МАЙчета 2009 - 9

• 47 900
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Зайо, в никакъв случай не си ме подразнила, напротив интересно ми е да разбера как се справят с тези неща там. Аз също съм на мнение, че вече има доста лекари и тук, които споделят тази теория или поне отчасти. Моето притеснение в ситуации с други болни деца наоколо идва от това да не се превърне хремата в бронхит. Факт е обаче, че наистина с времето, и с боледуванията, постепенно имунитетът се засилва и бацилите по-лесно се преодоляват. Факт е също, че ако не боледуват сега (благодарение на детската градина Mr. Green), това ще им се случи в първи клас, когато ще е още по-неприятно.
Колкото до лечението с кока-кола – наистина  действа, изпробвано е, да знаете.

За нашия басейн се оказа, че са две посещенията на седмица, а не едно. Сигурно високата цена идва от това, че градината няма басейн и занятията са в „Спартак”. Иначе, за щастие, оправиха графика и няма да се застъпват занятията. Вчера даже са имали приложно изкуство, много хубаво било Simple Smile

# 616
Здравейте, МАЙчета!
Не съм писала отдавна, защото доста време нямах компютър, а и ще се връщам назад да ви чета.
С Макси не можем да се похвалим с добро здраве. От 17 Септември от както тръгна на детска е бил само горе долу седмица. Уж беше само лека настинка придружена с ужасна кашлица и сополи после леко подобрение докато накрая не стигнахме от Понеделник на АБ. При мен същата работа и за капак на оперираният ми крак като ми се поду една вена стана едно топче мораво червено синьо колкото малък лешник, абе не е за разправяне. Та така с нас боледуваме, но докторката ме уверява, че е настинка и не е грип също спомена, че не е от детската градина. Но щом стигнахме до АБ не е добре. Дано в Петък, когато сме на контрола до тогава всичко вече да е наред с Императора поне. За мен иначе само мога да кажа, че на 19 съм на изследвания, а на 22 Понеделник влизам в операция за втората става, та стискайте палци за тогава всичко да мине успешно. Като ви прочета ще пиша пак.

Целувки от нас! Peace

# 617
  • софия
Криста през ноща отново повръща. SadБрей,какво е това чудо!Тъкмо я закрепих и пак.Днес естествено е на диета отново и в знак на протест не иска да яде,нищо от това,което и се полага.
Гадна работа е този вирус! #Cussing out
Деси,бързо да се оправяте!Стискам палци силно! fingerscrossed
Аничка,принципно е от Бургас въпросната,но напоследък се замислям все по-често дали е от там наистина..... newsm78То не,че има някакво значение де.Дразнещото е,че не се старае да избяга малко от диалекта.

# 618
Здравейте, мили ми другарки  Hug
Може да сте ме забравили, аз вас не съм и понаглеждам темата, ама хич не ми се пише. Но темата е мнооого гореща, ей ме и мен:) Аз почнах работа юни месец (на старото място и съвсем неочаквано) и установявам колко е гнус да си с малко дете на 8-часов работен ден. Г-а-д-о-с-т.. Сега е болен и се гледат с баща си, ама все го мисля, отделно като се прибера съм каталясала и не ми е нито до чистене, нито до готвене, абее, ...оплаках се  Mr. Green А, освен това лятото беше повече от месец при нашите - той се чувстваше много добре, ама на мен много ми беше мъчно. И така.. Септември месец си спретнахме едно прощално гръцко море, много беше хубаво, и после - наесен с песен, как се казва, на градина. Пя няколко сутрини, сега само мрънка, а като го вземаме е доволен и казва, че у харесва и пак ще ходи. А на мен ми се пада да го водя, баща му най-често го взема, пак съм прецакана.
Смешко, тази твоя другарка от парка да не е от Габрово, там тъй съ говори ( обръщението "чувек" е специфично за младото поколение, брат ми тъй говори:)). Аз на Сами само тъмни чорапи купувам и не виждам кога се изцапват, затова ги слагам за пране като почнат прави да стоят  bowuu Майтапа настрана, и при нас на родителската среща обърнаха внимание на въпроса за хигиената, повече се впечатлих обаче, като ни казаха да не слагаме разни сиропчета по шкафчетата на децата за доизлекуване - миналата година така една майка оставила на детето в шкафчето сироп за кашлица, то да си пийнело преди сън  Shocked Shocked Shocked ooooh! Whistling Praynig Crazy
Сега да ви кажа за наш`та педиатърка, аз може и преди да съм писала. Отдавна, Сами беше още бебе, отиваме при нея щото е вдигнал Т, или май му минаваше вече, тя ми казва да му дам панадол, промерно, днес и утре. Аз и казах, че съм чела, че при вирусна инефекция и до 39 градуса не се давало нищо и тънъ и тънъ. Тя се ухили и ми обясни, че съм права, на запад лекарите даже до 39-39,5 не давали температуропонижаващи, ама при нас майките били много тревожни и затова тя им казвала да дават. Аз, щом съм била спокойна, да не съм давала.. Голяма сладурана, Сами много я харесва.
А според мен наистина именно с преболедуването на разни инфекции се създава имунитет, хубаво е обаче да си може да си остане вкъщи детето докато напълно се възстанови, което си е поне две седмици, а много трудно ако нямаш баба под ръка.
Зайко, много ми харесва в краварско, пиши още като се сетиш.
За повръщане - може и да е спрайт или фанта, да не е кола, важно е да е газирано. Сами трудно повръща, но преди две седмици изкара доста тежко разстройство, направо се бях притеснила доста.
Мадам, не се въздържай от мнения относно здравето, все пак си най-профи от нас в това отношение, а коментарите са си коментари, не може да няма:)

