Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Трябва ли дете от друга група да бъде спряно от посещение на детската площадка поради контакт с болно дете?
Какви са правата на родителите в случай на варицела?
Какви са препоръките за лечение на варицела?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Трябва ли дете от друга група да бъде спряно от посещение на детската площадка поради контакт с болно дете?
Според закона, детето трябва да бъде спряно от посещение на детска площадка, особено ако има контакт с болно дете. Варицелата е заразна два дни преди да се появят пъпки и може да се разпространява до 21-вия ден след първия контакт. Въпреки това, законово няма ясно уредена процедура за тези случаи, което оставя решението на директорката или родителите.
-
Какви са правата на родителите в случай на варицела?
-
Какви са препоръките за лечение на варицела?
-
Какви са правата на децата и родителите в детските градини по отношение на заразните болести?
-
Какво представлява карантината в детските градини?
Мисля, че не са длъжни да спират здравото дете, поне мен не са ме карали да спирам здравото, но така или иначе те моите бързо прихванаха един от друг. Тя една градина като пламне с варицела, се влачи по групите поне 3-4 месеца, така че няма как да се ограничи чак толкова контакта.