НОЕМВРИйските душички преди година бяха само две чертички

• 31 203
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Относно почивките, вече 3 пъти сме водили Ния на Банско,първия път беше на 42 дни и не се държа по-различно от обикновенно даже гледа и ски купата за жени, при второто посещение Simple Smile Единственото кофти нещо е катуна , с който тръгваме, няма място в колата и игла да падне  Laughing

# 661
Хайде и аз да се изкажа след рекордно прекъсване от моя страна.
За почивките - ние си ходим и на почивки и на далечни гостита, не се притеснявам изобщо.
За проходилката - каката я слагах в такава, проходи на 10 месеца, няма никакви изкривявания, стъпваше на цяло стъпало, не на пръсти. Да не говорим какъв кеф е за бебето да се усети мобилно, а и за майката също.  Стига всичко да е с мярка аз съм "За". Сега много съм си харесала и бънджитата на стойка.
За гърнето - нямам още мнение по въпроса, с каката по-късно махнахме памперса, но поради простичката причина, че в яслата исках не исках им слагаха памперси, така че нямаше защо да мъча детето няколко пъти. А и каката като порасна го махнахме много лесно лятото, детето си беше готово за промяната изцяло.
За захранването - виждам, че много сте изписали, с някои неща съм съгласна, с други - не. Но по принцип съм за по-късно захранване. Нашата педиатърка вчера ми каза да почвам да захранвам с каша и след една седмица с плодово пюре, изчаках я да не я прекъсвам да се изкаже и заявих, че това няма да стане и ще почна след време, освен ако нещо не я притеснява в това как наддава Алекс. Е причина за това ранно захранване не ми се даде, детето си е на кърма изцяло, така че при нас  захранването се отлага поне за след 3-4 седмици.

# 662
Добро утро!!!
Оф въобще не ми е добро на мен, че Симеон се събужда супер често и не искаше да спи за което сме станали от 6 часа.....е в момента само аз съм будна де той си спинка сладко  Rolling Eyes

Относно почивките - предстои ни пътешествие (1200 км) тъй като сме от провинцията и както са казали "софиянци да се приберат по родните места", та ще видим как ще реагира, а за багажа не ми се мисли.
за проходилката - за сега немисля да използвам, но има мн време не се знае какво ще ми хрумне Simple Smile
за гърнето - не съм мислила по въпроса, но може би е разумно към 8-9 месец да се започне поне със запознаването с това приспособление Simple Smile

Хайде лек и спокоен ден.

# 663
  • гр. Стара Загора

МОМИЧЕТА, ПОЧЕРПЕТЕ СЕ... ДНЕС МАЙЧКА СТАВА НА 5 МЕСЕЦА

Ние имаме един проблем, който няма как да разреша - от три дни Майчка така вика, че вече е пресипнала, но продължава да вика с пълно гърло... Голям кеф ѝ е всичко... скоро ще заприлича на сръбска фолк певица Sad
Накой друг с подобен проблем?

Хубав и приятен слънчев ден Simple Smile

# 664
    Честита Месечинка на Майичка,нека расте здрава,много щастлива и все така приказлива! Hug
  • И Тина много вика,направо крещи,но все си мисля,че е защото си харесва гласа,приятно и е да се слуша. Mr. Green
  • Имаме си и зъбче,което излезе с доста рев,дъвкане на всякакви предмети и лека температура.Дано няма повече подобни неразположения. Laughing
Хубав и слънчев ден,мамчета!  bouquet

# 665
Добро утро! И слънчева седмица си пожелавам за всички, че аман от този вятър (поне при нас)! Честита месечинка на Майичка. Много ме развесели това със сръбската фолк певица.
Честито зъбче на Тина.
И моята госпожица си упражнява гласа, но с нещо като песен. понякога не мога да схвана реве ли или се радва Laughing

# 666
В чантата си бях приготвила в две шишета АМ и едха термо-кана с 360 мл топла вода. Бебешките храни (в това число пюрета и течности) не подлежат на правилото за невземане на течности в ръчен багаж...

Happy R - мерси за подробното обяснение! И аз така мисля да действам, с единствената разлика че нашият полет ще е 9 часа и ще трябва да се приготвят повече шишета. Аз също така се изцеждам, но няма как да го правя по време на полета. Басинет се надявам да ни дадат, но вече толкова бебета пътуват, че се случва и да нямат. А иначе съм чувала всякакви истории - как ти вземат водата или те карат да я опитваш. Надявам се всичко да е ок и няма да го мисля отсега защото има време, но със сигурност ще е стресиращо за мен, а и за беби също. Май не й понасят много много дълги пътувания.

Аз имам специална бебешка чанта, в която слагам памперси, кърпички, шишета, кремчета и въобще всякакви бебешки аксесоари. Винаги стои на количката като излизаме.

