Детски ясли и градини в РУСЕ - 3

• 73 145
  • 724
  •   1
Отговори
# 345
  • Русе
Успех и късмет на всички в борбата със системата  Praynig Peace
Като ви чета направо започвам да смятам че висенето пред ДГ предните години е било по-добре  ooooh!

# 346
agnesanа, ако знаеш колко хубаво беше тържеството снощи в яслата.... Децата бяха много сладки, макар и някои да плакаха през цялото време ( моето не бепе сред ревящите) Wink
Вие още ли сте болни?

Толкова ме е яд, че детето не можа да присъства на тържеството  Tired Обаче и двамата сме болни. Не посмях да го доведа сред толкова деца. Той вече се оправя, но все пак... не е редно според мен. Понеделник се обадих на сестрите да се извиня и да предупредя, че няма да го има, ако участва в нещо все пак да имат малко време да отреагират и да го замести някое детенце.
Дори му бях купила бяла тениска и бели чорапки и детето всеки ден си казва стихчето. Нищо, следващият път  Hug

Радвам се, че е било хубаво и ще се радвам да видя снимки и клипчета дори.

Относно данъците, аз нямам нищо на мое име, но си извадих от данъчното документ, че не дължа данъци. Отметка се слага независимо имаш или не имот на името си. Ако нямаш имот то по презумпция не дължиш данък за това, което нямаш.

# 347
  • русе
agnesanа, ако знаеш колко хубаво беше тържеството снощи в яслата.... Децата бяха много сладки, макар и някои да плакаха през цялото време ( моето не бепе сред ревящите) Wink
Вие още ли сте болни?

Толкова ме е яд, че детето не можа да присъства на тържеството  Tired Обаче и двамата сме болни. Не посмях да го доведа сред толкова деца. Той вече се оправя, но все пак... не е редно според мен. Понеделник се обадих на сестрите да се извиня и да предупредя, че няма да го има, ако участва в нещо все пак да имат малко време да отреагират и да го замести някое детенце.
Дори му бях купила бяла тениска и бели чорапки и детето всеки ден си казва стихчето. Нищо, следващият път  Hug

Радвам се, че е било хубаво и ще се радвам да видя снимки и клипчета дори.

Относно данъците, аз нямам нищо на мое име, но си извадих от данъчното документ, че не дължа данъци. Отметка се слага независимо имаш или не имот на името си. Ако нямаш имот то по презумпция не дължиш данък за това, което нямаш.

A аз разбрах, че на място в детската градина ще проверяват чрез системата дали имаш данъци при записването на детето

# 348
Здравейте и от мен! Аз ще подавам за ясла, може би пак, защото имам подадено на хартия през лятото, но пък някъде пишеше/в някой от вашите линкове/, че се забавя точно за яслите, за да се въведат данните на деца с вече подадени документи. И все пак, ако трябва да подавам наново, каква е разликата м/у ясла и яслена група с ОДЗ? Нямам си и идея какво може да е това, затова питам по-запознатите.

А за данъците, прочетох че "Деца, чиито родители са изплатили дължимите от тях местни данъци и такси за предходната година " е критерият, ама не мисля, че ДГ ще могат да се вържат към този информация електронно.

# 349
Едва ли наистина директорите имат интернет връзка с данъчното, за да проверяват дали си си платил данъците. Аз си извадих документ от данъчна диекция (сградата на ДАИ). Струва 2лв обикновенна поръчка за няколко дни и 4лв експресна поръчка.

ОДЗ е детско заведение, което е обединено в ясла и градина. Тоест ако детето ти ходи там на ясла, то после имаш бонус точка пи подаване на документи за градина в същото заведение. В Русе има две ОДЗ-та - едното е в Дружбите, а другото в Кулата (Долапите  newsm78 все ги бъркам).
Иначе останалите са си отделни детски заведения - ясла и отделно и градина.

Аз съм пред страшна дилема  Rolling Eyes Исках да запиша малкия в ОДЗ в Дружба 3 понеже ми е на близо и мога и с бебе да го нося и прибирам, но напоследък все лоши неща чувам за там. Недоволни майки, учителка, която бие децата, лоша хигиена спрямо децата, не добро обучение...
А там където сега е детето ми (първа ясла) съм доволна, и до сега от градината, която пак е там не съм чувала нищо лошо.
Гледам майки от квартала си записват децата в градината на печатни платки, която е сравнително далеко и на неудобно място (поне за нас). Направо незнам  Rolling Eyes

# 350
Здравейте и от мен! Аз ще подавам за ясла, може би пак, защото имам подадено на хартия през лятото, но пък някъде пишеше/в някой от вашите линкове/, че се забавя точно за яслите, за да се въведат данните на деца с вече подадени документи. И все пак, ако трябва да подавам наново, каква е разликата м/у ясла и яслена група с ОДЗ? Нямам си и идея какво може да е това, затова питам по-запознатите.

А за данъците, прочетох че "Деца, чиито родители са изплатили дължимите от тях местни данъци и такси за предходната година " е критерият, ама не мисля, че ДГ ще могат да се вържат към този информация електронно.
Доколкото разбрах аз, има 3 вида детски заведения, едните са само ясли и са с номера, другите са само детски градини (ЦДГ), а третия вид е това за което се чудиш, детска градина с яслена група или ОДЗ.

