Слънцезащита

• 29 294
  • 450
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Днес в аптеката ми предложиха Юсерин, Виши 50+ фактор, не можах да взема решение и нищо не взех отново. Мисля Юсерина да пробвам, дано не остава бяло.
А м/у другото  Биодермата като отмивам много щипе на очичките, голям рев пада.

# 331
А какво мислите за воденето на бебе на 6 месеца на плаж след 18.30 ч, ако е добре намазано? И за къпането в морето? Или е прекалено малко?
Аз съм против водене на бебе на плаж т.е. на пясъка и във водата.
На разходки край морето, в количката е ок
П.С.
Днес в магазина нямаше Бочко 50 фактор. Явно много се търси

# 332
Според мен, ако се следват няколко простички правила, няма проблем воденето и на малко бебе на плаж и къпането в морето.  Peace

Бочкото, както и всички останали кремове, съдържащи химични филтри, са изключително неподходящи за деца под 3 г. възраст.  Peace

# 333
Вече втора година няма да ползвам стандартна слънцезащитна козметика.Обличам на малките цели бански,от тези като костюмите за сърф и повече на сянка ако може.Миналата година мазах с малиново масло,нямаше голям ефект ,децата си направиха тен,но ако е постепенно мисля,че няма проблем.За малките бебета и плажа,водя децата от пет месеца на море,под чадъра, с легълце за плаж с ув защита,много ми беше удобно.

# 334
Записвам се да ви следя.

# 335
  • София
Та май ще се спра на Алверде в крайна сметка, като гледам няма пълно щастие.

това на Алверде крем ли е или спрей Thinking
ох,в голяма чуденка съм тази година какво да взема Whistling
Алверде имаха само кремове миналата година, тази година още не съм гледала. С минерални филтри са и са от трудно размазващите. Не можах да преценя дали предпазват, защото детето вече беше с тен като отидохме на морето. Crazy Преди това го мажех с мляко Bio G, за което е писала Angel Dust. То се размазва лесно и мирише приятно и уж е ок като съставки, но остава въпросът дали това, което пише на опаковката, е това, което наистина е вътре. Както вече писах, детето си потъмня порядъчно, без да изгори (кожата му по принцип е много бяла).

# 336
Вече втора година няма да ползвам стандартна слънцезащитна козметика.Обличам на малките цели бански,от тези като костюмите за сърф и повече на сянка ако може.Миналата година мазах с малиново масло,нямаше голям ефект ,децата си направиха тен,но ако е постепенно мисля,че няма проблем.За малките бебета и плажа,водя децата от пет месеца на море,под чадъра, с легълце за плаж с ув защита,много ми беше удобно.

Това със целите бански звучи добре, но не ми се вярва, че ще им се хареса да стоят така половин ден, да речем по време на сутрешния плаж? Няма ли да се спарват много така... Аз обмислям вариант с бели тениски с къси ръкави и шорти? Да мажа ли слънцезащитно ако са с дрехи? Може би е тъп въпрос, ама... Whistling

# 337
Естествено, че трябва.

# 338
     Мажа със слънцезащитен крем Бюбхен 50+ от поне месец, реално веднага щом започна да се затопля времето и слънцето да се усеща как топли. Simple Smile Вече имаме тен на лицето и ръчичките. Харесва ми, че  независимо от високия фактор , кремът се разнася хубаво и не остава бяло по кожата. Не изглеждаме като немски туристи  hahaha.   Минусът е, че оставя следи по белите дрешки, за сега е изцапал деколтето на едно боди и вътрешния ръб на  лятната шапка.

# 339
  • София
всички слънцезащитни оставят петна по бели или много светли дрехи Wink иначе 50 фактор и вече да е с тен по лице и ръце - или крема за нищо не става или мажеш малко или нередовно...

# 340
Нито мажа малко, нито нередовно  Peace и да с 50+ за месец и нещо се прави тен на ръцете и лицето , разликата се вижда като съблека дрешките.   Високият UV фактор не означава липса на тен и снежно-бяла кожа .. Simple Smile Винаги пък има шанс да греша, но за сега не съм намерила информация за обратното.
А за петната по дрехите - не знаех, че всички оставят такива. Благодаря за инфото ! Simple Smile

# 341
  • София
Всъщност точно това е целта на един толкова висок фактор - да няма или почти да липсва тен и то при тежко лятно слънце, а сега е още умерена пролет...
Както и да е...

Иначе за петната, това което пишеше на един крем, който ползвах отдавна, но явно важи за всички подобни - "...се отличава с относително висок процент на UVA-филтри. При контакт със светъл текстил, третиран с оптически избелващи средства, това може да доведе до разтваряне на избелителите. Оптически това се разпознава по оцветяването в жълто.
Затова препоръчваме продуктът да не се нанася непосредствено преди обличане."

# 342
Ще знам вече да я мажа и оставям малко голичка преди да облека. Мерси! Simple Smile Дано наистина така не цапа.

# 343
Авен имат нецапаща серия.
Аз още нищи не съм купила, в моята отчетна се коментираше.

# 344
  • където мечтите се сбъдват
Всъщност точно това е целта на един толкова висок фактор - да няма или почти да липсва тен и то при тежко лятно слънце, а сега е още умерена пролет...
Както и да е...

И аз мисля така.Една година ходих на плаж намазана с 50 фактор на Юсерин,ами не хванах тен  Joy
Иначе,в момента съм взела за малката 25 фактор на същата марка.Доволна съм.Убедих се в нуждата от такава козметика,когато след една 30-минутна разходка с дребното в слинга бузките и изгоряха в началото на март.

Общи условия

Активация на акаунт