# 667
  • София
Да е включа компетентно Mr. Green
На гърне ще почна да я слагам скоро, щом започне да седи по-стабилно. Хич не ми е зор да ака или пишка вътре, за мен е важно да свикне с уреда Peace С Ина памера дневния го махнах преди втората годинка, а нощния преди третата, ббероа също й махнах на около 2 годинки и нито ми е било грозно, нито неудобно от това. Детето беше готово, вичко стана адски лесно, много бързо и без нито една сълза от детето ми, итеричен рев или нерви от моя страна... Flutter Между другото децата пишкт почти винаги след сън или повреме на кърмене/пиене на АМ. А на Ина й бях взела пеещо гърне, като се изпишка или изака и почваше да пее, аз почвах да плякам и да е радвам и беше много весело Party За мене беше правило да да не давам игачки или каквито и да било залъгалки докато беше на гърнето, исках да знае, че там не е мято за игра.

# 668
Здравейте,и аз се замислям сериозно за пътуването с беба- края на май ще почиваме една седмица в Гърция. Пътят не ме притеснява- спи в колата и може би ще го разделим на две. Проблемът ми е, че ще бъдем в една стая цялото семейство- няма нищо по-голямо и каката (на 5 годинки) ще се буди рано-рано с нас ( а понякога това е в 5.30  Cry). А когато не се е наспала и тя е едно мрънкалце...Не знам, надявам се като сме навън вечер да дремва в количката, да лягаме по-късничко и по този начин да изместим и сутрешното ставане. Но нали пък бебоците обичат да им се спазва режимът newsm78. Ще го мислим на момента. Докато не опитаме няма да разберем.
За памперса- бебчето на една съседка е на осем месеца и през деня е изцяло без памперс. Още от петия месец е започнала да го изпишква в легенче веднага след ставане и ядене, детенцето е свикнало да му е сухичко и свободно на дупето. Сега когато има зор започва да мрънка по начин, който майката си познава, слага го над легенчето и то си свършва работата. Изобщо нямат вече пропуски.

Размрънкахме се..бягам

# 669
И моята госпожица си упражнява гласа, но с нещо като песен. понякога не мога да схвана реве ли или се радва Laughing

И нашия юнак крещи непрекъснато, така сме от поне десетина дни, докато разбера с играчката ли си говори крещейки, и вече много се е ядосал, и крокодилски сълзички пуска.

# 670
Здравейте, нещо не съм много в кондиция, защото тази нощ Симката ни събуди два пъти, а вече бях отвикнала от този режим Laughing Виждам, че доста сте се разписали; първо относно пътуванията - аз също нямам притеснения Симката приема много добре самото пътуване, интересно му е да гледа в колата или просто си спи, но цялото това пренасяне на багажа, промяната в режима и обстановката не ми се иска често да му ги причинявам. Като спря да кърмя сме решили да почиваме сами с таткото. Относно дилемата проходилка или уокър - все още не съм решила, възможно е да ги пробвам и двете.

И да ви питам вие оставяте ли някаква светлина нощем за бебето или спи на тъмно, защото ние вече от седмица спим на тъмно и интересното, че когато се събужда за ядене през нощта очите му са затворени, обаче започва да мрънка - взимам го, храним се и той буквално си продължава съня. При вас как е, споделете Grinning

# 671
  • на Дъждовен остров
В чантата си бях приготвила в две шишета АМ и едха термо-кана с 360 мл топла вода. Бебешките храни (в това число пюрета и течности) не подлежат на правилото за невземане на течности в ръчен багаж...

Happy R - мерси за подробното обяснение! И аз така мисля да действам, с единствената разлика че нашият полет ще е 9 часа и ще трябва да се приготвят повече шишета.....

За тези полети не ми се мисли.  То и аз се начетох на различни ситуации в които не ти дават въобще да вкарваш вода, а явно опитването на вода в бутилките е задължително.  То аз като смятам, че всяко шише с вода не трябва да надхвърля 100 мл се замислих колко бутилки трябва да имам.  Ако реша да купувам готова храна от летището с какво ще режа картонената опаковака?  Въобще .... Да не споменавам и моментите в които въобще не ти позволяват да внесеш вода през границата и се купува вода от магазина, а моята госпожица акто не обича да пие студено мляко.....

# 672
Здравейте!!Доста отдавна не бях писала но просто нямах пред себе си компютър.
 за проходилките- на мен ми подариха за питката на малката и мисля да я пробвам,детето само ще си покаже дали иска да стой там или не.
за гърнето-не съм мислила още кога да я сложа мисля че е още доста рано
за пътуванията-доста често ходим на гости на свекърва ми която живее на 120 км от града мисля че добре и понасят (спинка през цялото време в колата)
 Искам да попитам майките който са започнали със плодовите пюрета какви видове давате?

# 673
ТеА ако стигнеш до там да купуваш вода и мляко, споко в самолета имат нож и микровълнова или пък претоплят на водна баня. Споко Wink

за плодовите пюрета– аз давам боровинки с ябълка най-вече, че и е любимото. Но иначе круша, ябълка, банан.

# 674
  • София
извинявайте, влизам в темата ви само да кажа, че заглавието е много сладко и вярно. Навя ми мили спомени как аз гледах в захлас двете чертички навремето, и двата пъти, а само след година имах щъкащи наоколо бебета. Сега двете чертички са пубери, които колкото ме радват, толкова и ми късат нервите.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт