Нивиана за вътрешния дизайн/5/

• 151 828
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
Ева на третия етаж , извинявам се за намесата, но при вътрешният дизайн важно значение има необходимото "жизнено" пространство.
Например за всяко едно седящо място на маса се изисква около 60 см, 20 см са необходими между столът и масата,  поне 30 см от столът до стената  или някъде, където той ще се докосва.
Разстоянието между диванът и масата за кафе - около 45-47 см.
Всичко това е необходимо, за да не се блъскат мебелите едни в други, да е удобно и приятно ползваенто им.

Има и необходими разстояния за телевизионнен екран  - 84 см от дивана например, между 42 и 120 см за разстоянията мужду местата за сядане и т.н.
В тази връзка, може би първият вариант е най -приемлив. Но за да добиеш наистина правилна представа, тряба да се използва мащаб на стаята, а също можеш да изрежеш мащабни правоъгълничета на диван, маса, столове и да ги подредиш. Така ще се види дали наистина има място да придвижване мужду мебелите, спазено ли е необходимото разстояние за дърпането на столовете назад и т. н.

Последна редакция: пн, 19 мар 2012, 00:47 от Melany99

# 61
Искам да ме посъветвате за една идея....
При ремонта кухнята става детска стая
Половината стая е паркет, половината теракот, където е била мивката
Сега искаме да запазим паркета, и да изкъртим теракота и да сложим на негово място евентуално ламинат, в десен като полянка или нещо подобно за да е добре за детето
Смятам че няма да намерим същият цвят като паркета ламинат, да е нещо подобно пак ще личи,защото се различават като материали... затова драстичната разлика ми се струва че ще е по добра.
Много моля кажете и вие някаква идея
това е линк на паркета като цвят
http://www.google.bg/imgres?q=%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B5%D1% … d=1t:429,r:3,s:49

# 62
  • Варна
Искам да ме посъветвате за една идея....
При ремонта кухнята става детска стая
Половината стая е паркет, половината теракот, където е била мивката
Сега искаме да запазим паркета, и да изкъртим теракота и да сложим на негово място евентуално ламинат, в десен като полянка или нещо подобно за да е добре за детето
Смятам че няма да намерим същият цвят като паркета ламинат, да е нещо подобно пак ще личи,защото се различават като материали... затова драстичната разлика ми се струва че ще е по добра.
Много моля кажете и вие някаква идея
А много ли е голямо мястото с теракот, ако можете да продължите с паркета.
Edit
Ламинати като драстична разлика:
http://mebelikanor.com/archives/syvremennia-interior/

# 63
  • София
Melany99, много ти благодаря за мнението и идеите bouquet

# 64
  • sofia
Здравейте Нивиана!  bouquet

Вълнува ме следния въпрос и ще се радвам, ако ми отговорите! Simple Smile
Казусът е следния: проектирам си малката спалня, в която искам да набутам гардероб. Спалнята е 4х3м, като леглото е около 2.15м дълго и е разположено почти центрирано на 4м стена. Понеже двете къси стени са ми заети - на едната има прозорци, а на другата бебешко легълце и скрин, се получи така, че единственото свободно място за гардероб е точно срещу леглото на отсрещната дълга стена, т.е. срещу спалнята (наистина няма друга свободна стена! Peace ). И тъй като там остават свободни 85см, ми е малко сложно да преценя предварително някои неща. Избрала съм гардероб от Икеа с плъзгащи врати и общ габарит 43см. При което остават 42см свободни за преминаване. На мен ми се струва доста малко и това ми е въпроса - дали наистина е прекалено малко? Thinking
Ще се радвам всеки (освен Нивиана) да сподели подобен опит с толкова малко разстояние за преминаване. Hug Другия вариант е да пусна шкафове (служещи за гардероб), които да започват от 50 см височина (за да са с нормални врати и да няма конфликт с леглото). Тъкмо по този начин отдолу ще остава въздух и сякаш визуално ще е по-просторно...Незнам...приемам всякакви препоръки!  bouquet

# 65
  • София
43 см е много малко за преминаване. Минимумът за свободно движение е 70 см. Оставянето на празно място 50 см под шкафовете също не решава проблема, защото това ти дава място до коленете ти, а нагоре ще си е все така тясно. Помисли върху вариант голямото легло да се премести към прозореца (на около 70 см от него), до него на дългата стена да дойде детското креватче, а на късата стена да се разположи гардероба.

# 66
  • София
А необходимо ли е наистина толкова дълго легло? Ако мъжа ти не е висок около 2-та метра, дължината на леглото бихте могли да я направете по-малка. За гардеробът - релсата също отнема сантиметри от общата дълбочина.

# 67
  • Варна
43 см е много малко за преминаване. Минимумът за свободно движение е 70 см. Оставянето на празно място 50 см под шкафовете също не решава проблема, защото това ти дава място до коленете ти, а нагоре ще си е все така тясно. Помисли върху вариант голямото легло да се премести към прозореца (на около 70 см от него), до него на дългата стена да дойде детското креватче, а на късата стена да се разположи гардероба.
Това е така, но все пак е спалня и "трафикът" не е много натоварен Simple Smile

# 68
  • sofia

И аз така си мисля; а тези 43 см гардероб включват и релсата... Wink Много ми е сложно. Леглото е готово - мъжът ми е наистина висок и не може да се коригира! Wink

# 69
  • София
Вероятно леглото е налично вече и няма как да се "отрежат" просто така 15 см. При най-икономичния вариант със стандартен матрак 190 см габаритът на леглото не може да бъде по-малко от 200 см. А и тези 15 см не решават изобщо проблема.

Да, трафикът е минимален Simple Smile , но все пак трябва да може поне веднъж на ден човек да мине оттам. 40 см са 2 педи, а ширината на раменете на човек е поне 55-60 см (особено за мъж). Провирането с рамо напред не е добро за ежедневно ползване. Да не забравяме и ползването на гардероба с нос, забит в него Simple Smile

# 70
  • София
Моята спалня е около 4,5 на три метра, и на късата част, сме сложили по дължина спалня, на която матрака само е 220 см, като е пуснато малко по-голяма плюс таблите, накрая отива към 240 см цялото нещо. Остават 60 см коридор. Често казано ми е леко тясно, но няма проблем да минавам. От полза е че към краката няма табла, тоест там си е на височината на матрака и реолно е свободно след първите 50 см от пода. Ако нося нещо, например леген с дрехи към терасата може да го държа над спалнята при преминаването. По-малко от 60 см обаче наистина ще е тясно, разбира се ще може да се минава, но няма да е удобно, може и през спалнята да прескачаш реално, но пак и това не е опция. Имай предвид, че ако там е гардероба ще ти трябва и място да отвориш вратичките или дръпнеш чекмеджетата и ти да стоиш някъде. Аз имах подобен проблем с кухнята, когато като отворя вратата на фурната и нямаше аз къде да застана заради тесният коридор.

# 71
  • sofia
Намерих ето тази картинка по темата - мисля, че и тук разстоянието от леглото до стената е доста малко, но не изглежда много зле... Simple Smile

# 72
А къде е вратата на стаята? И защо не сложиш леглото на късата стена, под прозореца? Така или иначе разбирам, че е достъпно само от едната страна.

да, на картинката мястото е малко, но от другата страна на леглото има много място

# 73
# 74
Здравейте Нивиана!  bouquet

Вълнува ме следния въпрос и ще се радвам, ако ми отговорите! Simple Smile
Казусът е следния: проектирам си малката спалня, в която искам да набутам гардероб. Спалнята е 4х3м, като леглото е около 2.15м дълго и е разположено почти центрирано на 4м стена. Понеже двете къси стени са ми заети - на едната има прозорци, а на другата бебешко легълце и скрин, се получи така, че единственото свободно място за гардероб е точно срещу леглото на отсрещната дълга стена, т.е. срещу спалнята (наистина няма друга свободна стена! Peace ). И тъй като там остават свободни 85см, ми е малко сложно да преценя предварително някои неща. Избрала съм гардероб от Икеа с плъзгащи врати и общ габарит 43см. При което остават 42см свободни за преминаване. На мен ми се струва доста малко и това ми е въпроса - дали наистина е прекалено малко? Thinking       
Ще се радвам всеки (освен Нивиана) да сподели подобен опит с толкова малко разстояние за преминаване. Hug Другия вариант е да пусна шкафове (служещи за гардероб), които да започват от 50 см височина (за да са с нормални врати и да няма конфликт с леглото). Тъкмо по този начин отдолу ще остава въздух и сякаш визуално ще е по-просторно...Незнам...приемам всякакви препоръки!  bouquet
  Искам да ти кажа,че точно такава ми е спалнята като размери и разположение на мебели и прозорци.Гардероба ние с/у спалнята с плъзгащи врати и разстоянието(сега го измерих) м/у тях е 40 см.НИКАКЪВ проблем за минаване,никакъв.Все пак се изчакваме,ама там не е пешеходна пътека  Joy .Не ми се искаше краката да са с/у вратата,суеверна съм не е хубаво.Има достатъчно пространство на мястото вашето креватче имаме диван(който и ние да заместим с креватче  Praynig Дано съм ти помогнала с решението.

Общи условия

Активация на акаунт