропи повече вода нощем, което докато имаше биба не се случваше.. какво ли не, но.. мина. Не мога обаче да кажа точно колко продължи. Но не беше малко, въпреки че отказването стана без трагедии и истерии. После си влезе във форма и започна да си заспива бързо и до сега запива бързо, когато е уморена.
Аз опитвах и на 1.8г - не успях. Понеже си имах една теория, че 1.6г е идеалната възраст за махане - няма вече сукателен рефлекс отдавна, и преди да стане истински проблем пристрастяването.

# 87
Сова е права, от биберонът е, не от възрастта.
Двегодишните са големи, но сученето на биберон е навик, който ги успокоява и приспива.
Тихичка, за да разрешиш леко сънят през деня, гледай да попромениш режима й. Късно е да заспива в 15.00 часа, защото после си обърква вечерното лягане и то става доста късно.

# 88
Аз много съжалявам ,че не пробвах да я махнем по-рано-около годинка и малко.Сега виждаме такъв зор,че не ми се мисли за следващият опит.Вече е голяма,разбира всичко и е много трудно.
Младите майчета трябва добре да помислят преди да настояват за биба(ако самото дете не иска кой знае колко,де).Махането и е трудна работа  Tired.
ПП-И аз си мисля ,че промяната в режима ви е от бибата.При нас обедния сън изчезна напълно,а вечерния се съкрати на 10 часа.
Успех!

# 89
При второ дете отново ще дам биберон, защото смученето на палец ме ужасява.

Общи условия

Активация на акаунт