# 619
Смешко, Сами също го повтори, само че по-леко, при него както писах без повръщане, само разстройство. Явно трябва по-дълго да се внимава с храната. Доста е трудно, щото и той иска само неща, които не са подходящи.

Деси, стискам палци, дамо всичко е наред. Макси ще се оправи, само ако можеш гледай да го оставяш вкъщи докато се възстанови напълно.

# 620
  • София
Радвам се,че се разписахте повечко тук  Grinning Hug
Аз да си до споделя,че тези дни ми е едно такова....тра-ла-ла Crazy Crazy
На мен този месец,като цяло ми е много натоварен и много,ама много отнесено.Миналата седмица ми закъсня с 3 дни,и аз супер щастлива,няма да ви казвам,колко тестове си правих,че ще ме вземете за откачалка  LaughingАма уви,и тоя месец не ме огря.Сума ти и пари хвърлих,момичета да ви кажа купих сигурно всички марки за тестове ,които предлагат.Всичките са един дол дренки  Mr. Green разликата е в цената.Голямото Е.даже ми чете конско,че винаги съм била много нетърпелива,и че ще ми купел една жаба пък да си я препиквам на воля ,като ми е мерак да си правя по три теста на ден Laughing Crazy
И така в тези 3 дни ,буквално се побърках(ако има вече на къде) и една разсеяна,и една сутрин за малко да кача един регулировчик на капака на колата.Срам.Направо умрях от срам.Просто не го видях.Такъв заплес съм.А този ,като ми се развика "Къде Ма,шъ ма сгазиш?",и аз нали ,като съм почнала да се дъня и му викам"Ама аз без да си искам", а този кратунко "Ми то пък оставаше и да е нарочно" Crazy
И Те така,както казват по северозападнала България Laughing
П.п.Аничка нямаше как,аз буквално летях с колата,че закъснявах за едно упражнение,пък там е гаден района и се въртя да си намеря място да паркирам.

# 621
  • София
Мили момичета, благодаря за загрижеността ви относно нашата авария в банята.  HugДобре сме вече, остава само плочки да се доналепят. За съседите още същия ден има казахме, че каквито щети имат - ще им ги покрием. За сега нищо не са декларирали.
Амаласунта изобщо не сме те забравили. Да се оправя бързо Сами.
Деси - успех с операцията Praynig, а вената защо така се е подула?
Божко е още болен, педиатърката го прегледа и каза, че сме пред отит- да слагам капки в ушите и носа 3 дни. Вече 6 дни сме със задна хрема и аман вече...не минава и това е.
Стаси- ще стане бебчето, когато то си реши. Ти не го мисли и се опитай по-полека с темпото, направо се задъхвам като те чета Hug
Смехоранке- да се оправя Криста- ама че ужас. Praynig
Да ви кажа и аз категорично не споделям мнението че се гради имунитет с много боледуване.
Другото, което мисля е, че едно време като бях дете не се боледуваше така. Нещо не е наред сега- вирус след вирус. Преди имаше настинки, ангина, варицела- от време на време, сега стотици видове щамове  на вируси, които мъчат децата, а не ги каляват.

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 21:05 от Мигла

# 622
И така в тези 3 дни ,буквално се побърках(ако има вече на къде) и една разсеяна,и една сутрин за малко да кача един регулировчик на капака на колата.Срам.Направо умрях от срам.Просто не го видях.Такъв заплес съм.А този ,като ми се развика "Къде Ма,шъ ма сгазиш?",и аз нали ,като съм почнала да се дъня и му викам"Ама аз без да си искам", а този кратунко "Ми то пък оставаше и да е нарочно" Crazy
Joy Joy Joy
Стаси стискам палци за начинанието. Ще стане тогава, когато трябва. Сега си много натоварена, трябва ти спокойствие миличка. И аз се задъхвам, като ти чета постовете.

Моята пък ще я водя на изследване на очетата. Има съмнение за кривогледство  Sad Днес ще й разширявам зениците и да видим какво ще покаже изследването. Хич не знам в какво точно се състои, но ми е много притеснено. Дано да мине бързо и с възможно най-добрия резултат.

На болничките деца желая бързо оздравяване.

На Мигла - повече никакви аварии, от никъде  newsm10

# 623
Стаси, вярно ти е мн натоварено ежедневието, като си починеш и се отдадете на ласки Wink ще стане Simple Smile
Вяра Д, как реши, че Катето има проблеми с очите? Питам, защото аз нося очила и по принцип в тези случаи детето е предразположено.

Нещо не ми се пише много. Болните да оздравяват!
Хубав уикенд на всички и дано да е слънчев Simple Smile

# 624
  • София/Варна
Ани, водим ситните всяка година на профилактични прегледи при очен, ортопед и стоматолог.

# 625
На нас ортопеда при последния преглед (като проходи, на около 1г.) ни каза, че трябва да идем като направи 4. За Драганов става въпрос. А на зъболекар бяхме преди седмица - зъбки, бели като гъбки:)

Мигле, Сами миналата пролет направи отит - една сутрин се разпищя зверски, че го боли дясното ухо, аз му капнах зехтин и утихна, после на прегледа при УНГ се оказа, че там си се е оправило (явно е изтекло каквото има да тече), но има проблем с лявото, от което изобщо не се е оплаквал - събрала се течност. Трябваше да го пазим от настинки и разни други, и есента да идем за контрола, но още не съм го водила, че е голяяямо чакане. Даде ни съвети да:
- дъвче дъвка за раздвижване на .. системата  Rolling Eyes
- духа през носа (така че, Лято, развивяйте го това умение Simple Smile
Май имаше и още, но не помня. В здравния има тема за трета сливица, там се обсъжда подробно и проблема с отита, те са си доста свързани. Там имаше повече съвети, ама сега не мога да ги намеря. Общо взето всичко идва от силна продължителна хрема. Сами и сега е със сополи, то всъщност това е, и сутрин кашля, във вторник имаше и малко разстройство. Обаче не знам как и дали изобщо могат да се спрат тези сополи? Миналата година слагах капки с клеева тинктура, коларгол и някакви други, и честно казано имам чувството че му се пресуши хремата отпред и си остана задна хрема. А и той тогава не можеше да духа добре. Сега си текат както си трябва, карам го да духа силно и често и не му капя капки, дано ми е правилна логиката и се размине поредното оглушаване  Rolling Eyes
Ох, олях се, ама имам малко работа, която търпи отлагане, и нали е петък Simple Smile)

Стаси, много ти е забавно ежедневието  Laughing

Вяра, дано е лъжлива тревогата и всичко се окаже наред

Хубав уикенд на всички  Heart Eyes 

# 626
Здравейте и от нас.
След 2 седмици на градина и ние сме болни. Вчера я водих на личната и тя каза ,че гърдите са чисти има леко зачервено гърло и сополи.За сега сме само на сироп за кашлица,хапченца ангин хил и капки коралгол. Във вторник на профилактичен и да видим какво е положението. Хубавото е ,че тя си издухва нослето много добре и вади всичко що е вътре .
Обаче диваненцето не иска да ходи на градина въобще ,днес излязохме уж на разходка и тя през 5 мин. ме пита дали съм щяла да я водя на градина и така след половин час се прибрахме ,не иска въобще да излиза .
Гадното е обаче ,че днес ни протече бойлера-омръзна ми вече от него до сега за 4 години 3 пъти е ремонтиран и взехме крайно решение да си купим нов и така във вторник ще идват да го монтират , а до тогава ще топля вода и ще се къпем с канчето от кофата.

# 627
Вяра Д, как реши, че Катето има проблеми с очите? Питам, защото аз нося очила и по принцип в тези случаи детето е предразположено.

Аничка, Катето имаше (и все още има) проблем с ечемик. Все още не сме го преборили. Като минахме през очен лекар още юли месец, лекарката ми се скара, че не сме направили такова изследване, още повече че забелязвала кривене на оченцата. Разбрахме се, че ще се прави след като мине голямото зачервяване. С нашия педиатър се разбрахме, да я заведа на детски очен лекар. Тия дни минахме и направихме изследване с разширяване на зеницата. Резултатите са, че нямаме кривогледство, но имаме далекогледство +0,5 и на двете очи, а също и астигматизъм, на едното +0,5, а на другото +0,25 диоптъра. Предписа ни и очила. Но след като се разтърсих за информация, не съм убедена, че трябва да ги взимаме. Момичета, вие какво мислите? Детето вижда идеално, както на близо, така и на далече. Според статистиката 93% от децата се раждат с далекогледство, което с растежа се намалява или изчезва... Как бихте постъпили на мое място?

Иначе се препоръчва, да не кажа задължително е да се направи такъв преглед на децата между 3 и 5 годинки.

И да ви споделя, колко съм възмутена от държанието на детската лекарка към оптика на ул. Мария Луиза 41. При нея отидохме, на път за покупката на очилата, които некупихме.... Още с влизането при нея почна да ни се кара и да ме пита, за какво отиваме при нея. Да подчертая, че там правят безплатен очен скрийнинг на деца до 16 год. Увика ме, сравни показателите на двете изследвания и заяви с каращ се тон, че резултатите са еднакви - небяха. Имаше разлика от 0,25 до 1,5 диоптъра в измерването (отклонения и в двте посоки + и -) . Наговори ми куп глупости, от рода на това да бързам да сядам за изследването за да не изчезнат резултатите от монитора й до растенето на диоптъра с 1-ца на всеки 10 см в растежа на детето. Даже ми препоръча да завърша медицина! Ужасно се разстроих и даже си платих този безплатен преглед.

Та такива работи при нас. Оплаках се.

# 628
  • София
Вяра,както казва една моя позната в твоят случай"Я си го премести от единият в другият крачол" Mr. Green
За т.нар."безплатни прегледи" независимо при какъв специалист,съм не с едно,а с няколко на ум.Ама това живот и здраве ще ти го разясня някой ден в приятна компания фейс то фейс на кафенце  Laughing
Аз малкият ще го водя другият месец на очен,че учим Ш на къде сочи  Laughing ,че маяйка му да е подготвена във всяко едно отношение  Crazy Защото с фигурките на таблиците претърпях пълен крах на сухите тренировки  Mr. Green На чашата(картинката),каза,че вижда чай,после кафе.И едни такива ,нарочно си фантазира на фигурките,че да ме дразни  Laughing Така ,че сега на едни листове 4 варианта на "Ш",за класическата таблица.
Другата седмица на ортопед.Нещо много бързо му порасна крачето,и стелките омаляха бързо.Така,че ще ходим за нови.
Успешна седмица от мен  Hug

# 629
След като цяла година Стефан правеше ечемици ту на едното, ту на другото око...и след преглед се оказа с + 1,5 далекогледство. Сега носи очила в училище, докато е там. Тук му ги направих пак след второ изследване и резултатите съвпаднаха. В София правих преглед в Оптиленс на ул. Асен Златаров. Прегледа бе 30 лв.
Никола и той иска очила като брат си....
С тези неща шега не бива.....потърси второ мнение ми е съвета.
Аз си мислех, че поради липса на витамини, злояд е и т.н. Стаситин доктор пусна за кръв и урина...идеални бяха. Бях се побъркала от притеснения....но той много се харесва с очила.

Общи условия

Активация на акаунт