Слънцезащита

• 29 295
  • 450
  •   1
Отговори
# 300
Това на Екокозметикс кремчетата ли са? Като вредност на съставките са ок, няма нищо проблемно. Само ми е притеснително липсата на цинков оксид, защотот само титаниев диоксид не покрива целия спектър ува лъчи...

# 301
  • София
Епона, благодаря ти! Hug
Това са млека от марката на dm Alverde. Бях се засилила да купя Биодерма, но като го видях в аптеката какво е малко директно се отказах. За да изкара цялото море с това кремче, трябва да купя поне 2 тубички. Money Money Същата работа е и с Мустелата. Явно количествата са си преценени за малки бебета.

Та май ще се спра на Алверде в крайна сметка, като гледам няма пълно щастие.

# 302
Както бях писала по-нагоре, тази година отново взех Виши 50+ в новата му опаковка,
Скрит текст:
но мога с неудоволствие да кажа, че след тридневно пребиваване на детето ми по плажовете се върнахме с огромна разлика и с много тъмен тен, което на мен лично никак не ми се нрави. С предишното Виши не беше така!  Naughty
Вярно, не е изгаряла, но все пак, за 3 дни и да се върне толкова мургава...  Naughty

# 303
  • Бургас
Да споделя и аз, че с крема на Биодерма (стария обаче ползвах за малката, новия така и не можах да го намеря) получи тен моето дете.  Crossing Arms

# 304
  • София
Търсих актуални теми за слънцезащитата, но няма и затова реших да пиша в тази..нищо че е старичка, но пък с много полезна информация..
Лично аз четох доста и толкова много се обърках, че реших да ви питам направо
Какъв слънцезащитен крем 50 + бихте ми препоръчали за възрастен?
Имах небалгоразумието да се изпека в един солариум преди години и от тогава си нося едни пигментни петна на лицето и при най-малкото слънце започват да личат.
От тогава съм и с много високи фактори.
Миналата година бях с Биодерма 50+, но се обърках тотално с тези химически и минерални филтри.
Във всяко има вредни и полезни съставки, но май повече клоня към минералните.
Мисля да пробвам новия на Биодерма минерал, но все пак ще искам да чуя и вашето мнение и препоръки за други продукти.
Благодаря предварително на отзовалите се!   bouquet

# 305
Здравейте,
И аз искам да попитам за съвет - трябва ми  слънцезащита за много малко бебе, да е с минерални филтри, без парабени и с фактор 50. Има ли такова нещо?
Бебето няма да го изложа на плаж посред обяд, но дори за разходките пак искам да е защитено.
Благодаря!

# 306
Сара Пенчева, много малко бебе не бих мазала с нищо. Достатъчно защитено е в количката, особено ако е покрито със слънцезащитен парасол или гюрука е със защита. И една тензухена пелена да метнеш и да го държиш под дебели сенки, както и да го извеждаш предиобяд и късен следобед е напълно достатъчно.

# 307
  • Варна
Здравейте,
И аз искам да попитам за съвет - трябва ми  слънцезащита за много малко бебе, да е с минерални филтри, без парабени и с фактор 50. Има ли такова нещо?
Бебето няма да го изложа на плаж посред обяд, но дори за разходките пак искам да е защитено.
Благодаря!

Това, мисля е което търсиш  Peace   http://www.marvi.bg/bioderma-abcderm-solaire-slancezashtiten-min … a-50-gr-3663.html

# 308
Благодаря и на двете.
А какво мислите за воденето на бебе на 6 месеца на плаж след 18.30 ч, ако е добре намазано? И за къпането в морето? Или е прекалено малко?

# 309
  • Варна
Благодаря и на двете.
А какво мислите за воденето на бебе на 6 месеца на плаж след 18.30 ч, ако е добре намазано? И за къпането в морето? Или е прекалено малко?

Аз съм "за", живеем във Варна и няма как  Grinning под чадъра, в морето... беше на 8 месеца дъщеря ми,но и по-малки има. 18:30 си е идеално за плаж, както и сутринта.

# 310
  • в огледалото на живота
Благодаря и на двете.
След 17ч. е по удачно.Иначе ако ще правиш бани водата захладнява по късно.
Разбира се детето намазано със слънцезащитен филм  Peace

# 311
Благодаря и на двете.
Нищо му няма на бебето да си ходи на море. Моите ходят от бебета. С нас са навсякъде. Имаме си режим 9-11 и 30 на плаж, следобед 16-18 ч.  и това е. Децата не бива да ни спират да живеем  Naughty
Не мажа бебе с нищо. просто си седи в количката или под чадъра (важното е, че е на сянка).
В интерес на истината купих миналата година новия тогава минерален на Биодерма имено за малката, но не съм очарована, особено в съотношението количество/цена.
Та мажех й само раменцата да не я парне слънцето като влизаме в морето. После обратно на сянка.
Каката и мъжо продължавам да мажа и тази година с крема 50 фактор на Себа Мед.  Peace
За малката (тъй като много обича тап тап  Mr. Green) мисля да доизползвам Биодермата и после също Себамед.

# 312
  • в огледалото на живота
Цитат
Не мажа бебе с нищо. просто си седи в количката или под чадъра (важното е, че е на сянка).
Ох,на сянка също се изгаря..... bowuu

# 313
Да отговоря на последните постове, момичета:
Водата при нас  няма да е хладна, защото имаме възможност да седим цяло лято в Гърция и там наистина е най-хубаво след 18.30-19 ч. за къпане. Доста е топло.
Иначе съм притеснена и толкова чета в последните дни, защото и аз, и таткото сме с ужасно много бенки, на мен са ми казвали и че някои са от по-опасните. И много се притеснявам за бебата.
По този повод се консултирах с няколко дерматолога и педиатри и съвсем се обърках - някои казват, че не трябва да се води малко дете до 5 год. възраст на море, други казват, че може, но никакъв плаж, къпане в морето само след 19 ч., а трети - никакво къпане до 3 год. възраст. И никакво излагане на слънце - в смисъл изцяло с дълъг ръкав и крачолки.
На мен това ми се струва прекалено, аз съм прекарвала по цели лета на морето и това е най-прекрасното ми време в годината. И не мога да си представя как да огранича сега детето си. Обаче и не искам да рискувам здравето на бебчето.
Имам и един въпрос: сега успях да изчета цялата тема и някой беше споменал, че е ползвал бански с УВ защита. Какви са тези бански? Може ли линк, ако се продават в БГ?
Хубав ден, момичета  bouquet

# 314
  • София
http://www.detelina.bg/news/19/detski-banski-i-shapki-s-uv-zashtita.html ето банските, има и с дълги ръкави модели...
Иначе малко пресилено от  специалистите... има толкова деца родени по моретата, пък и лято е, няма как слънце да не види детето 5 години Wink
Да се спазват часове,  да не се пече, да се защитава от слънце - кремове, бански, чадъри, палатки и т.н. ок, ама да не подуши море до 5 години ... малко прекалено. Идеалния вариант е да го връщаш без тен. Wink

Общи условия

Активация на акаунт