Лекарите в Пазарджик - 8

• 197 349
  • 885
  •   1
Отговори
# 240
Данчето с трабантчето, да точно за д-р Петьо Георгиев става дума.
Прочетох, че има коментар и за ортопедите. Вмъквам само една смешна случка /тогава не ми беше много смешно/ за д-р Йотов от ДКЦ "Здраве". Отивам при него миналата година с оплакване за силна болка в стъпалото около пръстите  при стъпване с десен крак. Беше ме захапал комар там и частичка от хоботчето е останала в крака ми, не очаквах, че ще създаде толкова неприятности. Времето беше топло, обула съм чехли, по които има капсички. Разбира се, от топлото време, металът е отпуснал по крака ми нещо като синьо-лилав цвят. Сядам за преглед, не бях забелязала оцветяването и чак ми стана неудобно, че съм се изцапала. Йотов пипна внимателно крака ми и каза: "Ама Вие сте за снимка. Как не сте забелязали тази огромна синина". Казах откъде е оцветяването, но кой да ме чуе. Даде ми направление за рентген. Рентгеноложката и тя започна загрижено да пипа крака и да цъка с език каква голяма синина имам. И на нея казах, че не е синина, тя каза: "Личи си, че те боли, миличка".  Изписаха ми мехлеми, хапчета, че и компреси да слагам. Не ги купих  Grinning Добре, че не беше нещо много сериозно.

# 241
Аз исках да питам ,някой знае ли къде мога да си правя запис на тонове и колко струва?
Нали уж по каса се следят нещо ,но не знам за случай,в който да е правен запис преди раждането чак Confused Искам на 2 седмици примерно да ходя на частно да си правя запис за мое успокоение ,но не знам къде Rolling Eyes

# 242
Дани, единственият лекар който ще ти свърши работа в Пазарджик, е д-р Корсемов, който всяка сутрин преглежда в ЗДРАВЕ на 4Д, след предварително записване и също и тоновете на детето може да записва и следи - мисля че 50лв. е прегледа  Peace

не рискувай с друг АГ от Пз  Naughty

В черния списък аз АГ - д-р ЧОЛАКОВ от МБАЛ Пз

# 243
Уж,Гери,много са ми тези 50 лв седмично бе Sad
Бях чувала ,че 10 ,15 лв е записа на тонове,поне в София със сигурност е така ,но тука не знам....
Корсемов има ли апарат за запис в кабинета му в "Здраве"?

# 244
зная, че на 4Д ехографа , който в ЗДРАВЕ го ползва САМО д-р КОрсемов, на него той ти пуска да чуеш сърцето, както и кардиограма на сърчицето на бебока..
а за ДОПЛЕР - предполагам, че цената е друга и всеки лекар ще може да ти пусне..

# 245
Аз ходя при Корсемов - 55 лв е прегледа- водят го ехография на бременни. Има и доплер. Но запис на тоновете си е друго и ако изобщо го прави като самостоятелна процедура, би трябвало да е по-евтино. Работи от 9 до 13, без четвъртък.
А някой знае ли къде мога да си пусна микробиология на частно? Искам да го правя на 2 седмици, а ми отказват. а и секрета дали мога сама да си го взема....

# 246
viksito, по аптеките съм виждала комплект за Микробиология - в тази която е на Мехкемето на ъгъла на тунелчето..

А си мисля че в Микробиологията на ХИГИЯ ще ти я направят на частно..
преди години ходих да ми взимат в частен кабинет микробилогоия и след това сама си  я носих в лабораторията на ХИГИЯ, която е на 3-ия етжа мисля беше - 15лв. ми струваше

# 247
мерси за отговора, аз в момента лежа в хигия. мисля, че всяка лаборатория ще може на частно, но пък да платя още 25 лв за АГ да ми я вземе..... Shocked ще го видя този комплект.

# 248
Мен в Здравето ме слушаха на Доплер при всеки преглед без доплащане.

# 249
Мая, вероятно там си следяла бремеността си? при кой лекар? - зная че ражда в Пловдив...но ако не представлява трудност за тебе, ще споделиш ли, как реагира на това лекаря при който си ходила на ЖК? - че ходиш при него на женска консултация, пък ще раждаш в Пловдив?

# 250
Д-р Коруева ми следеше бременността. Не се зарадва особено и е разбираемо, но не ми създаде проблеми, даде ми всички документи. Не мога да се оплача в никакъв случай. Сега като се върна назад съжалявам, че не родих в Здраве, но тогава ми беше друга нагласата. Притесняваше ме това, че хранят бебето под час, а с баткото това ми беше голям стрес - при акушерките реве, като го донесат за хранене - спи.

# 251
По този повод. Не знам дали все още има такава порочна практика, но е добре да поговорите в неонатологията предварително за евентуална поява на млечница в устата на бебето. Защото (не само на мен, а съм раждала два пъти) донесоха веднъж детето с одрана до кръв с марля и сода устица, толкова го болеше, че не можеше да суче. Още ми е пред очите...
Обясниха ми, че имало млечница. Ми как няма да има - дете още некърмено, 3-4 дни не ми го дадоха, наблъскано с ваксини, превантивни антибиотици и разтвори (само защото се е родило 20 дни по-рано, слабичко било....та го засилиха хубаво....). Сучеше като помпичка и беше с добър Апгар.....

Заклеймявам подобна практика, има къде-къде по-нетравмиращи и ефикасни методи и мехлеми. При това го казвам като човек, който не уважава особено доста алопатични лекарства.

# 252
Моите перипетии с баткото са от София, Майчин дом. Като цяло не съм недоволна от там, но това бебето да не е при теб, е много травмиращо. Особено за първескини.

# 253
аз доколкото зная, още от първото раждане на Мария (мимсат) , преди близо 6 години, АКО желаеш и отстояваш мнението си, може детето ти да е при тебе денонощно в ЗДРАВЕ и да си го храниш както и на какъвто режим искаш  Peace

# 254
В "Здраве" е друго ,чувала съм ,че се съобразяват с много други изисквания на родилките - може да се мине без система окситоцин ,може да се разхождаш и да протече едно нормално раждане без особена намеса.Това при д-р Попов де ,при другите не знам.Той ме уверява ,че това мОЖЕ да се случи в тази болница,ак родилката го желае.
За храненето с АМ съм почти сигурна ,че ще се съобразят.

Общи условия

Активация на акаунт