общ семеен бюджет

• 31 841
  • 378
  •   1
Отговори
# 210
  Ама какво значение има на едно място ли си слагат парите или не, ако се разболее някой, като е ясно че ще плаща тоя, който има с какво.
Така е,важно е хората да са се разбрали,а иначе модели има колкото и хора има по света:)

# 211
Темата е провокирана от разговор със снаха ми, която ми се оплака, че постоянно се карат за пари c мъжа си. Всеки си има отделна банкова сметка, но нещо имат проблеми да си разделят общите разходи. Все някой се чувства прецакан.
Знам че има семейства, при които този вариант действа, но аз лично не мога да си го представя у дома.  Как така ще си делим разходите за наем или за храна?  Shocked А ако партньорите не печелят еднакво, означава ли, че всеки живее според дохода си?

Аз имам такова приятелско семейство, бяха заедно 10 години, имат дете, и се разделиха накрая.Лично аз не мога да приема да делим бюджета.

# 212
  • БГ
и аз не мога д а приема да делим бюджета, винаги неговата заплата е била в пъти по-голяма, съответно той плаща всички сметки. аз си плащам само телефона и пазарувам за детето дрешки и за мен  или ги събирам , както искам ,не внасям нищо в общия уж бэджет ,не остава какво  Confused
.това е положението при нас, като взимах майчински-си ги харчех пак за мен и бебешки неща .няма как да ме накара д а  му превеждам нещо а и не би го направил.ще ми падне в очите направо Thinking

# 213
  • София /Абсурдистан
Ми като й е толкова акъла.
Дойдохме си на думата  Peace

# 214
  • София
Аз не мога да приема разделен бюджет. Моят съпруг има дебитна карта към моята сметка. Сметките се плащат общо, не виждам смисъл да живееш с един човек и да се карате кой платил тока, а кой водата Shocked

# 215
А защо трябва да се карате?

# 216
  Е, как може да се карате за такива глупости? Разбирате се кой какво ще плаща, и толкоз. Аз намирам голямо удобство в отделните дебитни сметки, понеже така всеки си знае винаги горе-долу колко трябва да има в своята. Иначе трябва непрекъснато да уведомяваш другия какво си изтеглил, просто за да знае какъв харч може да си позволи. Поне на мен ми е по-удобно така newsm78

и аз не мога д а приема да делим бюджета, винаги неговата заплата е била в пъти по-голяма, съответно той плаща всички сметки. аз си плащам само телефона и пазарувам за детето дрешки и за мен  или ги събирам , както искам ,не внасям нищо в общия уж бэджет ,не остава какво  Confused
.това е положението при нас, като взимах майчински-си ги харчех пак за мен и бебешки неща .няма как да ме накара д а  му превеждам нещо а и не би го направил.ще ми падне в очите направо Thinking

Е, то  това не е общ бюджет, за да е общ трябва и ти да внасяш каквото имаш в бюджета Laughing

# 217
Доходите на мъжа ми са ни общи Mr. Green.Както казва детето мама няма пари ,а тати и дава.Не работя нямам никакви доходи,скоро едва ли ще имам, както се очертават нещата.Това значи ли ,че трябва да умирам от глад и да трупам заеми към мъж ми Rolling Eyes.Щом има хора които ги устройва и им е по-добре О'К ,но на мен това не ми е погледа за едно семейство.

# 218
Въх...ами то значи аз немоА се изплатя на моя мъж и в другият си живот Laughing
Ако трябва да разчитам на моята заплата която е 0 лева Laughing...пиши ме умрЕла Mr. Green
мале...добре,че нямам такъв мъж в къщата си ooooh!
Къде е спала като е избирала Crazy

# 219
Ние не сме с общи пари, обикновено като някой от нас вземе заплата или аванс, първо плащаме всички сметки, след което си делим парите наполовина и заделяме една сума за нуждите на детето.Когато ни бяха общи парите, се изпаряваха много бързо, защото всеки вземаше от там, а сега всеки си прави сметката на разходите.Иначе двамата вземаме еднакво като заплати и този начин на ръководене на парите не е проблем.

# 220
  • Sofia
Ние сме решили проблема много просто - всички карти (моите и неговите) стоят у мен - аз тегля всичко и аз плащам всичко (сметки, пазаруване и всичко останало). Мъжът ми получава джобни за всеки ден поотделно.  Mr. Green Като ученик.  Joy

# 221
А как бихте реагирали на общия бюджет, ако вие винаги сте изкарвали повече от съпруга–приятеля?
Аз вече се чувствам леко използвана.

# 222
Още си спомням една подобна тема, в която съфорумка с десетина години брак и дете, сподели, че си делят всичко на 2. Дала на мъжа си 1/2 пари за парно, но той забравил да го плати и им начислили лихва. Та тя отказала да му даде пари за лихвата, защото вината си била негова...

Ние нито си събираме парите, нито ги делим на мои и твои. Всеки плаща каквото свари, останалото се спестява. Ако си похарча заплатата, вероятно бих му поискала пари. За щастие никога не ми се е случвало.

# 223
Ами и ние не си ги делим за храна и дребни разходи, но когато става дума за повече аз започвам да се замислям.
Имаме общо имущество в което да речем съм вложила 200 000 + че съм работила и съм получавала повече от него.
Той за този период е вложил 10 000 и е изкарвал в пъти по-малко. до момента са ни били общи финансите, но аз вече не съм така хепи да го издържам. Е да бил ни е общ бюджета, но някак само аз съм допринасяла за благополучието ни

# 224
Даун ъндър,
с такъв въпрос рискуваш да влезеш в спиралата на обясненията ама как може то така, какъв мъж е този твоят и пр.
Вие си знаете как е и защо е така. Всичко е много индивидуално.
Но това, че ти дотежава и те напряга, явно означава, че искаш промяна.

Общи условия

Активация на акаунт