Програмата "Личен асистент"

• 101 668
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Лошото при, нас е че имаме 95%, но нямаме чужда помощ, знам, че нямам право на осигуровки. Ще се боря за правата си, за себе си трудно се  боря, убито ми е и самочувствието и духа и всичко, но ще бъда твърда, пък ако не ме одобрят,здраве да е.

# 301
  • в полите на Балкана
Анета   Hug

# 302
Анете, никой не може да ти откаже да си подадеш заявление. Но все пак побързай. Бъди настоятелна. На мен ми се обадиха в сряда след обяд и в четвъртък подадох. Кандидатствам за един болен - баща ми, но исках да се отрази по някакъв начин, че се грижа за двама болни- и свекърва ми - с Инсулт 95 % инв. с ЧП и двамата. То бяха умувания, спорове, може ли, неможе ли, редно ли е ....накрая направихме и втората анкета, но ... В петък говорих  и със служител в  АСП, и ме убеждава, че моят случай бил единичен, на двама тежко болни в едно семейство. Така или иначе се отразява само единият, а другият все едно не съществува. А истината е че има много такива семейства, но никъде не отчитат.
 Та горе главата и иди и се разправяй, недей увисва нос. Ако мислиш, че някой ще дойде и ще те съжали и ще ти помогне - избий си го от главата.
наша поговорка:"На вълка вратът е дебел, защото сам си върши работата"
друга поговорка:"Който търси, винаги намира"
 Hug Hug Hug

# 303
Ходих преди малко при социалните и казвам," Добро утро, искам заявление за ЛА"
5 минути ме гледаха без да кажат нищо,следва-'Какъв Личен асистент,каква програма."
Ай идеше ми да изригна,като вулкан... казвам видях в сайта на министерството, чак тогава извадиха формулярите с голяма неухота и пак ме питаха имали ЧП, ама това било онова било. Пипнах аз заявленията,искат ми от личната лекарка, че дъщеря ми има нужда от ЧП, ще им занеса. Обаче да не съм слагала дата на заявлението, това пък защо...Ще пиша,пак, вече съм една стъпка напред.
Лек ден от мен и благодаря за подкрепата, имах нужда   bouquet.

# 304
Аз съм от Перник.Най -много сае възмущавам от това, че вместо социалните да ни помагат,точно обратното те правят всичко възможно да не подаваме молби.А по телевизията се говори колко много се прави за хората с увреждания.В момента сме пуснали с мъжът ми няколко жалби до министъра срещу наште социални.Когато отидем до социалните-така ни гледат,че даже и молбите не ни приемат.А в случая става дума за дете инвалид.Тази седмица ги чакам да дойдат.

# 305
  • в полите на Балкана
Скоро след подаване на молбите ли идват на анкета? Аз съм подала на 3 , но никой не е идвал нито ми се е обаждал повече! Rolling Eyes Дали да ги потърся или да изчакам още малко социалнобезгрижните да ми се обадят. newsm78

# 306
На мен ми казаха,че до 10 дни ще дойдат вкьщи.

# 307
  • в полите на Балкана
Любка    bouquet благодаря  за бързия отговор. На мен никой нищо такова не ми е казвал. Явно са ме отписали от програмата още преди да подам бумагите и само от хорски  срам ми се обадиха. Mr. Green

# 308
Почакай още малко.Аз сьщо на 03.02 ги подадох документите.

# 309
Аз ги подадох на 02.02 и също ми казаха че до 10 дни ще дойдат.

# 310
Здравейте майчета, и на мен казаха че до 2 седм. ще дойдат за анкетата. Малко се притеснявам защото на нас не ни казаха нищо вдигат рамене нито за продължителността на програмата нито бройките с които разполагат нищо . То бива да не знаят но чак пак толкова , аз от вас научавам,че ще има на 8,6,4 часов раб. ден и как ше решават кой на какъв не знам. Каквото и да ги попиташ все не знаят. Съмнявам се,че ще бъда на 8 часа. То на по малко нито да работиш можеш като детето зависи единствевво и само от мен в гледането де и как така  не знам. Моля когато минат при някого да пише че да ни стане нещо ясно.

# 311
  Тук има пак информация за програмата. Прочетете ,може да намерите отговор на някой от въпросите си.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=477510

# 312
Здравейте аз също имам детенце на 1г. и 7месеца със 100% телк и право на личен асистент.Но за сега съм в майчинство,което изтича на 26 юни тази година.Според вас дали е възможно сега да се запълнят бройките и юни месец да не ме назначат за личен асистент.

# 313
Здравейте и от мен! Едва днес чух за тази програма ЛА и за приема на документите. Почетох това онова тук в темата, но искам да ви задам няколко въпроса (за да знам дали въобще да се пробвам).  Значи доколкото разбрах може и друг човек (пенсионер) да стане личен асистент на детенцето ми. Какви са условията за кандидатстване? Има ли някакви проценти, над които можеш да кандидатстваш? Трябва ли задължително да има ЧП? Гледат ли се доходите на родителите? И въобще за какво заплащане става дума? Защото аз сега съм си взела една женичка, пенсионерка да се грижи за моето човече и и плащам минимална сума. Предполагам, че ако я одобрят женичката поне ще си взема повечко парички. Все пак с една пенсия не може да се справи никой без помощ от роднини...Благодаря предварително за информацията и се извинявам ако нещо не съм могла да прочета а задавам пак същите въпроси...  Embarassed

# 314
http://news.zapernik.com/136327.html -ето материала пуснат от наште социални за бройката и заплащането на личните асистенти

Общи условия

Активация на акаунт