НОЕМВРИйските душички преди година бяха само две чертички

• 31 224
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
На мен педиатърката вчера ми каза да започвам захранването вече със зеленчуково пюре - за 10 дни да стигнем малко бурканче от 125 гр. След това да въведа 1/4 жълтък / но на мен и се струва рано /. Иначе малко е наддала - 400 гр. и 3 см. Тежи 6 кг - има ли няко дето да тежи толкова малко на 5 месеца Thinking.
На мен ми предстои тези дни да се настроя за захранването Confused
Иначе спи по : боди с къс/дълъг ръкав, гащеризон и тънко спално чувалче, ако видя, че е хладна мятам леко памучно одялце. Отоплителен уред вее не включвам, освен вентилаторната печка, докато и правя масаж вечер след баня

# 556
aneleto, действай по твое усещане за захранването. А за колграмите спокойно, Ники също е 6 кг на 5 месеца. Зависи колко голямо е родено детето, тя беше 2,600, а ни изписаха 2,450.

# 557
  • Пловдив
MagieA , не се е родила малка - 3180

# 558

А само на кърма ли сте, тогава наддават по-малко децата. Ники третия месец наддаде едва 500 гр.

# 559
  • Пловдив
Само на кърма:)

# 560
При това положение не мисля, че има за какво да се притесняваш, а за захранването си прецени сама. С баткото ЛЛ беше казала след първия месец да му давам сокове, а аз вече бях чела за късното захранване и го кърмех още и реших докато се кърмим да не му давам друго, та й викам не не ги давам защото му предизвикаха колики, и тя просто спря да ме пита и съветва Simple Smile освен аз ако не я попитах нещо. Сега даже не е споменала за захранване Simple Smile

# 561
  • Пловдив
Благодаря Simple Smile

# 562
  • Велико Търново

А само на кърма ли сте, тогава наддават по-малко децата. Ники третия месец наддаде едва 500 гр.

Това, че е само на кърма не е предпоставка за малкото наддаване - според мен си е от детето. Баткото беше само на кърма и наддаваше по малко, сега също сме на изключително кърмене - родихме се 3700 и на 4 месеца бяхме 7500. Със сегашните мерки на Филип - баткото ни е бил на 7 м.

Ние за спане се обличаме с боди с дълъг ръкав и памучно гащеризонче отгоре, завивам с две поларенки пеленки като темп. е 19-20 градуса. Но през нощта като се събуди за кърмене и го взема при нас в спалнята го оставям до сутринта.

# 563
  • на Дъждовен остров
вечер слагам боди с късо ръкавче и след това с дълго (така и не научих, коее боди и кое камизолка ) newsm78.  В/у него лятно чувалче, защото в противен слушай одеалцето е набутано в устата и се водят люти битки.
Предвид факта, че тук температурите са по 22С и вчера се чудех как да я облека за парка.  То е едно хем топло, хем полъхва ветрец та се прибрахме след около 1 час с рев и я събляках само по къс ръкав боди и заспа следобед.

Иначе не захранвам още и сме на 5 х 180 Аптамил, но не знам до кога. 

А иначе имам запитване, някъде в БГ продава ли се пъщарнак? Аз му казвам бял морков  Thinking

# 564
Здравейте, ние вчера бяхме на консултация качили сме 500гр. и сме 6600 и 5 см.сега сме 65см.Биха ни последните двойни ваксини,засега няма реакция.
За спането през нощта и ние сме неспокойни и се въртим почти през цялото време,дано да се успокои скоро.
За захранването педи каза да почвам картофеното пюре и до следващата консултация да съм вкарала всички зеленчуци,после ще почнем месните.Спомена да й давам и плодови,но аз мисля да са само зеленчук,а плодови по-късно.
Бързо оздравявне на болните дечица.

# 565

Това, че е само на кърма не е предпоставка за малкото наддаване - според мен си е от детето. Баткото беше само на кърма и наддаваше по малко, сега също сме на изключително кърмене - родихме се 3700 и на 4 месеца бяхме 7500. Със сегашните мерки на Филип - баткото ни е бил на 7 м.

Ние за спане се обличаме с боди с дълъг ръкав и памучно гащеризонче отгоре, завивам с две поларенки пеленки като темп. е 19-20 градуса. Но през нощта като се събуди за кърмене и го взема при нас в спалнята го оставям до сутринта.

Peace приемам забележката, но е нормално някои деца да наддават по-малко на кърма. Ники наддаваше по-малко от батко си само на кърма.

# 566
Добър ден и от нас  Simple Smile Днес Ева става на 5 месеца.Да ми е здраво малкото щипалче,почерпете се
Захранването ще започнем след 2 седмици,че тогава ни е консултацията и искам отново да го обсъдим с педи.Със сигурност ще започнем с млечно-зеленчуково пюре.
Имам молба-препоръчайте ми добър хомеопат в Пловдив,някой изпитан,че не ми се експериментира.
Слънчев ден от нас   bouquet

# 567
На мен педиатърката вчера ми каза да започвам захранването вече със зеленчуково пюре - за 10 дни да стигнем малко бурканче от 125 гр. След това да въведа 1/4 жълтък / но на мен и се струва рано /. Иначе малко е наддала - 400 гр. и 3 см. Тежи 6 кг - има ли няко дето да тежи толкова малко на 5 месеца Thinking.
На мен ми предстои тези дни да се настроя за захранването Confused
Иначе спи по : боди с къс/дълъг ръкав, гащеризон и тънко спално чувалче, ако видя, че е хладна мятам леко памучно одялце. Отоплителен уред вее не включвам, освен вентилаторната печка, докато и правя масаж вечер след баня

Въобще не бива да те притеснява теглото на детето, Мони на 5 месеца и 10 дни тежеше 5700гр, при условие че се роди 3150гр. Аз също като теб непрекъснато питах това нормално ли е, защото е само  на кърма, но педиатърката ме успокои, че за изцяло кърмени деца наддаването с над 500гр месечно е абсолютно в нормите и тя е доволна как бебето расте. Сега като навърши пет месеца и ние ще започваме захранване със зеленчуково пюре.
Исках да питам мамите, че вчера възникна един дебат с мъжа ми: вие до кога смятате да къпете бебето всяка вечер? При нас педиатърката ни препоръча до една година и смятам това за разумно.

# 568
  • Велико Търново
Исках да питам мамите, че вчера възникна един дебат с мъжа ми: вие до кога смятате да къпете бебето всяка вечер? При нас педиатърката ни препоръча до една година и смятам това за разумно.

Баткото е на 3 г. и 3 м. и от както се е родил го къпем всяка вечер. Само когато е болен избягваме. Иначе някъде от 9 месечен започнахме главата да мием през вечер. Сега също смятам така. Та нали и ние се къпем не по един, а дори по два пъти на ден, така че не мисля че е  излишно къпането на детето.

# 569
Оф, сега видях какви глупости съм написала на 4 месеца и 10 дни тежахме толкова, та ние все още нямаме пет Grinning

Общи условия

Активация на акаунт