Програмата "Личен асистент"

• 101 613
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • Кубрат/ Пишурка

Я и аз да се включа! И аз имам подобен проблем,но съм от другата страна на барикадата.Всъщност проблемът е такъв: вуйна ми е на легло от две години.Имаше ЛА по европейската програма.Съответно тя също беше спряна на 25.09. Жената през октомври си получи септемврийската заплата, а сега братовчедка ми,която е в Италия ще трябва да поеме и заплатата й като свой разход - нещо доста под възможностите й. Та въпросът ми е: Чува ли се дали ще възстановят тази програма след някой и друг месец? Вие сте по-вътре в нещата,може и да знаете.Моля!

# 136
Да има шенс от Март месец отново да стартира програмата.

# 137
Имам 3 деца на 14, 5 и на 3. Най-малкто е с увреждане 80%. Бях 10 месеца на борсата. Съпругът ми получава 350 лв. на месец. Мога ли да кандидатствам за личен асистент по програмата финансирана от ЕС, тъй като там не се гледат доходите ?

# 138
здравей gabii можеш да кандидатваш ако в ТЕЛК решението  пиши че е с придружител поне при нас това беше важно  защо не пробваш и по другата програма  вие сте много детно семейство и може да не надхвърлите дохода  опитай и по двети програми все някъде ще стане желая ти успех  за мен  беше ходене по мъките  и сигурно ще продалжа  още веднъж успех Peace

# 139
Някой чувал ли е нещо за програма ЛА -европейската?
 Кога ще се подават пак документи ?
Моля който има информация да пише, че в по-вечето населени места не се дава гласност за това!!!

# 140
  • в полите на Балкана
Позволявам си да копирам два поста от една друга тема /муковисцидоза/, защото мисля, че мястото на тази информация е тук.

Oбявена е фаза 3 на процедура "Грижа в семейна среда - дейности "Социален асистент" и "Домашен помощник" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" - Приоритетно направление 5, Основна област на интервенция 5.2 "Социални услуги за превенция на социалното изключване и преодоляване на неговите последици".
http://www.ograconsulting.com/index.php?nid=762

ВАЖНО, ВАЖНО, ВАЖНО!!!

ИСКАМ ДА КАЖА НА ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ, ДА ОТИДАТ ДО СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ПО РАЙОНИ, ЗА ДА ЗАЯВЯТ ЖЕЛАНИЕ ДА БЪДАТ ВКЛЮЧЕНИ В ПРОГРАМАТА ЗА ЛИЧЕН АСИСТЕНТ, КОЯТО СТАРТИРА МИНАЛАТА ГОДИНА.

АЗ БЯХ НАЗНАЧЕНА ПО НЕЯ, СЕГА ПЪРВА ФАЗА ЗАВЪРШИ И ОТ 25.09. СМЕ С ПРЕКРЪТЕНИ ТРУДОВИ ДОГОВОРИ И СМЕ НА БОРСАТА. ОЧАКВАМЕ ВТОРА ФАЗА, КОЯТО ОЩЕ НЕ Е СТАРТИРАЛА И ОДОБРЕНА.

Всичко ще се прави наново, подбор на кандидатите и т.н. Когато одобрят общините и бройките ще се подават молби от желаещите да бъдат включени. Децата са приоритет. И най-важното:ПО ТАЗИ ПРОГРАМА ЛИЧЕН АСИСТЕНТ
ОТ ЕВРО-ФОНДОВЕТЕ НЕ СЕ ИЗИСКВА МАЙКАТА ДА ИМА ЧУЖДА ПОМОЩ ЗА ДАТЕТО СИ, ВСЕКИ МОЖЕ ДА КАНДИДАТСТВА ПО НЕЯ. ТРЯБВА ЕЖЕСЕДМИЧНО ДА ПИТАТЕ И ИСКАТЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТ СОЦИАЛНИ ГРИЖИ.

# 141
   мамаРаче   Hug
  Като знам в нашите социални как работят,не ми се мисли.Но утре започвам луди да ги правя там Peace А наистина ли ще уважават отново с предимство молбите на децата newsm78

# 142
  • в полите на Балкана
silvana.m   bouquet

Те навсякъде са социалнобезхаберни  Wink  Инфото което имам от клона в нашия гад е следното. До края на този месец се подават проектите им. След това ги разглеждат и одобряват. Публикуват ги както миналата гоина и започва назначаването. А молби кога ще приемат  newsm78 Колкото до предимството на отделните групи зависи от това какъво е написано като приоритет в проекта.

# 143
  МамаРаче отново ти благодаря за отговорите Hug
Ако помниш само миналата година кога ги публикуваха тия проекти,едва когато вече бяхме подали всичките документи и бяха казали,че всички места са заети.Дано и тази година не стане така.Ние пак успяхме миналата година,но повечето и не бяха дори чували за това.Дано поне сега нещата не се бавят толкова много и по-скоро да има някаква яснота Rolling Eyes

# 144
Снощи по новините по БТВ, говориха за някакви добавки /или нещо подобно/ за хора инвалиди. Пак някаква програма за ЛА или личен помощник, но сумите били символични - 20, 30 лв. Дадоха много малка част от интервюто и неможах да разбера.
Някой проучил ли е този въпрос? Доколкото разбрах влизало в  сила от началото на м.Декември.

# 145
  • BG
До колкото разбрах от репортажа по Бтв, 20-30лв заплащат тези, които използват услугите на Личен асистент. Ин директно се разбира, че стартира програмата отново, или аз така си мисля.  newsm78 Днес ще звънна на социалните да попитам.

# 146
Момичета по националната програма за личен асистен парите на таткото колко не трябва да надхвърлят,сиреч с каква заплата трябва да е той че да ме одобрят.Дано да сте ме разбрали правилно, предварително ви благодаря. Simple Smile
Относно програмата "Социална услуга за качествен живот"в социалните ми казаха че има вероятност от февроари да стартира но нищо не е сигурно.

# 147
  • варна
 Искам да попитам, ако родителите нямат сключен брак, но живеят в едно жилище, взима ли се доходът на бащата?

# 148
Да взема се. Независимо от това, че нямате гр.брак , но живеете на семейни начала - смята се, че сте едно домакинство и имате общ буджет.

# 149
  • варна
 Благодаря за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт