Нивиана за вътрешния дизайн/5/

• 151 812
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
  • В приказките.........Пловдив
Здравейте момичета!Започнахме ремонт вкъщи и имам нужда от малък съвет или идеи!Ситуацията е следната:хола, всекидневната и кухната ги събираме в едно т.е. бутаме стените между помещенията.Мисля хола да бъде в кафяво-оражевата гама, всекидневната в жълтата, но не лимомено жълто а по скоро патешкото.Но не мога да реша кухнята в какви цветове да бъде и като стени и като кухненско.Уточнение хола е южно изложение, а кухнята и всекидневната са северно.

# 91
  • На един клон
Здравейте момичета!Започнахме ремонт вкъщи и имам нужда от малък съвет или идеи!Ситуацията е следната:хола, всекидневната и кухната ги събираме в едно т.е. бутаме стените между помещенията.Мисля хола да бъде в кафяво-оражевата гама, всекидневната в жълтата, но не лимомено жълто а по скоро патешкото.Но не мога да реша кухнята в какви цветове да бъде и като стени и като кухненско.Уточнение хола е южно изложение, а кухнята и всекидневната са северно.
Имам подобен случай вкъщи,затова ще следя и аз за компетентни съвети.По мое лаишко мнение,оранжевото много стопля севера и североизтока,а оранжево и жълто ,било то и патешко,съвсем не си подхождат в близост.Жълтото го виждам по-скоро с червено в комбинация ,но newsm78 малко. Моят хол е югозапад,с мека мебел в оранжево и напоследък ми е доста потресающо вече ,ще ми се с нещо по-задръстено и консервативно да го комбинирам ,като намаля оранжевото за сметка на "задръстеното",хаха.Стените са нещо като неаполитанско жълто-хич не стои добре с оранжевото,мислех си за някакъв кашонен или сив цвят вече с по-наситени нюанси тук-там.

# 92
Някакси ми се искаше всяка стая да е като различен кът, следователно различни гами.Единственото сигурно за момента е хола с оранжаво-кафявото.Още малко да разясня от хола се влиза към трапезарията и от нея към кухнята.Предложете ми някакви комбинации  newsm78

# 93
nefertiti,   аз не бих препоръчала за хол-юг  много топли цветове.
Според мен изцяло стойте  в керемида - сиво- синьо - бяло и  ярко жълти акценти или черни.
По лек и по различно е. НО конкретиката ще си каже думата.
Измислете си концепция първо, а не цветове.  Не че те не са част от нея. И слънчевия Пловдив, в който пребивавам сега/ и е прекрасен, влюбена съм вече/ като че ли не много за толкова жар.
Или поне смекчавайте със сиви стени.

Разгледайте  това:
http://www.cobistyle.com/index.php/blog/entry/unexpected_mates/

Общ въпрос- общ отговор.

,

# 94
  • sofia
Нивиана, а какво мислиш за разстояние от само 40см между двойно легло и гардероб разположен напречно (пред) него? Simple Smile

# 95
Silence, разстоянието в стайте е въпрос на пространство и човешки нужди, щом на теб ти е удобно значи всичко е ок, а понякога се налага да има повече неща в една стая, но всичко е първите 3 дни, след това свикваш Simple Smile
в нашата спалня не исках да има детско легло, но докато малката не се осмели да спи сама в нейната стая ням акак, принудена съм, такйа че не гледам см.... а нуждите

# 96
  • София
 Добро утро  Simple Smile Нивиана, мога ли да помоля да погледнеш и моите въпроси, когато ти е удобно   Praynig. Много ти благодаря предварително   bouquet

# 97
  • Карлово
Здравейте Нивиана! И аэ като много от момичетата  Ви се въэхищавам и следя тайничко от месеци . Ето , че се реших да попитам . В стая беэ проэорци правя П-обраэна кухня : долен ред черна хасиенда , горен - бяла хасиенда .Техниката , плота и гърба са  бели . Пода е светло бежав гранитогрес . В какъв цвят да боядисам стените ? Благодаря !  

Последна редакция: пт, 23 мар 2012, 14:56 от тихерула

# 98
Жалко, че не се справих толкова добре с камината.
Толкова много държах да е максимално изчистена, че отказах какъвто и да е камък нагоре, но кой да ми каже, че така ще се опуши над камерата! Лятото ще трябва да я разваля и да слагам камък около стъклото.
За информация: снимката е правена още след ремонта. 2 месеца по-късно сменях тапета около камерата. Скоро гледах камина, облицована не с цял камък, а с плочи - добре беше, а и плочите са доста по-евтини от целия камък. Приемам идеи!

