НОЕМВРИйските душички преди година бяха само две чертички

• 31 214
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • София
За захранването аз само мога га пиша какви грешки съ направила с каката, всъщност тя е една основна - почнах рано. Ама после спрях и забавих, а и това, ч почнах с плодови пюрета. Peace Честно казано и Ема не се запича, щот нищо не давам Mr. Green
И сега каква изненада ще се получи - полвината ще защитят проходилките, а другата половина ще ги оплюят Joy Едните ще лазват как ортопеда им е разрешил, а другите как им е забранил.
Аз с Ина ползвах, проходи на 9 месеца, никога не е стъпвала на пръсти и краката  не са криви. Ще сложа и Ема в проходилка, ако й хареса ще ползвам, ако не - няма как да ми се получи. За навън ще ползвам уокър Peace Каишка за бебета няма да позлвам, ужасно ми изглежда Crossing Arms
Ставам да меся мекици Mr. Green

# 631
момичета,днес моят малък мъж става на цели 5 месеца Heart Eyes пожелавам му да е жив и здрав и да има най-прекрасното детство Hug
не мога да кача снимка но се чувствайте почерпени  с каквото ви се хапва Flutter
за проходилките-аз мисля да ползвам,но след 6 месец Naughty
има ли други бебоци който не искат да лежат newsm78 нашето чудо само като усети че се готвя да го оставя легнал надава вой Thinking

# 632
Добро утро, мамчета!
Да вкарам нещо ново  Wink Пътуване или почивка с бебе. Ние  завчера се прибрахме от Египет, бяхме там за седмица, пробно за първи път на почивка с бебе. и какво стана – пркарахме си страхотно! Аз съм си оптимист човек, но все пак си имах едно две наум, че този път ще е друго, но си беше почти същото! Даже и на екскурзия ходихме. Полетите от по 4.5 часа Беатрис си ги понесе идеално –давах и течност при старта и кацането , а иначе си спа хлапето.
Че на слънчице си е най-добре е ясно (даже не и давах витамин д ). А и във водата се чувстваше перфектно. Викам на таткото, пак спестихме от курс за бебешко плуване Wink
Та искам да насърча, ако има тук други ентусиасти смело събирайте багажа!
Иначе си хапваме по малко каша и пюре. От последните вчера почнах вече двекомпонентните (тиква с картоф) и го хапна де, така около половин бурканче. От плодовите давам по малко,ама много харесва боровинките с ябълка на Хип.

За проходилките - още нямам мнение. и май ще ни трябва като се приберем в БГ , та тогава ще я мисля.

Приятен уикенд на всички ви!

# 633
Добро утро, мамчета!
Да вкарам нещо ново  Wink Пътуване или почивка с бебе. Ние  завчера се прибрахме от Египет, бяхме там за седмица, пробно за първи път на почивка с бебе. и какво стана – пркарахме си страхотно! Аз съм си оптимист човек, но все пак си имах едно две наум, че този път ще е друго, но си беше почти същото! Даже и на екскурзия ходихме. Полетите от по 4.5 часа Беатрис си ги понесе идеално –давах и течност при старта и кацането , а иначе си спа хлапето.
Че на слънчице си е най-добре е ясно (даже не и давах витамин д ). А и във водата се чувстваше перфектно. Викам на таткото, пак спестихме от курс за бебешко плуване Wink
Та искам да насърча, ако има тук други ентусиасти смело събирайте багажа!
Иначе си хапваме по малко каша и пюре. От последните вчера почнах вече двекомпонентните (тиква с картоф) и го хапна де, така около половин бурканче. От плодовите давам по малко,ама много харесва боровинките с ябълка на Хип.

За проходилките - още нямам мнение. и май ще ни трябва като се приберем в БГ , та тогава ще я мисля.

