Нивиана за вътрешния дизайн/5/

• 151 732
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Видях такива -мисля че във Баухаус - ул. 202 - между Орландовци и Надежда. Интересни са. Не предпазват от слънцето колкото алуминиевите.

# 316
  • Sofia
Дорис, май за различни таблети говорим Wink (имам предвид такъв за рисуване - wacom).
Както и да е, днес бях в потрес!!! Апартаментът, който ще ремонтираме, е уж 1:1 като този, в който сме в момента (и по него мерих, защото нямах достъп до другия). Нооо греда. Предишните собственици, като са остъклявали, са премахнали напълно наклона на балкона и с това са орязали едни 50 см от ширината на помещението и се обезсмисля всичко.  Banghead Може би ще остане само 1 плот под прозореца или едното работно място ще се измести в спалнята (там мислех да ми е хоби-раум пак с бюро и шкафове).

# 317
здравейте!!
нивиана, да препоръчаш сгъваеми бар столове  bouquet  bouquet
виждам в икеа, но са 70лв...
трябват ми удобни, за вечеря, с облегалка

# 318
  • Варна
Дорис, май за различни таблети говорим Wink (имам предвид такъв за рисуване - wacom).
Май да Joy

# 319
  • София
  cook Първо една почерпка защото имам РД.
Сега въпросчето:
Нивиана, това е детската ми стая, довършила съм я по твой съвет горе-долу.
http://ketito.multiply.com/photos/album/82#photo=23 Тези сивите картини, ще са над жълтото легло.
Сега въпросчето ми е.....беше ме посъветвала да направя стената при белия шкаф жълта. Според теб, още ли ще е подходящо или ще стане претрупано. Като се има в предвид, че сложих оранжеви перденца  Wink

# 320
Видях такива -мисля че във Баухаус - ул. 202 - между Орландовци и Надежда. Интересни са. Не предпазват от слънцето колкото алуминиевите.

Самата плътна част е доста светлопропусклива.Между двете платна,които се движат за да се застъпи или прозрачното или плътното има разстояние и от там при определен ъгъл на лъчите на слънцето влиза светлина.По-скоро са за да те скрият от чужди погледи,отколкото да те предпазят от слънце или да затъмнят.
Но всъщност може да има и от различна материя.Тези,които съм виждала монтирани в стая са такива.

# 321
  • Варна
Самата плътна част е доста светлопропусклива.Между двете платна,които се движат за да се застъпи или прозрачното или плътното има разстояние и от там при определен ъгъл на лъчите на слънцето влиза светлина.По-скоро са за да те скрият от чужди погледи,отколкото да те предпазят от слънце или да затъмнят.
Но всъщност може да има и от различна материя.Тези,които съм виждала монтирани в стая са такива.
На живо съм виждала само на дабъл солис в тъмно кафяво е непрозрачната част и при приплъзване прави добро затъмнение, стоят наистина много добре, но цената е доста по-висока от тези. Предполагам има възможност за избор на материя  black out дори и в бяло върши работа. Просто не съм голям фен на алуминиевите щори.

# 322
  • София
Определено тези щори са много по-красиви от алуминиевите . Аз също не съм им фен (макар че имам на един прозорец). И търся алтернатива - да са красиви, да се почистват лесно и да защитават от слънце достатъчно добре. Ако  Дорис или някой друг ме насочи към магазин, в който мога да разгледам различни варианти на тези щори ще бъда много благодарна.

# 323
  • Варна
Определено тези щори са много по-красиви от алуминиевите . Аз също не съм им фен (макар че имам на един прозорец). И търся алтернатива - да са красиви, да се почистват лесно и да защитават от слънце достатъчно добре. Ако  Дорис или някой друг ме насочи към магазин, в който мога да разгледам различни варианти на тези щори ще бъда много благодарна.
На тези попаднах в продавалника http://prodavalnik.com/schori-dvoyno-rulo-na-nemskiya-proizvodit … nteriora-i3843333 - имат и готови размери  с монтаж без пробиване на дограмата  60/150см ; 75/150см; 100/150см ; 120/150см, а цените им са между 50 и 100лв според размера.
Сайта им http://www.apidomdekor.com/index_files/Page467.htm, с уточнение, че не познавам фирмата и не съм ползвала услугите им.
Аз също имам на един прозорец алуминиеви и затова не съм им фен Wink

# 324
Римските щори отговарят на тези условия.

# 325
  • Варна
Римските щори отговарят на тези условия.
На кои условия? Ако се цели визуална алтернатива на тези от снимките и подобие на управлението не.
http://www.google.bg/search?q=doppelrollo&hl=bg&prmd=imv … =1280&bih=843
Щори Ден и Нощ

Тези щори подобно на ламелните само леко се нагласят дали лентите да бъдат само непрозрачни или да са прозрачна, непрозрачна за да пропускат светлина повече или по-малко, разбира се и те могат да се вдигнат изцяло догоре.
Римски

При римските обикновено за да се пропусне светлина трябва да се надиплят нагоре и се открива прозореца.
И двата вида са много красиви.

# 326
Здравейте, Нивиана! Моля Ви за съвет...Необходимо ми е изображение на ъглова тв. секция с размери 100 на 100 см.  за детска стая. Предстои ни обзавеждане на детската стая за 2 деца и съм наяснои долу горе какво искам, но не мога да измисля проект на тв секцията, която трябва да е ъглова. Благодарности, че помагате на хората с полезните Ви съвети.

# 327
На условията да са красиви, да се почистват лесно и да защитават добре от слънце.

# 328
  • на североизток
А срещали ли сте външни щори, които да не пробиват дограмата? Аз сега много се чудя дали да си запазим външната щора като сменяме дограмата. Иначе съм много доволна от нея - спира слънцето, светлината при нужда и си мисля, че ако сложа само вътрешни щори ефекта няма да е същия. Но ме притеснява това пробиване при монтажа, дали ще намали ефективността на дограмата?

# 329
  • Варна
А срещали ли сте външни щори, които да не пробиват дограмата? Аз сега много се чудя дали да си запазим външната щора като сменяме дограмата. Иначе съм много доволна от нея - спира слънцето, светлината при нужда и си мисля, че ако сложа само вътрешни щори ефекта няма да е същия. Но ме притеснява това пробиване при монтажа, дали ще намали ефективността на дограмата?
Аз имам външна щора и не разреших да ми пробиват дограмата, сложиха допълнителни дървени държачи пред нея, които закрепиха за стената и за тях вече закрепиха щората.

Общи условия

Активация на акаунт