Нивиана за вътрешния дизайн/5/

• 151 822
  • 760
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, много ми харесва тази тема и съветите, които дава Нивиана Simple Smile
Сега моля и аз за съвет. Става дума за спалнята ни, която в момента ремонтираме - сменихме дограмата, боядисахме стените с латекс - цвят шампанско (на Боролекс), пердетата са дълги до земята и са от лен в естествен цвят на лена (почти се сливат със стените), като цяло стаята стана доста светла и приятна и затова решихме мебелите да са в малко по-тъмен цвят: Сребърна галатея на Габровница: http://sravnenie-mebelni-ploskosti.g-m.bg/index.php?fid=460&t=1&d=5
Сега обаче трябва да изберем и паркет, а никога не ми се е налагало да избирам паркет - навсякъде вкъщи сме с плочки и в една стая лакирано дюшеме. Моля за съвет за подходящ цвят - да е светъл като стените или в някаква тоналност, близка до мебелите? Имам парче от сребърната галатея, мисля да намажа върху бял лист от латекса и така да обикалям по магазините, но ще съм благодарна и на вашите мнения. За което благодаря предварително.   bouquet

# 46
  • в реалността
Здравей Нивиана,

Прекрасна тема! Изчетох предишните на един дъх   bouquet

Много бих искала сега и аз да помоля за съвет  Hug

Стените на спалнята ми са в цвят бледа лавандула (тавана е бял, а прозорците са с бели дървени хоризонтални щори). Килимът е бежов, а леглото (което е доста голямо) е в тъмно-кафяв цвят (нещо подобно на махагон, но без червеникавия оттенък). Светъл гардероб няма да се върже с цвета на стените и леглото. В същото време се притеснявам, че голям тъмен гардероб би създал чувство за липса на пространство, още повече като се вземе предвид това, че искам гардероба да е много голям, да заема цялата стена срещу леглото. А и не съм сигурна, че ще мога да напасна леглото и гардероба като цвят и модел...

Какво би ме посъветвала?

# 47
Мирандина, ако искате направете гардероба в огледало, така стаята се уголемява, и ням ад аима проблеми с цветовете
http://www.mebeli-perfektmebel.com/index.php?m=320&lang=1&am … &mebel_klas=1

# 48
  • Sofia
Здравейте и от мен. Голям ремонт ми предстои, майсторите вече са на линия, а аз изоставам с концепцията... Чета темата прехласната, поздравления, Нивиана!   bouquet
Проблемът ми е хол с бокс, около 25 кв.м. Холни мебели имам венге+круша /светло/ и се чудя за цвета на кухнята, която ще правя - хем да е светла, защото стаята е малка и претъпкана, хем същата круша да намеря е малко вероятно... Освен това имам бяла дограма и бели хладилник, миялна и микровълнова и се чудя как ще се впишат. Дали да са едно до друго или да ги "разхвърлям?" И при това положение не трябва ли и бялото да участва в цвета на кухнята?
Ще съм благодарна, ако помогнете и за цвета на стените, при зелени мека мебел и килим - нещо такова като цвят...
http://biskvitka.net/uploads/posts/2011-05/1304355882_convertibl … peggi-sosia-6.jpg

# 49
  • Варна
Според мен какъвто и тапет да сложиш все си е тапет и все ще се опушва.... не си давай само парите според мен а направо действай с истинско решение на проблема
Решението винаги се определя според бюджета, може би трябваше първо да попитаме какъв  за да сме по-полезни. Показах варианта с тапет, който е 100 лева и може да се положи и смени собственоръчно, отделно 4 перваза за рамката х 20 лв изработени по поръъчка, общо стават 180, с лепило за тапет и лепилото за рамката 200 лева да са..
Облицовките могат да бъдат в няколко ценови диапазона, обикновено се прави с естествени камъни (гранит, мрамор или гнайс, варовик от по-ниския клас), но може и с технически, Полагането не е щега работа защото са доста тежки, а обикновено първо се полага гипсокартон, Трябва да се отчете и линейното разширение при температурните разлики, съответното лепило и фуги според спецификата на камъка...
Общо взето облицовката на една камина, е от порядъка на 3000 лв, а дизайнерски решения могат да бъдат и доста нагоре.
8 200 лв, 3 100 лв

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 14:30 от Doris

# 50
Благодаря, Doris. Иска ми се да сложа камък коло камерата ( на плочи или в някакви форми - според цената" , а нагоре мазилка или нещо друго подходящо (какво ли да а е то?). Трябва да е трайно и да издържа на нагряването, а мазилката да е такава, че да не ми съсипе другите стени- има такива които изискват 'изтъркване' и при него се вдига много прах, кйто ще съсипе бядисаните стени. Не ми се иска да е повече от 500 лв. Като се има предвид, че камъкът е с различна дебелина от мазилката ще се наложи ново обличане на камината и сумата ще е по-голяма.

# 51
gold,  гранитогресни плочи голям размер - 60/60 ,  30/60  - до 50 лева квадрата.

Камината е около 6  квадрата максимум.
Картинки друг път ))

# 52
  • Варна
Благодаря, Doris. Иска ми се да сложа камък коло камерата ( на плочи или в някакви форми - според цената" , а нагоре мазилка или нещо друго подходящо (какво ли да а е то?).
Това, което мога да предложа в този обхват е да се направи обкантване на камината с камък около 30 см, обикновено дебелината е около2.5-3 см и над него да са залепят перпендиколярно  тесни ивици около 8-10 см като тясна полица, освен декоративна функция - поставка за свещи разни декорацийки, те ще отклонят дима при отваряне да се насочи по стената на горе. във фирма, която обработва камък ще ти направят по размер, каквито искаш, шлайфани, заоблени, готови за монтаж. На место дори могат да ти направят с фаска, после е добре да се положи армировъчна мрежа и да се залепят с термоустойчиво лепило. Нагоре може просто шпакловка и латекс.
Вместо естествен камък или технически камък, може да се сложи и изкуствен, но е по-скоро за рустикален декор,мисля Нивиана ще даде идeи за цвета оформлението. Аз мога да дам по-скоро за материалите Simple Smile

# 53
  • Варна
Докато пиша и Нивиана вече е отговорила Simple Smile
Да и варианта с грантогрес е ок, вече предлагат и рязане на плочите, а в ELE дори предлагат изработка на пана от гранитогрес, незнам дали в случай е удачно защото правят леки нарези по повърхността.
В тази връзка може би и стъклокерамичните плочки?

# 54

нещо такова?

# 55
Идеите ми допадат абсолютно! Трябва да разгледам тези плочи на ЕЛЕ.
Нивиана: цялата камина е 6 кв, аз мисля, че ще е доста натруфено да сложа  камък навсякъде, или само около камерата или плътно, до ниво на височина 1 м от пода. (второто ми допада повече.

pinko: това е! но какъв в материала нагоре?

# 56
  • София
  И аз отново тук. Моето обзавеждане вече сериозно се проточи. Сега съм на вълна вече холова секция. Нивиана ще съм много благодарна за съвет и насока, към кои от разнообразните дървесни цветове да се насоча за нея. Дали ще е най-разумно да съвпада с кухнята, която е естествен дъб, както и паркета? Или няма проблем да е нещо съвсем различно?
  Това е холовата гарнитура, която си взехме. Последно срещу нея, на дългата стена искаме някаква масивна, като от по-старите холови секции, така че да може да се ползва и като библиотека. Нещо подобно - http://aila.snimka.bg/children/obzavejdane.534166.26608784

# 57
# 58
Здравейте, пак съм аз  Mr. Green
Съжалявам, че прекъсвам темата на разговор, но имам малко спешно питане към Нивиана, тъй като тя е специалистът по цветовете! Praynig

Проблемът е следния - исках да боядисам трегера във всекидневната, върху който не пада светлина в тъмно сиво, а останалите стени да са почти бели и какво избирахме, какво гледахме - вчера видях нанесения цвят и е сивосиньо. Вярно, само на една ръка, но за сега спрях майсторите докато реша какво да правя. Нямам време и възможност да махат цвета, ако сега взема друга боя и сложа отгоре много ли зле ще стане?
Или да го оставя така - синьо не синьо - аз си го избрах  Sad

Знам, че ще ми помогнеш, за което благодаря!   bouquet

# 59
  • София
 Здравейте, от доста време само гледам от балкона, но сега идвам с молба за съвет. Респект пред Нивиана, която отделя от времето и идеите си   bouquet  Страхотни съвети дават и всички други момичета  Hug
 Според вас тази стая би ли била удобна с толкова много мебели, дали ще е претъпкана? На късата стена с вратата има вход към кухненския бокс.  Направих си този аматьорски проект, но не мога да си го представя '' на живо''. Приемам всякакви съвети, не може да се сменя място на хладилника и шкафа до входа на бокса.
http://postimage.org/image/nwb18qc5d/
http://postimage.org/image/i6ze25vcx/
http://postimage.org/image/gmh71ago3/
http://postimage.org/image/z3m7t92qd/
  Много ви благодаря предварително, защото знам, че ще помогнете и на мен  Hug

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 15:02 от Ева на третия етаж

Общи условия

Активация на акаунт