НОЕМВРИйските душички преди година бяха само две чертички

• 31 208
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Ей, темата се пораздвижила малко  Grinning

Тъййй, проходилка не съм наясно дали ще ползваме или не....все още се чудя...може би ще взема на заем от братовчедка ми и ако на Мончето й хареса ще й купим, за да си щъка.

Другата седмица ни очаква пътуване..ще ходим на свекърите на гости за празниците още от сега, ама те са на 300км. и малко ми е притеснено, защото не зная как ще го понесе бебка...пък и като се сетя, че трябва да пренесем половината покъщнина  ми става лошо  #Crazy 
И в тази връзка въпрос с повишена трудност - имам едно шишенце биогайа, което отворих преди седмица и не ми се ще да го оставя тук, защото докато се върнем ще трябва да го хвърля. И въпроса е следния - ако го сложа в термос пълен с лед дали ще издържи да речем 6,7 часа?  newsm78 Или направо да помъкна хладилната чанта...  Rolling Eyes

По въпроса за стоенето по корем - от както започна да се обръща не мога да я накарам да лежи по гръб, което е леко кофти, защото след ядене познайте какво става ...  Sick

Заглавието на Албена30 ще го прибавя към анкетата, също ще прибавя и едно мое, че пак ме изби на поезия  Joy

С вкусни козунаци и яйца, за първи път, ще срещат Великден НОЕМВРИйските слънца!

# 646
  • София
Момичета помагайте, а също и Консултанти по кърмене освен децата се разболях и аз  Cry. Кърмата ми намаля, защото малката не и се сучи много като е болна, преди вечер дохранвах с кърма изцедена от през нощта, но сега няма, че нощем се приспива с кърмене много пъти. Наложе ми се вчера и днес да дохранвам с АМ няколко пъти, а досега бе само веднъж. Кажете ми какви лекарства мога да пия за температура, имах болки в гърлото, но спряха, а също и запушен нос (него отпушвам със св мас). Слагах оцетени чорапи и пих парацетамол, но четох някъде че мога само по три на ден. А и вярно ли е, че детето ми дриска, защото го кърмя с Т Embarassed.

Неприятна ситуация  Sad Надявам се да се чувствате по-добре вече!
 Ефективен начин за увеличаване на кърмата е по-често кърмене. Докато бебето е имало по-слаб апетит, това вероятно е било причина за намаляване на млякото. Когато апетитът се е увеличил, може би си усетила гърдите си по-празни и/или бебето е търсело по-начесто да суче, което е точно каквото се очаква, за да се увеличи млякото. Ако това не е достатъчно, цедене след кърмене, дори да не излиза мляко, също е от помощ за стимулацията. Както и почивка до колкото ти е възможно.

Има противогрипни и противовирусни лекарства, които са съвместими с кърмене, но е нужна консултация с лекар, той да прецени подходящ медикамент за твоето състояние. Ние можем само да проверим съвместимостта на предписания медикамент с кърменето.

Диарията по-скоро е възможно да е от здравословното състояние на бебето или реакция от медикаменти.

Желая бързо възстановяване!

# 647
  • гр. Стара Загора
и аз да се включа са проходилките - ще взема от една приятелка /тя ми я подарява, че има 3 все от подаръци/ и ще видим дали ще ѝ хареса на малката Бухтичка Simple Smile но това ще го изпробвам като стане поне на 6месеца...

за гърне - май лятото ще пробвам, като стане поне на 8-9месеца... а и е по-топло, с по-малко дрехи, а и повече ни разбира Simple Smile

чанта за бързо реагиране и ние нямаме... ама то от това местене, почти всичко ни е в чанти... Wink

за почивка - чудех се лятото дали да не отидем при моите кръстници в с. Кошарица/ма около 5км от Слънчев бряг/ - имат си страхотна къща на 3 етажа, внуците им са там, има и отделна пристройка за гости... но честно да си призная ме шубе от реакцията на Бухтичка... но има време до тогава Simple Smile

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА  bouquet

# 648
Здравейте, момичета! Днес си имаме месечинка ... кога мина това време така и не разбрах Simple Smile.
проходилка - смятам да ползваме, според ортопеда след 6ти месец, аз ще си сложа още две седмици от мен. Той препоръча и да я подпирам седнала от пети месец ... мисля пак да има + 2 седмици. Детето се набира да сяда, когато я държа в мен я слагам, но иначе е като пиян морков.
за гърне ми се вижда рано преди годинката да се мъчим взаимно, за мен трябва да е осъзнат акт от страна на детето.
на почивка определено ще идем на Трявна - любимо място ни е.
чанта нямам, но смятам да питам педи какви медикаменти за случаи всякакви да имам подръка. В момента държа само Панадол ... някъде из бг - мама има статия за указване на първа помощ. Дано на никой не му се налага, но трябва да се знае как да реагираме в случаи всякакви.
Всички дечица да са здрави, а мамите спокойни.

# 649
Здравейте момичета.
За проходилка още не съм решила дали ще ползваме, а за гърнето смятам живи и здрави като наближи годинка да го уча.
На почивка сигурно ще отидем до морето за седмица, но ще е чак началото на септемри.
А за чанта- нямам. Не съм се и сещала за такава, но недай си Боже, ако ни потрябва ще свърши работа и тази от количката. Честно казано не ми се мисли за такива неща и не смятам за необходимо да се натоварвам излишно с негативни мисли.  Crossing Arms
И моя малък господин от както се научи да се обръща не мога да го накарам да стои легнал. Аз го слагам по гръб, а той на секундата се обръща и естествено става мазало след ядене  Joy  и се преобличаме по 100 пъти на ден. Примирих се, какво да го правя щом има мерак.
Спокойна неделя ви желая   bouquet
ПП: 1 Април е- внимавайте да не ви изпързалят нещо  Laughing , моя мъж вече успя да ме метне, преди да се осъзная  какъв ден е днес  hahaha   

Щях да забрава Честита месечинка на бебчетата, които стават днес по- големи с цяяяяял месец!

# 650

ПП: 1 Април е- внимавайте да не ви изпързалят нещо  Laughing , моя мъж вече успя да ме метне, преди да се осъзная  какъв ден е днес  hahaha   

Точно на 1-ви април миналата година си направих теста за бременност  Heart Eyes

Проходилка няма да ползваме. С баткото също не сме ползвали!

За пътуване с бебе – не му се плашете толкова.
Михаил само за първата си година е навъртял около 10 000 км.  Mr. Green

# 651
  • Велико Търново
Добро утро и от мен!  Simple Smile
За проходилката - с баткото не съм ползвала и сега не мисля. Баткото проходи много бързо с уокър, смятам същия подход да приложа и сега. Mr. Green Проходилките в САЩ се отричат не толкова заради ставичките, а заради битовите инциденти, които стават с тях. Peace
За гърнето - баткото го бях свикнала на гърне от 8 месечен, но само за акане. Иначе с памперс бяхме до 2 г. и 5 м., но само за пишото, което смятам че също беше постижение. Simple Smile
За почивката - май и тази година ще ни се размине - изпитвам ужас и страх че трябва да ходя на дълъг път с бебе - струва ми се че няма да се справя с две малки деца, така че ще изчакам май още една-две години  Mr. Green
Чанта и аз нямам, но чантата на количката смятам че съм я оборудвала все пак с неща от първа необходимост Simple Smile

Честита месечинка и от мен на всички, които днес празнуват!  bouquet

# 652
Happy R - разказа ти звучи доста окуражително - а как беше по самолетите с бебешката чанта - проверяваха ли ти я? Вие не бяхте ли на изкуствено мляко - под каква форма си го носеше и как миеше шишетата?
В чантата си бях приготвила в две шишета АМ и едха термо-кана с 360 мл топла вода. Бебешките храни (в това число пюрета и течности) не подлежат на правилото за невземане на течности в ръчен багаж. При старта и при кацането давах да пие, за да може да се справи с изравняването на налягането. Идеята ми проработи Simple Smile Иначе ни дадоха кошче, което се монтира на стената на първи ред в самолета. Беа си спа там доста добре. Семейства с бебета ги слагат обикновено на първи ред именно заради тази възможност с кошчето за сън.
Бях взела иначе 6 шишета, които миех с вряла вода. В хотелската стая бях поръчала ел. кана за варене на вода. Храната приготвях с преварена минерална вода. Предполгам, че на мамчетата, които кърмят ще им е много по-лесно Grinning
Естествено и някои медикаменти бях взела, една малка аптечка както за нас, така и за Беа този път. Съдържанието на бебешката–  Бенурол (свещички Панадол), Оралпедон (смес от електролити и глюкоза, в случай на обезводняване), Окубака (хомеопатични глобули при разстройство и повръщане). Не ползвахме нищо, но пък е добре човек да знае, че е подготвен Wink

Много подробно стана, извинете! и хубава неделя!

P.S. И никакъв страх от пътувания, мамчета! дайте шанс на бебоците  да покажат, че се справят отлично Laughing

# 653
За проходилките: Аз като малка още от първото слагане съм се преобърнала и после съм изпитвала страх от нея и така и не съм използвала,а съм проходила на 9 месеца.Все още не съм решила дали да използвам с Даниел,но има още време да реша.
За почивка: май чак за морето ще е,страх ме е как ще се държи на чуждо място.Майкини живеят в село на 15км от нас,почти всяка неделя сме там и иначе кроткото ми дете там се скъсва от рев.
чанта за бързо реагиране и ние нямаме,макар че земетресението беше при нас,аз съм си оптимист и не мисля за такива ситуации.
дупето на всяка смяна на памперса го оставям за по 4-5мин да подиша,до сега не ми се е напишквал.Предполагам че към 8-9ти месец ще почнем ученето на гърне.
Честита месечинка на всички които празнуват!

# 654
Към консултантите по кърмене
Аз съм в чуденка ,незнам дали си струва да се притеснявам ,но последния път като теглихме Алекс ,той беше 7,600 / искам само да отбележа,че  тук няма конултации и не сме го водили,аз си го тегля в къщи ,тегля себе си  ,после взимам него - от общото тегло вадя моето и така.../ Сега две седмици по късно Алекс е все още толкова.Той е на изключително кърмене .Нормално ли е това да не наддава?А може би кантара ме лъже? Трябва ли да започна да захранвам? newsm78

За проходилка- не съм мислила
За гърне -  смятам към годината,поне да е проходил.
Чанта и ние нямаме- ама ние си живеем в една стая ,така че лесно и бързо  ще съберем багажа ,ако се наложи
За почивката - смятаме да сме на бабин дом във Варна (при нашите)  цяло лято и нямам търпение

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 14:22 от villsАlex

# 655
Честита месечинка на празнуващите бебоци!
Относно пътуването, много го обичам, но ужасно мразя да подреждам багаж - пиша едни дълги списъци Rolling Eyes. Самата подготовка за тръгване ме изнервя, което наврежда на всички останали. Ние вече два уикенда ходим на гости на баба и дядо, на около 30 км. Първия път, когато Деничка бе по-малка, не реагира с рев и нервничене, но вторият път - се оглеждаше уплашено и изпитателно, изучаваше всичко и всички. Първата вечер и бе трудно да заспи, на всеки час се будеше с рев. Но денем пък си спеше и дори повече от у нас.
Какво е уокър - това, което споменавате че ще ползвате при прохождане на бебетата?

# 656
  • Горна Оряховица
Здравейте и от нас с Криско.
За пътуване - ние вече ходихме два - три пъти до Плевен и до селото ми, което е на 30км, и му хареса много. А и на Козлодуй бяхме две седмици и нямаше никакви проблеми - а до там са 300км.
Проходилка ще видим дали ще ползваме. Имаме една, но и няма две от колелетата и мисля да го пробвам и ако му хареса ще купим нова. Не знам само как ще се справя с праговете, че на всяка стая имаме.
На гърне мисля към годинката да го слагам и живот и здраве да се научи на него, да го отказвам и от бибата.

# 657
  • Велико Търново
Какво е уокър - това, което споменавате че ще ползвате при прохождане на бебетата?

albena30, това е кола за бутане с ръце, ето
http://prodavalnik.com/uokr-na-chicco-i4623825
http://prodavalnik.com/uokr-prohodilka-chipolino-namalen-i4234205
все от този вид

# 658
Здравейте и от нас, за тези уокъри скоро един ортопед в предаването на Гала се изказа против, защото детето търсело упора и мн падало !? Аз ги гледах в Джъмбо мн ми харесаха и исках да питам, който е ползвал какво ви е мнемнието за тях, наистина ли се пада с тях повече?

Чанта специална нямаме, но тази за количката е заредена с кутия с порция АМ, памперси, дрешки, и пелена за постила, мокри кърпи и т.н., мисля че е ок, дано не се налага ползванео им в бедствени положения  Peace

А за почивка с бебо, търпение нямаме, ние пътуваме до гърция в свободното време и септември месец е разкош за семейства с малки деца, жегите не са убийстеени, няма такъв наплив от туристи, плажовете се чисти и спокойни ... А и бебчо вече ще по-голям и смятам ще му бъде интересно  Crazy

Весели месечинки  Simple Smile

# 659
  • Велико Търново
Здравейте и от нас, за тези уокъри скоро един ортопед в предаването на Гала се изказа против, защото детето търсело упора и мн падало !? Аз ги гледах в Джъмбо мн ми харесаха и исках да питам, който е ползвал какво ви е мнемнието за тях, наистина ли се пада с тях повече?

Ние ползвахме с баткото и съм много доволна! Аз не зная какво е да падаш повече и какво по-малко - все пак едно дете като проходи, независимо как има един период на падане. Но с уокъра не сме падали - отначало ние го изправяхме за самото тикане, след което детето се научи само да се изправя и да си го тика, в последствие се пусна сам да ходи.

Общи условия

Активация на акаунт