общ семеен бюджет

• 31 777
  • 378
  •   1
Отговори
# 285
С две думи съдържанките са ударили кьоравото- хем получават пари за една работа, хем и нея не вършат:)

# 286
Искам да съм потник, на гърба на млад работник!
Искам да съм съдържанка, за да си лежа на сянка...

# 287
Искам да съм потник, на гърба на млад работник!
Искам да съм съдържанка, за да си лежа на сянка...

И аз, и аз....ама не съм случила на мъж. ))) Та си бачкам....)

# 288
искам да съм съдържанка, да лежа на сянка

хахах, това влиза във фолклора Simple Smile

# 289
  • Някъде по Дунава
И ние разбира се сме с общ бюджет и не мога да си представя да бъде друго. Обикновено аз се занимавам с плащането на сметките, пазарувнето и въобще с разпределянето на бюджета, но мъжът ми знае че го правя разумно. Когато се налага да се купят дрехи, обувки или нещо по голямо винаги го обсъждаме заедно.

# 290
Всичко е общо, без значение в коя сметка отиват парите - и двамата имаме достъп до всички сметки.

# 291
Всичко е общо, без значение в коя сметка отиват парите - и двамата имаме достъп до всички сметки.
И при нас е така.  Simple Smile

# 292
  • София
Ха, какво излиза сега?
Въпреки че мъжът ми работи, аз държа всички карти, плащам всичко и той ме моли за кеш.
Кой е съдържанката в този случай?
От 4 години аз управлявам общия бюджет и мога да кажа, че съм станала експерт вече.

# 293
Ха, какво излиза сега?
Въпреки че мъжът ми работи, аз държа всички карти, плащам всичко и той ме моли за кеш.
Кой е съдържанката в този случай?
От 4 години аз управлявам общия бюджет и мога да кажа, че съм станала експерт вече.
Браво, аз от 5 години и все още не мога да се нарека експерт  Grinning

# 294
  • Русе
И нашият бюджет е общ. Вземаме си само малко джобни и останалото остава за сметки, храна и т.н. И аз не мога да си представя всеки да си харчи неговата заплата.

# 295
  • София
Може да ми е от предишната професия, ама някак ми е трудно да си представя в една къща да няма отговорник по бюджета. Все единият трябва да води халваджийския тефтер за приходи и разходи, да се знае колко и за какво влиза и излиза от къщата.

# 296
  • Русе
О, водя, разбира се, но не халваджийски тефтер, а екселски файл.  Mr. Green

# 297
Може да ми е от предишната професия, ама някак ми е трудно да си представя в една къща да няма отговорник по бюджета. Все единият трябва да води халваджийския тефтер за приходи и разходи, да се знае колко и за какво влиза и излиза от къщата.

У нас няма такова. Парите са ни общи и стоят на едно място - под дюшека. Всеки взима, който има време - плаща и пазарува.

# 298
  • София
Аз опитах с Ексела, ама не се разбрахме.
Предпочитам тефтера.

Иначе има удивително много семейства и хора, които въобще не си водят сметки на бюджета.
Платят си сметките /или даже не ги плащат/, опукат парите за глупости и после си викат - Ама какво стана сега? Не разбрах къде отидоха тия пари?
Даже родителите ми бяха така - държаха парите на едно място и който мине - си вземе. Включително и ние се научихме така.
Колко време, нерви и пари ми костваше да се науча на финансова дисциплина на дърти години!
А нашите още берат ядове.

# 299
  • София

Иначе има удивително много семейства и хора, които въобще не си водят сметки на бюджета.
...

За мой срам признавам, че ние сме така. Никакъв контрол, никакъв отчет. Единствено съм свикнала на определена дата да преведа пари по кредита и да погася задълженията по кредитните карти. От еПей получавам известие за чакащи сметки и ги плащам веднага, че като се просрочат трябва да се ходи на каса. И понеже нета не може да се плаща през еПей, редовно ми го спират.  Rolling Eyes То нета как да е, не е страшно, но ако беше ток, вода...Знам, че е изключително безотговорно, но ужасно се изнервям като започна да си водя сметки. Опитвала съм-дразни ме много.

Общи условия

Активация на акаунт