Да ти кажа — камъка също ще се опуши, но се почиства трудно, защото е грапав. Помисли си за Г-образна, алуминиева капачка над вратичката на камината, която да се връзва с белите линии. Като се опуши, се чисти лесно с препарат, или се сваля (също лесно) за по-сериозно търкане или за смяна (със същия цвят и профил).  Peace
Въобще, над вратичките на камини и печки с твърдо гориво, се ориентирайте към метални рамки, които са прахово боядисани. Лесни за поддръжка и с огромен набор от цветове. За камините с рафт над вратичката, челната част на рафта се скосява леко, и опушването почти изчезва (собствен опит).  Wink

Последна редакция: пт, 23 мар 2012, 10:43 от гост22

# 99
Нивиана, благодаря за съветите!А този цвят с какви други бихте комбинирали http://kuhnite.snimka.bg/daily/lyubimi-kuhni-v-bg-mamma-gt-2-ra- … t.287275.11515232 за цвета на стената става въпрос

# 100
Здравейте! Чета, чета, следя различните теми във форума, касаещи обзавеждането и все повече и повече се обърквам и не знам какво да реша. Предстои ми обзавеждане на новопостроено помещение от  около 60 кв. м.,  играещо роля на хол, трапезария и кухня. Харесала съм си за кухнята цвят виолет - акрилен МДФ  и от тук ми почват питанията. Какъв цвят да са стените, пода, да включа ли като акцент друг цвят в кухненското обзавеждане, който да се явява, като основен за хола и какъв да бъде? Какво бихте ме посъветвали? 

# 101
Здравейте, от доста време само гледам от балкона, но сега идвам с молба за съвет. Респект пред Нивиана, която отделя от времето и идеите си   bouquet  Страхотни съвети дават и всички други момичета  Hug
 Според вас тази стая би ли била удобна с толкова много мебели, дали ще е претъпкана? На късата стена с вратата има вход към кухненския бокс.  Направих си този аматьорски проект, но не мога да си го представя '' на живо''. Приемам всякакви съвети, не може да се сменя място на хладилника и шкафа до входа на бокса.
http://postimage.org/image/nwb18qc5d/

Това е най логичния за мен вариант,първия, изберете  маломерна разтегаема маса, за сметка на креслото.
Опитайте се да обедините мебелите отсреща в една композиция, да не стоят  разхвърляно, да покрият  цялата стена.

# 102
Искам да ме посъветвате за една идея....
При ремонта кухнята става детска стая
Половината стая е паркет, половината теракот, където е била мивката
Сега искаме да запазим паркета, и да изкъртим теракота и да сложим на негово място евентуално ламинат, в десен като полянка или нещо подобно за да е добре за детето
Смятам че няма да намерим същият цвят като паркета ламинат, да е нещо подобно пак ще личи,защото се различават като материали... затова драстичната разлика ми се струва че ще е по добра.
Много моля кажете и вие някаква идея

Нямам какво да кажа след Doris, да , контраст е правилното решение, защото нюанса  ще изглежда сбъркан. Едно време имаше ламинат на маслини зелени, много добър. Може да промените контура - зависи от схемата на ламината - да е линия, правоъгълник. Има и интересни пвц  настилки.

# 103
Нивиана, благодаря за съветите!А този цвят с какви други бихте комбинирали http://kuhnite.snimka.bg/daily/lyubimi-kuhni-v-bg-mamma-gt-2-ra- … t.287275.11515232 за цвета на стената става въпрос

Хубаво синьо, маслинено зелено.

Правилно ли разбрах всъщност, избираме цвят на стената?

# 104
Здравейте! Чета, чета, следя различните теми във форума, касаещи обзавеждането и все повече и повече се обърквам и не знам какво да реша. Предстои ми обзавеждане на новопостроено помещение от  около 60 кв. м.,  играещо роля на хол, трапезария и кухня. Харесала съм си за кухнята цвят виолет - акрилен МДФ  и от тук ми почват питанията. Какъв цвят да са стените, пода, да включа ли като акцент друг цвят в кухненското обзавеждане, който да се явява, като основен за хола и какъв да бъде? Какво бихте ме посъветвали? 

Проект, колаж, изрязани неща, любими, концепция, един картон, изрязвате и лепите върху него или на файл.
Правете това две седмици, и като ви се изяснят всички питанки, ще започнат да идват  и отговорите, или поне по-конкретни  въпроси.
Покажете  колко лилаво сте си харесали.
Принципно стои с кафяво и  бяло за интериор, може  сини и зелени акценти.
Но  зависи оттолкова неща...

Общи условия

Активация на акаунт