# 351
  • в огледалото на живота
Агнес,в Ср.Кула е ОДЗ ''Синчец''.....щА шляпна по дупето...как моЙе да ги бъркаш така Crossing Arms
Любимата ми градина,в нея израснах... Mr. Green
Под сурдинка директорката ми каза,че места има и може спокойно да кндидатствам за там.
Ма не ми изнася всеки ден да лашкам детето до там,като градината е пред блока ми.
Ох,дано всички сме удоволетворени накрая  Praynig

А това за платените данъци не го ли разбрахте бе хора:доказва се с платена декларация,че няма задължения.Ако не занесем такава ,няма да има и точка... ooooh!

# 352
 smile3525 сори ама тези квартали са ми толкова далечни, нищо че като дете редовно ходехме там на гости в приятели.
Дано приемат малката на градина (пред блока), че определено си е голямо удобство детето да ти е на близо.

Ейй едно време имаше градина пред моя вход, обаче реституираха къщата и сега е горда собственост на двама нови собственика. А другата градина, в която ходех (Тина Киркова май се казваше и двете бяха филиали) сега е пак частен имот (точно до Първо Районно) и двора е жестоко буренясал. Чак ми е жал като минавам от там  Tired От другата страна на къщата живееше една баба с много цветя и винаги като излизахме да играем много ни се радваше. По надолу пък имаше циганска къща към Жил Фонд, който разтуриха и събориха къщата, та сега и там буренясва.

Замислих се колко много самотни къщи има из този район и колко много от тях са подходящи за градини. Имат си дворче и т.н.

Сори за спама, но ме налегна една такава носталгия за безгрижното ми детство  newsm03

# 353
Исках да запиша малкия в ОДЗ в Дружба 3 понеже ми е на близо и мога и с бебе да го нося и прибирам, но напоследък все лоши неща чувам за там. Недоволни майки, учителка, която бие децата, лоша хигиена спрямо децата, не добро обучение...

Агнес, за къде си чувала лоши неща - за тази в дом Майка и дете (то там има ли изобщо масова градина?) или за Снежанка, която е зад 10 блок?

# 354
За Дома само хубави неща съм чувала и честно казано много ме е яд, че детето ми не посещаваше там ясла, макар че сега сестри от дома се грижат за него в сегашната ясла. До колкото знам ги закриват и нещата не са такива каквито са били. Незнам дори дали още има ясла там. Последно като трябваше да записвам малкия бяха пуснали само програми за по 6м.

Иначе говоря за Снежанка. Последния бълвоч, който получих беше вчера. Искам детето ми да ходи с желание на градина и наистина да се занимават с него. Не просто да бъде пуснато да "пасе". Ясно ми е, че сред толкова деца няма как на всяко дете да се обръща персонално внимание и съм далеко от такива амбиции. Но за мен наистина е важно детето да ходи с желание. От личен опит знам какво е да попаднеш на кофти преподаватели (това доста късно в образованието ми се случи) и искам да спестя това на детето си. За мен учителят е много важен и той дава стимулът на детето още от ранна детска възраст.

# 355
Здравейте, вчера и аз успях да се регистрирам успешно под номер 711. Агнес, изобщо не съжалявай за тържеството, че не успяхте да пирсъствате, ще имате занапред още много тържества, по-важното,че успяла си да се въздържиш и да не пратиш болно дете на ясла, даже като вече се оправя, все пак риск има още. Пък от другите майчета можеш да погледенш снимки. И ние вчера изкарахме тържеството в Ясла №1 хубаво, малките буболечки бяха много сладки. Госпожите се постараха.
Също е вярно, че за градината едно от най-важните неща госпожите да са добри, и да ги учат на нещо. Ние затова след като се преместихме, решихме големия  да си остане в старата детска градина, макар, че сутрин и вечер обикаляме половин град за да го водим и вземе оттам. Просто съм доволна от градината, макар че нашите госпожи са от старото поколение и не си поплюват, доста са строги, но за добро.

# 356
искам да преместя дъщеря си в друга градина и в друг квартал.До сега живеехме в Родина, но вече сме във Възраждане.За преместване и аз ли трябва да подавам в електронното записване? Аз ще питам и в градината,но ще съм благодарна ако някой има представа и сподели

Та...да ви кажа как стоят нещата.Значи ако искате да се преместите в друга градина,ясла и дори друга група в същата градина пак трябва да си кандидатствате. И ...ако...системата ви хареса сте уредени.

# 357
  • в огледалото на живота
искам да преместя дъщеря си в друга градина и в друг квартал.До сега живеехме в Родина, но вече сме във Възраждане.За преместване и аз ли трябва да подавам в електронното записване? Аз ще питам и в градината,но ще съм благодарна ако някой има представа и сподели

Та...да ви кажа как стоят нещата.Значи ако искате да се преместите в друга градина,ясла и дори друга група в същата градина пак трябва да си кандидатствате. И ...ако...системата ви хареса сте уредени.
А ти какво реши?
Ще местиш ли детето?

# 358
отказвам се за сега.Първо шанса ми за Възраждане клони към 0, а и тя свикна със децата и госпожите.

# 359
Здравейте! Предстои ми да запиша дъщеричката си на ясла, но ми се иска да попитам дали някой има информация за Ясла 12 и Ясла 15 най вече?! Някакви отзиви за тях? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт