Програмата "Личен асистент"

• 101 683
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Calathea,много е гадно,защото в различните общини казват различни неща.Казаха ми,че няма да отпадат деца,но ето ,че теб не те взеха ,а и на мен никой не се обажда.При мен и друго е гадно,както и при теб,че деца като нашите изглеждат добре на прьв поглед,а не е така.Миналата година жената ,която дойде на комисия ме гледаше доста странно.После като и казах какво прави се хвана за главата.Той даже и демонстрира колко е добре,като я замерваше с една обувка и крещеше ужасно.Като и казах,че издьржа по 60ч.без да спи направо зяпна.Кой друг освен майката ще издьржи да гледа такова дете.Аз мисля,че всеки без значение дали е дете или вьзрастен трябва да получи шанс за него да се грижи най-подходящия човек.Аз ,ако можех да работя щях да започна,а не да чакам помощ от социалните.

# 436
Да, Шефче, абсолютно си права.
Въпросите в анкетата са направени за лица с физически увреждания, а за тези с ментални примерно, излиза, че всичко е наред щом могат сами да се хранят, сами да изкачат стълбите, сами да отидат в тоалетната... Изобщо не са предвидени въпроси за тях и съответно и точките се събират малко и шансът да се класираме намалява.
Иди обяснявай, че това дете няма как да прекарва време само. Няма!
Ама нали върви, държи лъжицата само..., значи всичко е наред.  Shocked
Нямам думи! Това на кой да ида да го кажа, че анкетните им карти са пълни с недомислени и дори абсурдни въпроси, които са ок  за хора с физически увреждания, но не и за такива с ментални. Пък приложена за деца, анкетата звучи още по-абсурдно. Confused
На кой му пука всъщност?!

# 437
    И мен не ме одобриха, много ми е болно, цяла нощ неможах да заспя.  Казаха ми ,че нестигат точките, защото дъщеря ми не е лежащо болна, а програмата била с предимство за тези болни. И всичките одобрени са .......ЛЕЖАЩО болни. Другото  е , че дъщеря ми живее в семейна среда, а не е сама .Ами тя е 100% с ЧУЖДА ПОМОЩ , което означава ,че неможе да се обслужва . Е къде да е тогава??? Питам аз!!!.Или в семейна среда или в социален дом. Възмутена съм, но това е положението.
 ПРЕБОРИХ СЕ С РАКА , НО С БЕЗДУШИЕТО НА СОЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ...НЕ УСПЯХ!!!
 Важно е , че съм жива и мога да се грижа за моето слънце с ментални увреждания.
 Ще продължаваме така - аз и дъщеря ми , забравени от социалните служби ,но не и от БОГА .

# 438
kikaval, миличка, толкова се натъжих.
Прегръщам те мила  Hug.

# 439
За съжаление ние можем само да се подкрепяме. Всички сме потърпевши, такава ни е системата. Само ако можеше всеки да получи това, което му е необходимо .... но няма начин.
Съжалявам за всички, които не са отдаднали и искрено ви съчувствам, но съм безсилна да помогна .
Прегръщам ви   Hug Hug Hug

# 440

Anettee,  ЧЕРВЕНА РОЗА-5,   благодаря ви за разбирането. Само хора ,които са се сблъсквали с тези проблеми могат да разберат какво ми е. Но както писах по-горе ....животът продължава и хубавото е , че сме живи и здрави за да се грижим за нашите слънчица!! 

# 441

Ако някоя от вас иска да напише оплакване,мнение и т.н .....ето сайт на СОЦ.министерството

http://www.mlsp.government.bg/Anketaext/backadmin/up_temporary.asp

Аз ще пиша. Sad

# 442
Вчера преди тържеството на детето отидох до социални.Питах ги какво става-те едва ли не ми се накараха какво ги притеснявам.Видях как хората вече си подават документите за сключване на договорите.на мен ми казват,че било 16 часа и утре сутринта щели да ми кажат какво ще ме правят.Днес цял ден чакам да ми звъннат.Побърках се.Сега мъжът ми отново отиде до тях и те му казали,че най-вероятно ще ме назначат-но събота и неделя щяло да се определи точно.Не могли да му кажат на какви часове.Направо вече ме побъркаха.Ще решават събота и неделя-цяла седмица спат.Направо си играят с нас.Добре че вчера поне беше рождения ден и се разсеях малко.

# 443
И аз не издържах и се обадих- няма ли още резултати, чак в понеделник и то ми казаха да не ги притеснявам, щели те да ме потърсят. Егати тъпнята!

# 444
 #2gunfire #2gunfire #2gunfireСамо това заслужават.Писна ми

# 445
А забравих да кажа че мъжът ми сутринта отиде до министерството и пусна една жалба-за цялата тази бумащина

# 446

И аз писах до Социалното министерство, на горния адрес за сигнали и оплаквания .Приятелка ми каза ,че с това ще настроя социалните в града ни с/у мен.А те не ме ли настроиха с/у тях?Вече ми е все едно ,след като не ме одобриха,не ми подадоха ръка в труден за мен момент...

# 447
Аз имам вече две жалби.Лошо ще им стане като разберат за тях.

# 448
   И на мен казаха,че ще се обадят до днес,но не се обадиха.Ще изчакам до понеделник сутринта и отивам намясто да проверя какво става.То бива да крият и лъжат,ама край няма това вече ooooh!

# 449
Момичета, обмисляме да пишем до институциите и медиите, да обхванем всичките действащи програми, дейност "Личен асистент".
Не става само да се жалваме тук.
Може и от писанията ни да няма кой знае каква полза, но ако си мълчим, наистина нищо няма да се промени.
Ще ми трябват имената на децата Ви и  вашите, кратко описание на състоянието им и така.
Да видим как ще го оформим, пожар ще внесе писмото.
Надявам се да се включите, защото тази година наистина навсякъде орязали децата.

Общи условия

Активация на акаунт