Детски ясли и градини в РУСЕ - 3

• 73 145
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
  • в огледалото на живота
Ако един от родителите не притежава имот или автомобил и не дължи данъци то той трябва ли да си вади удостоверение също за да се признае за допълнителните точки?
Няма смисъл да вади удостоверение ако няма нищо на негово име.
Но не се признават допълнителни точки  Wink

# 241
Ако един от родителите не притежава имот или автомобил и не дължи данъци то той трябва ли да си вади удостоверение също за да се признае за допълнителните точки?
Защо да не носи точки, ако родителя няма имоти и съответно данъчни задължения? Смятам, че трябва да се извади такова удостоверение.

# 242
  • в огледалото на живота
Защо да не носи точки, ако родителя няма имоти и съответно данъчни задължения? Смятам, че трябва да се извади такова удостоверение.
Ами защото си е само точка....
Ако няма задължения единия родител то това не излиза в системата и съответно няма смисъл от него.
То си е написано:
Деца, чиито родители са изплатили дължимите от тях местни данъци и такси за предходната година.Съответно това се брои за едно предимство при кандидатстване в детското заведение.Никъде на видях да пише отделни точки и за двамата родители  Rolling Eyes
Така или иначе всичко лъсва ако има нещо скрито.
Ето пак линка:
http://www.ruseinfo.net/news_111018.html

# 243
Аз се замислих за друго. По лична карта съм на един адрес, но имам временна регистрация на друг където и живея, където и искам детето да посещава ясла. Кой от двата адреса ще ми вземат?

# 244
  • в огледалото на живота
Аз се замислих за друго. По лична карта съм на един адрес, но имам временна регистрация на друг където и живея, където и искам детето да посещава ясла. Кой от двата адреса ще ми вземат?
Отиваш в общината на първия етаж и си вадиш една жълта бланка за настоящ адрес където живееш-ако нямаш такава.
Таксата е 3лв за обикновена поръчка.Искат ЛК двамата родители и акт за раждане на детето.
С нея удостоверяваш местонахождението което в момента обитаваш.

Аз така направих още миналата година тъй като съм с различни адреси по ЛК  и в момента където съм  Peace
едит:Утре как си с времето;да намина преди обед за китки  Flutter

# 245
Аз имам жълтата бланка от няколко години вече със сегашния ми адрес. Но незнаех дали нея ще гледат или ЛК.

Скрит текст:
В нас съм си до към 12ч и после от към 14 някъде пак ще съм в нас, така че заповядай когато ти е удобно и преди да съм уморила китките, че ще се местим временно в другия апартамент, та очаквам жертви  Tired

# 246
  • в огледалото на живота
Аз имам жълтата бланка от няколко години вече със сегашния ми адрес. Но незнаех дали нея ще гледат или ЛК.

Скрит текст:
В нас съм си до към 12ч и после от към 14 някъде пак ще съм в нас, така че заповядай когато ти е удобно и преди да съм уморила китките, че ще се местим временно в другия апартамент, та очаквам жертви  Tired
Значи като подаваш документи ще се взема предвид нея  Peace
Скрит текст:
Към 11 ще ти звънна да дадеш координати за Ориндж каунти-Дружба..... Laughing

# 247
  • Русе
Цитат
2. В Приложение ІІ, т.І Предимства при прием на деца в детски градини, се създава се нов допълнителен критерий индекс: „К 12“, критерий: „Настоящ адрес на родителя в района на детското заведение“, точки: 2 (две) точка; уточнения: „Удостоверение за настоящ адрес, издадено от Общинска администрация- Русе- проверката се извършва служебно от директора на детската градина“.
Това означава ли, че за тези допълнителни точки няма да важи документ Лична карта и трябва задължително да се вади удостоверение? Имам предвид ако настоящия ми адрес си е същия като този в личната ми карта трябва ли допълнително да си плащам за въпросното удостоверение за да се възползвам от 2 точки ?

# 248
По закон ако настоящият ти адрес е различен от този в ЛК, то трябва да имаш документ от общината, че живееш временно на друго място. При мен в случая е така. Но щом живееш так, където пише и в ЛК, то няма смисъл да вадиш други документи.

# 249
Цитат
2. В Приложение ІІ, т.І Предимства при прием на деца в детски градини, се създава се нов допълнителен критерий индекс: „К 12“, критерий: „Настоящ адрес на родителя в района на детското заведение“, точки: 2 (две) точка; уточнения: „Удостоверение за настоящ адрес, издадено от Общинска администрация- Русе- проверката се извършва служебно от директора на детската градина“.
Това означава ли, че за тези допълнителни точки няма да важи документ Лична карта и трябва задължително да се вади удостоверение? Имам предвид ако настоящия ми адрес си е същия като този в личната ми карта трябва ли допълнително да си плащам за въпросното удостоверение за да се възползвам от 2 точки ?

това къде го видяхте, че при мен точките свършват на К11  newsm78

# 250
Привет на всички,

Току що прочетох, че записването за детски градини ще започне от 29 май. Някой чул ли енещо повече ?
http://ruse.topnovini.bg/node/50815

# 251
аз разбрах, че ще е края на май, но нищо повече.

# 252
  • в огледалото на живота
Нищо не ме учудва вече.... Tired

# 253
Ето официалната информация

http://www.ruse-bg.eu/events/185/1/5764/index.html

# 254
  • Русе
Здравейте, майчета.Някой знае ли за тези,който сме подали документи в ясла, трябва ли пак да  подаваме по интернет.А входящите номера от молбите запазват ли се?

Общи условия

Активация на акаунт