Детски ясли и градини в РУСЕ - 3

• 73 145
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
http://arenamedia.net/news.php?newsandpromotion_id=18549
Записването в градина с бележка за платени данъци и русенско жителство

# 181
  • в огледалото на живота
http://arenamedia.net/news.php?newsandpromotion_id=18549
Записването в градина с бележка за платени данъци и русенско жителство
Май си противоречат нещо:
Електронно кандидатстване за яслите и детските градини въвежда Община Русе за следващата учебна година.
----------Входящ номер ще се получава след коректно попълване на заявление за приемане – онлайн или на място във всяко детско заведение на територията на общината.
--------------------------------------------------------------------------

Кое от двете:електронно или на място ще е записването или и двете???
Ама че объркано звучи  Thinking

# 182
благодаря ти за инфото , значи ако искам да я пускам на ясла от 2 годишна трябва да не бързам а да изчакам да направи 1 год и тогава,ако не съм разбрала нещо моля да ме поправите Simple Smile
върви и си подай молба възможно най -скоро .За яслите не важи както за градините .Като искаш да тръгне на 2 г го записват на молбата

# 183
http://obrazovanie-ruse.start.bg/#b_82048

Ето тук има списъци с ясли, градини и училища в Русе. Интересното е, че в сайта има и линк към старата тема в бг-мама  Mr. Green за ясли и градини.

Намерих и статия (макар и леко стара), където пише, че ще се строи нова градина в Чародейка, а не в Дружба 3 както по - рано разбрах.
http://arenamedia.net/news.php?newsandpromotion_id=16495

Бат ББ нали отпусна някакви милиони за строеж на нови детски заведения и едното е в Русе, но явно на нашия огромен квартал една градина и една яслена група са и достатъчни  Crossing Arms

# 184
  • Ruse, Bulgaria
agnesana благодаря ти за линка Simple Smile

# 185
  • България, Русе
За кандидатстването в детските градини, какво общо имат данъците?! За това ли изместиха кандидатстването от 1 март на 1 май, защото до 30 април има отстъпка ако си платиш данъка...Значи ако си платя данъка ще имам още една точка за приемане в желаната градина.
Няма ли да пуснат малко повече информация за това електронно кандидатстване вече?! Някой знае ли нещо ново?

# 186
Отложиха записването понеже сайта им още не е готов. А това за данъците според мен е още един критерий, за да класифицират децата. Факт е че местата за градините са ограничени. Все пак си мисля, че данъците няма да играят в случая.

# 187
А родители, които нямат имоти на тяхно име, какво трябва да показват? Въобще каква е идеята на този класификатор, не е ясна, но е много тъпо измислено Sad

# 188
  • Русе
И ако евентуално нямаме имот на свое име и живеем под наем тогава какво? Договор за наем ли трябва да се подава за да получим точки ??? УФФФФФ тази държава умеее само да гони хората от нея

# 189
  • Русе
запис че и ние сме на тази тема тази година

# 190
Ходих в 8-ма ясла и ми казаха ,че още не е приет закона за яслите ,май от 1-ви май ще влезе в сила.
Аз чакам Април да видя списъците дали сме приети ,но дори и да ни приемат ,после ако електронното се записваме ,може и да не стане нищо и да сме си в къщи до догодина .

# 191
  • в огледалото на живота
Ходих в 8-ма ясла и ми казаха ,че още не е приет закона за яслите ,май от 1-ви май ще влезе в сила.
Аз чакам Април да видя списъците дали сме приети ,но дори и да ни приемат ,после ако електронното се записваме ,може и да не стане нищо и да сме си в къщи до догодина .
Аз затова и споделих,че е актуално и за ясли и за градини електронното записване......
Едно обаче остава мираж:след като подадеш молба така кое е от значение?
Входящия номер или отново точковата система.....
Остава мъдрите съветници да го измислят  ooooh!

# 192
входящ номер няма да върши никаква работа .
Ще си имат някакви критерии ,и после ще е на късмет ,на случаен принцип ще избират деца .
това ми го обясни директорката на яслата .
Сега какво ще измислят един господ знае ,но честно казано чак ми мина мерак да ми ходи детето на ясла ,от 2011 лятото съм го записала ,и сега след 2 години измислят нови закони . Sad

# 193
http://www.ruse-news.com/modules.php?name=News&file=article& … der=0&thold=0
Ето какво решение са взели Общинският съвет за приема в ДГ. Направо съм бясна!!!!!
Искам да пусна оплакване, само да намеря къде...
Как може да отпадне критерият за местоживеене, а да ми искат справка за платен данък... ooooh!
След като нямам друго дете в градината, не съм многодетна майка, детето ми не е сирак, тогава ще ни класират на случаен принцип. И каква ми е гаранцията, че ще приемат детето в градината, която ми е най-близка и най-удобна????

# 194
Гаранция Франция  ooooh! При мен пък е още по - гадно понеже дори и да ми приемат детето в така "желаната" единствена градина в Дружба 3, то ще ми го заврът в някой филиал забит в апартамент. Нямам думи просто. Дори да се подаде жалба, то тя трябва да е колективна и пак не е аранция, че ще се променят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт