Детски ясли и градини в РУСЕ - 3

• 73 145
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
Това е и за градини и за ясли, нали?
А какви са документите за подаване които искат?

# 211
Честно казано вече идея нямам. Пише нещо за данъци... пълна простотия. Иначе основните документи са акта за раждане на детето и документ за ваксините и разни други бележки от личен лекар. От яслата дават бележка със всички необходими документи, но това е когато детето е прието и трябва да се запише.
Иначе само за кандидатстване в момента едва ли някой знае конкретно понеже променят системата и правилата.

# 212
Благодаря за бързите отговори.  Simple Smile

# 213
  • Русе, България
За кандидатстване се изисква само акт за раждане. Бележките за ваксини, изследвания и др. от ЛЛ се представят при самото тръгване - логиката е, че здравното състояние на детето към момента на кандидатстване не е същото като в момента на фактическото тръгване. Когато миналата година записвах моето момче за ясла, само актът беше достатъчен, а на място при директорката попълних молба.
При електронното записване сега изобщо не ми е ясно приложените документи как точно ще се прикрепят - трябва ли да имаме сканиран акт, бележки примерно за многодетни майки и т.н. (съответно доказващи обстоятелства по критериите).
Направо, ако не го пуснат този пуст сайт с малко повече обяснения какво и как - на 1-ви лудницата ще е гарантирана!

# 214
  • Русе
Миналата година искаха бележка за месторабота, ако ще ползва точки за това, лична карта на родителя - за адресната регистрация или бележка от общината за временна такава, ТЕЛК - ако ползва и ред такива.

# 215
Запис и от мен. Peace Направо ме отчаяхте. Аз се надявах да нямам проблем с градината, тъй като по условията от миналата година си събирах точки по местоживеене и по месторабота и на двамата родители, ама сега чак не знам. newsm78

# 216
  • в огледалото на живота
Всички тези критерии,които сте описали вече не са актуални.
От тази година вече няма да има точки за месторабота и адресна регистрация,а само за деца застъпващи се в градината/брат или сестра/и деца полусираци и с телк.
Това е последното инфо което знам от учителка в ДГ.
Все още не се знае на кой сайт ще бъде подаването на документи:общинския или по детски градини.

# 217
  • Ruse, Bulgaria
може ли някой да даде линк на прословутия сайт за кандидатстване в яслите електронно Simple Smile

# 218
може ли някой да даде линк на прословутия сайт за кандидатстване в яслите електронно Simple Smile

всички го чакаме тоя линк  Mr. Green сигурно края на този месец ще го пуснат или направо на 1ви май

# 219
а съвсем случайно разбрах, че яслата в Дом майка и дете не е затворена, както бях чула и все още има деца там. Някой с инфо по темата?

# 220
То деца има, но са по намалена програма за по 6м. Поне така ми обясниха на мен, когато питах дали има опция моят син да започне там. Иии това не е ясла, а дом за медико - социални грижи за деца с увреждания както ме поправиха и мене.

И разбрах, че новата градина в квартала няма да е там, а нейде другаде  Thinking

# 221
мерси за информацията

# 222
Привет!  wavey И мен ме интересува къде ще новата градина в Дружба 3, че ми е квартал.

# 223
  • Русе, у дома
Днес видях, че в кв. Чародейка е започнало строителство върху едно петно, което преди 23 години беше определено за ДГ, дори имаше излети основи. Но дойдоха промените и така си остана, сега са заградили, има и кран. Може би там ще е новата ДГ, която ще се строи. Но кога ще е готова, не е ясно...

# 224
  • Русе
Здравейте
И аз видях че е започнал строежа на детската градина в Чародейка и по моя информация трябва да е готов за приема през септември.Има ли тук майки които са от квартала и мислят да подават документи за тази градина

Общи условия

Активация на акаунт