Приятен уикенд на всички ви!
честита месечинка на малката беатрис  bouquet много готино описа почивката,чак на мен ми се доходи с бебе на море Heart Eyes

# 634
    Честито на месечинковците,пожелавам им да растат здрави и много весели!
  • Сега я свърших,Тина ми се изрина от чист картоф на Хип,казват,че шанса това да се случи е минимален но при нас е факт.Сега мажа с какво ли не,ще и правя и компресчета със смрадлика.Педи ни изписа интензив балсам на д-р Тайс.Някой да има впечатления от него? Поне сега е спокойна за разлика от вчера,когато си мислех,че е сърдита понеже не е навън.
  • За проходилката ми се струва далечно,ще си помисля.
Слънчев и приятен ден,желая!  bouquet

# 635
happy_r разказа ти звучи обнадеждаващо. Дано всичките ни дечица са така послушни.
jujinka-15 бързо да се оправяте и дано нямате повече такива изненади.
Проходилките- за сега съм на мнение да взема, та да мога поне за малко да си отдъхвам. Но не се знае. Другия месец ще видим и ортопеда какво ще каже по въпроса Simple Smile,,
Desislava_iv Честита месечинка! smile3525
bubcheto15 метни някоя мекица на сам  smile3508

Хайде и тук да питам! Вашите деца обичат ли да стоят по корем и по колко време изкарват без да се размрънкат?
Приготвили ли сте си някаква чанта с нещица за екстремни случаи /бедствие/? И ако да, какво е съдържанието ?
PS!
Дано и за напред да не се запичате Flutter
Нормално е да се обсъждат най-много тези теми (кърмене,захранване,хранене) вече доста момичета захраниха и е добре да се обсъждат нещата Peace
Предложи друга тема за писане Thinking

Написала съм, цитирам : "Дайте и за нещо друго да си пишем освен захранване, че ми е скучно не мога да се включа.  " Не казвам да спрете да коментирате  newsm78. А и си мисля че много мами не  се включват, точно защото не са захранили!

Последна редакция: сб, 31 мар 2012, 17:44 от Mishlence_2

# 636
Mishlence_2 Това,че някой не се включва защото няма какво да каже по темата, не означава,че не му е интересно да чете какво се случва с вече хранещите.Не трябва да се дъвче само една тема, но за тази цел трябва да се включват всички с други въпроси и така темите се изменят.Както преди известно време се пишеше масово за кърмене и не кърмещите не писаха доста време (прописаха когато започнаха да се обсъждат и други неща).Ама да не драматизираме нещата.Всеки пише това което го вълнува в крайна сметка Peace   bouquet

Ние вече изобщо не искаме да лежим.Стои в люлката,столчето за кола и скача на бъджито и от време на време стои в мен.
За почивките, ние се каним живот и здраве на лято да ходим към балкана,но има време ще видим как ще стоят нещата до тогава.

Да попитам по запознатите-тези гащички за многократна употреба, къде/какви и на какви пари мога да намеря?И изобщо дали са добра идея?

# 637
happy_r - ако знаеш как благородно ти завидях за почивката,която сте направили  Wink

jujinka - бързо оздравяване

за проходилките- Жаклин няма да я слагам,нали ортопеда ни забрани  Naughty

desislava- Честита месечинка!

Mishlence - Жаклин не я обича тази поза ,като я сложа не стои изправена да гледа,ами се надига ,после си пуска главичката,после пак се надига и така около 2-3 мин.  и или почва да мрънка или почва да си смуче палеца Laughing

И аз да питам нещо -момичета,от кога мислите да слагате децата на гърне? Аз мисля като взема да слагам Жаклин седнала и като може да се задържа по стабилно да почна да я слагам.Например сутрин докато си пие млякото през това време да стои ,лека по лека да свиква.Че имам някой познати на годинка и нещо близо 2г.  дечицата им още са постоянно с памперси,а имам една позната,която от малка си учеше детенцето и много бързо свикна да пишка в гърнето.  newsm78

# 638
Едно предложение и от мен за заглавие, ако не е късно - За първи път ще боядиса яйчице, Ноемврийското дете. Аз каката съм я слагала в проходилка, но нямам спомен на колко време. Не са й криви краката, не ходи на пръсти. Проходи на 8 месеца, а доста по-късно пропълзя.
Относно слагането на гърне - тя е зимно бебе и още през първото си лято, когато можеше да сяда съм я пробвала или съм я изпишквала. На годинка и половина денем си стоеше без памперс, слагах й само нощем. Благодарение на постоянството на майка ми, детето от малко се научи да е без памперс. Така ще постъпя и с Деничка. Много ми е грозно като видя деца с памперс на по 2-3 години, а също и такива с биберони в устата.
Болните дечица да се оправят. Честита месечинка на имащите такава.
happy_r много хубаво си го описала и на мен ми се прииска такава почивка Simple Smile.

# 639
  • София
albena30, за съжаление грозно, не грозно, понякога нямаме избор- ходи с памперс Sad . Нина правеше мост над гърнето, пищеше като ухапана, всякакви опити за подобна дейност ( и във ВЦ и с дъска , и на челна стойка ) бяха обречени... Сама се отказа на 2.6 г , от раз - без нощни напикавания и тн. ...

Проходилка - слагах я около 6-7 месец, проходи късно ( 1.2 г ), стъпва само на цяло стъпало, няма изкривявания.

happy_r , поздравления за почивката. Нашето семейство е мобилно, и почиваме редовно. Багажа ( на всички останали, освен бебо ) е постоянно готов.

# 640
И мен много ме вълнува темата за почивката, защото освен пътуването ни до България през лятото, ще имаме и няколко излизания в Европа с бебето. Малко ми е притеснено честно казано, като знам какви приготовления имам, само за да отида на гости на приятелка за няколко часа, а не ми се мисли какво ще е ако искаме да отидем за седмица примерно.

Happy R - разказа ти звучи доста окуражително - а как беше по самолетите с бебешката чанта - проверяваха ли ти я? Вие не бяхте ли на изкуствено мляко - под каква форма си го носеше и как миеше шишетата?

Фио, Жълтурче или Бубче - може ли да включите и предложението на Албена30 - За първи път ще боядиса яйчице, Ноемврийското дете. Аз искам да гласувам за него, но го няма в анкетата. Мерси.

# 641
Честито на всички месечинковци Heart Eyes
Проходилка за сега няма да купувам,но като му дойде времето ако ми дойде друг акъл може и да купя.
На гърне ще я слагам когато започне да сяда,само не знам как ще свикне,че сега ака докато яде,а не ми се иска да я храня на гърнето newsm78
Ето го моето хрумване-Първото червено яйчице ще е с НОЕМВРИйско сърчице!

# 642
  • Пловдив
Аз едно време давах на Росен солети на гърнето, за да седи на него / започнах от около 8-9 месеца, че късно се научи да седи седнал самостоятелно / и след като тръгна на ясла на 1г. и 5 м. след 1 месец беше вече без памперс, а и той ми е ноемврийче Mr. Green
Проходилка - против съм, като си спомня сестра ми като бебе как беше паднала ooooh!. С Росен не съм ползвала.

# 643
  • Добрич
Здравейте,
аз да ви кажа че си харесах ей такова столче за хранене:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6496&cat=69
 и отидох до един магазин да питам дали го имат. Казаха ми,че от КЗП за го забранили понеже било нестабилно,затова Внимавайте ако някой друг се е насочил към него!

За проходилката и ние ще вземем.
А за гърнето-още да се постопли и почвам с опитите!
По корем стоим-сутрин го оставям без памперс да "подиша" дупето 15мин,и вечер пак толкова. През деня не винаги,но често.
Чанта за спешни случаи нямам,не ми се мисли за такива случаи изобщо-къде ще отидем,как ще слезем до долу,че сме на 7ми етаж,изобщо...

# 644
  • София
Добър вечер и от нас Simple Smile
Не знам дали е възможно, но мисля, че нашия младеж вече ни разпознава. Едно на ръка , че никак не му се стои сам вкъщи, но вчера го  бяхме оставили на бабата да го гледа , за да излезем и то не рев, а чудо било  Shocked А често се виждат, поне 1 път в седмицата... Освен това започнахме да се будим в 4.30 за папо.. а преди беше в 6.

За проходилките съм против, няма да слагам детето си в такава, но не бих разубеждавала някого. Стига да е за кратко и на подходяща възраст надали е чааак вредно  Peace

За гърнето - искам към 8-ми месец да започна да го слагам. В 6-ти ми се струва, че няма много да е наясно какво да прави, ще видим как се развива. Аз и сега когато ме "отстреля" докато му сменям памперса му казвам "пииииииш", иска ми се да свикне с терминологията  Mr. Green Но не очаквам да се приучи бързо- доколкото знам децата придобиват способността да си контролират резервоарите чак към година и 6 месеца. Дано по-бързичко  да свикнем... Важното е да се опитва Simple Smile
За почивката- уау. Чак до Египет с бебе. Смели родители, мен ме е страх да кръжим с бебо около блока  Laughing На мен сестра ми е в чужбина и ще и  ходя на гости, вероятно лятото.. Засега не съм взела твърдо решение дали да взимам детето с мен . Не знам как ще му понесе пътуването, климата, иначе- дали ще може да се отдели от мен, та макар и за дни..
Чанта и ние нямаме.
Честито на месечинките    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт