Жената Козирог 3

• 40 695
  • 637
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Вмешателство в личното ми пространство ми е не само неприятно, ами изобщо не понасям и не търпя...

Иначе съм търпелива, ужасно много.... Непонятно много за всеки нормален човек. Обаче пък свърши ли ми търпението в даден момент, това е краят. Mr. Green

# 151
  • Kопенхаген

(мразя натрапвенето и малко хора могат да си позволят в къщи да идват неканени)

Аз също, винаги искам да съм предварително уведомена, когато някой смята да идва вкъщи на гости. Аз постъпвам по същия начин, никога не се натрапвам без да съм се обадила предварително.

Относно чуждото мнение съм с особени резерви, приемам такова или критики от най- близките ми хора, но често се случва и на тах да опонирам  Grinning
А не дай си боже, някой да се опитва да ми нарежда какво да правя с влатен и неподлежащ на възражение тон, в състояние съм да го изпепеля с поглед и думи.

Относно детето, не му позволявам да ме ,, върти на малкия си пръст ,,. Имам граница до която мога да търпя детските лиготии.

# 152
Иначе съм търпелива, ужасно много.... Непонятно много за всеки нормален човек. Обаче пък свърши ли ми търпението в даден момент, това е краят. Mr. Green
+1

Иначе пък съм супер нетърпелива, когато си наумя нещо, искам да го направя веднага и не ме свърта, както казах по-горе Wink

# 153
  • Kопенхаген
Някой като ме разочарова е много трудно да върне вярата ми...

Почти невъзможно е при мен /говоря обаче за наистина сериозни и гадни неща/... Mr. Green

И точно понеже давам всичко за приятелите, много от тях започват да възприемат тази всеотдайност като даденост и закон... и ... друг път ще довърша, че е дълга тема...

Три пъти в живота ми съм мразила много силно, това са хора причини ли ми адска болка по един или друг повод. Но с годините особено когато не съм във визуален контакт с тях, тази омраза като че ли се стопява и на нейно място идва безразличието. Смея да твърдя, че съм и злопаметна, бивши вече приятелки знаят за какво говоря  Laughing

А може ли да споделите - търпеливи ли сте ? Май ни е присъщо  newsm78
Аз лично - да и това си качество оценявам като добро и лошо.
Да, търпелива съм  Grinning Случвало ми се е да чакам с години докато постигна целите си. Просто при мен нещата не се случват бързо.

Относно компромисите, ще ми се да ви попитам, способни ли сте на подобни жестове?

На мен преди време ми се наложи да направя голям компромис  и да дам втори шанс на човека, с уговорката, че трети такъв няма да има.

# 154
Съзнавам, че е важно да се правят компромиси и съм наясно, че аз изобщо не мога да правя  Laughing С времето нещата стават по-добре, в смисъл, че надвивам над себе си да стисна зъби..те предполагам, че ще става по добре. Разбира се в разумни граници, което означава, че не се "прецаквам" лесно Laughing.

# 155
  • Бургас

Иначе пък съм супер нетърпелива, когато си наумя нещо, искам да го направя веднага и не ме свърта, както казах по-горе Wink

И аз съм така, дето имаше един лаф:" Мъж искам, сега го искам" Joy

Често ми се случва от нищото да си наумя нещо и да искам да стане сега и веднага  Mr. Green Mr. Green

Относно компромисите, ще ми се да ви попитам, способни ли сте на подобни жестове?

Да, правя компромиси, много даже. Само ако съм убедена, че човекът си струва. И с уговорката, че това няма да бъде безкрайно  Mr. Green

# 156
Цитат на: Мадам Дьо Помпадур link=topic=647486.msg21509483#msg21509483

[b
Относно компромисите, ще ми се да ви попитам, способни ли сте на подобни жестове?[/b]

На мен преди време ми се наложи да направя голям компромис  и да дам втори шанс на човека, с уговорката, че трети такъв няма да има.
За хората, които обичам и аз броя до три компромиса, а понякога само до два  Peace. За други не правя такива и слагам край на всякакви взаимоотношения. И аз помня дълго, но с времето нещата избеляват и понякога се оказва, че не съм чак толкова твърда. /примерно някой се ебава, минават 10 години, може и да простя, всичко зависи от това какъв човек е станал другият/. Но принципно избягвам да се връщам назад и да търся сдобряване. Гордост, какво да се прави, а казват, че е глупост да си горд.

# 157
Аззззз компромиси правя.. и много търпя /зависи за кого де/. Иска ми се обаче от другата страна да усетят и да ми покажат, че оценяват усилията ми.

Страшно е като кажа искам, а като кажа не искам става още по-страшно.  Mr. Green Така казват де  hahaha

# 158
  • Kопенхаген

Страшно е като кажа искам, а като кажа не искам става още по-страшно. 

М@я , тази мисъл ми допадна страшно много  Hug

При мен е така, когато харесам даден предмет / дреха, обувки, бижу и т.н./ понеже рядко ми се случва нещо да ми влезне под кожата, но допадне ли ми трябва да го имам на всяка цена.
Случвало ми се е напр. с дреха влизам в магазина харесвам я много, но преценям, че в момента не ми е нужна, прибирам се вкъщи, чак не ме свърта на едно място защо не съм си я купила и постоянно ми е пред очите. На другия ден отивам в магазина, за да я купя, освен ако не ме е изиграл лошия късмет и някой ме е изпреварил, Та купувам я и мирясвам  Laughing

# 159
Мадам Дьо Помпадур, мога да добавя само...като влезе в гардероба ми желаната вещ, остава там  Laughing , защото ми е минал мерака и знам че е вече е моя  Laughing .Така съм се затрупала с такива желани дрехи, че мога магазин да отворя  Laughing ....и въпреки това продължавам да си нося любимите изтъркани джинси  Wink
Що се отнася до търпението имам го в излишък  Laughing , почти не си позвоявам да ме изкарат извън "контрол", но ако се случи, да не си наоколо  Wink 
За компоромиси  newsm78  зависи за какво и защо ....Ако едно дърво не дава плод, тъй като е изсъхнало или увредено, защо да го държа в градината? Не е ли по-добре да го отрежа и да засадя  ново?

# 160
  • not found
Мале по колко теми не съм си дала мнението  Flutter
Да пиша докато не съм забравила , че много забравям  Crazy
За родителите и роднинските отношения - с родителите ми сме в прекрасни отношения , те са страхотни хора и сега ми прави впечатление ,че тяхното възпитание е било много по-добро от моето спрямо детето  Embarassed мъча се да се поуча от тях и да взема пример , но не ми се получава. Гледам разликите м/у мен и майка ми как гледаме детето и забелязвам , че на нея не й пречи малкия да я върти на пръста си и съответно той не се тръшка и блъска по земята ,имат си някакъв баланс,който си поддържат -е той я слуша,поне тя така твърди  Mr. Green    newsm78 което ми е много странно  ,защото при нас не се получава Thinking
За неканените гости , не обичам да ми идват такива  Blush Когато аз реша каня хора с които искам да прекарам времето си ,някак си ми вземат от времето , което почти винаги ми е разпределено  Rolling Eyes от днес за утре или дори до края на седмицата  Confused Не обичам и някакви такива излизанки внезапни моя като го прихване наример тук да ходим ,там да ходим - аз имам работа ... отредила съм си времето  Tired много се дразня специално за това .
За неисканото мнение, другото ми омразно нещо ... някой да си натрапва мнението без да съм го искала или да спори с мен безмислено . Дразня се на хора ,които не могат да приемат чуждото мнение ,че някой може да мисли по различен начин от тях,даже ги смятам за глупави и недорасли/независимо от възрастта им/  ooooh! наскоро много нерви хвърлих с един такъв индивид .Така ,а за мнение , което не съм искала , някой да ми го наптрапва пак се дразня , да не ползвам по-силни думи ,че направо се паля , особено за детето  Stop По-близките ми знаят мнението ми по въпроса и вече не си дават безразборно съветите , дори свеки , която всъщност много уважавам , но в крайна сметка мога да мисля сама  Whistling Допитвам се само до определени хора , които са ми близки до сърцето и в много случаите пак не се вслушвам в тях  Blush
За внезапното хрумнаване на нещо, много зависи какво ми хрумнало да направя  Crazy Аз се срещам само с най-близки хора , с такива познати и непознати  не общувам ... в смисъл за да изляза с някого трябва да ми е приятел . Не ми е проблем да звънна един телефон и да направя всичко възможно да се срещна с човека , а понякога , когато е невъзможно измислям компромисен вариант или ще се видим в скайп или ще си пишем във фейсбук  Peace Но и мен ме чопли докато не свърша работата  Flutter
Дали съм търпелива,търпелива съм в отношението си с хората , за постигане на някоя цел  Whistling хич не съм търпелива  Blush
За компросите, правя ги ,дори когато знам ,че не трябва пак ги правя ,става въпрос за близки хора Blush за познати и неприятели изобщо не си давам труда.
Мадам Дьо Помпадур, мога да добавя само...като влезе в гардероба ми желаната вещ, остава там  Laughing , защото ми е минал мерака и знам че е вече е моя  Laughing .
Същата работа е при мен с вещите  Blush стане ли мое едно нещо и вече не ми трябва  Flutter

Много писах , толкова дълъг пост май не съм имала изобщо от както пиша във форума ,. не съм никак обстоятелствена  Whistling

# 161
  • София
Ах че много сте изписалииии,не мога да ви изчета!

А може ли да споделите - търпеливи ли сте ? Май ни е присъщо  newsm78
Много съм търпелива,най-интересното определение от една приятелка за моята търпеливост беше че в тълковният речник под думата търпение седяло моето име  Joy Но изгубя ли търпение ставам непоносима  Sick

За неканените гости щом ме чувстват толкова близка,че да идва без предупреждение-хубаво Simple Smile Толкова обичат да ми идват неканени гости,че съм свикнала,имам си един шкаф с 3 в 1 и бисквитки и соленки за такива,макар че не се притеснявам в такъв момент.Щом не са ме предупредили,изобщо не се чувствам длъжна да ги посрещам като гости Simple Smile

# 162
  • В близката далечина...
Аз това го сторих преди около 5 години...но изпитателния срок ще е доживот, при издънка "пътя, чантата и за лЯп".
Обикновено правя компромиси, но за най-обичаните ми хора най-много до третия път.За другите се въздържам...
Разочарова ли ме някой, късам от раз.Не мразя, никога не съм мразила (поне до момента) и се старая да не съдя...Смятам че човек получава според заслуженото.Както са казали "Бог забавя , но не забравя".
Относно търпението...на моменти съм и се лашкам в двете крайности.Примерно...ако си шия нещо и не стане от втория път го захврълям докато ми дойде пак музата (евентуално) Grinning Но пък за работата и реализация съм търпелива като тапир...И на мен всичко ми се получава бавно и с много труд и мъка.
vesselaa притчата много ми хареса Hug и доста се замислих ...Освен казаното от теб с което съм напълно съгласна , искам да добавя и още един аспект който на мен ми хрумна като трактовка...Най-дълбоко и силно ни/могат да ни наранят най -близките ни хора, защото са близо до нас защото сме ги допуснали до съкровения си свят...

# 163
Да кажа и аз за компромисите - за близките ми хора правя, понякога и повече отколкото трябва... За познати и т.н. не си правя труда.

При мен е така, когато харесам даден предмет / дреха, обувки, бижу и т.н./ понеже рядко ми се случва нещо да ми влезне под кожата, но допадне ли ми трябва да го имам на всяка цена.

Същата съм Laughing Аз понеже съм маниачка на обувки, гледам когато нямам пари да не влизам в подобен магазин, но ако случайно вляза и се влюбя в някакви обувки, веднага търся начин да ги имам Laughing Случвало ми се е дори да взема пари на заем, за да бъде мой даден чифт Laughing

Относно търпението...на моменти съм и се лашкам в двете крайности.Примерно...ако си шия нещо и не стане от втория път го захврълям докато ми дойде пак музата (евентуално) Grinning

Ето за такива неща и аз нямам търпение, пипкавите неща не са за мен - изнервям се адски Stop За това и съм неспособна да си нарисувам нещо по ноктите, иначе ми се удава, ама пусти нерви ooooh! Mr. Green

# 164
Хайде и аз при вас! Отдавна я гледам темичката, но все забравям да се разпиша. Надявам се, приемате още рогати. Flutter

Да си кажа и аз тежката думи по темите, които обсъждате. Mr. Green
Аз принципно съм от най-лошите козирози, всички черти на тази зодия ги имам, но силно изразени. В живота съм на принципа всичко или нищо и мнооооого рядко се примирявам с нещо по-малко от всичко.

Относно вмешателството в личния живот съм на двете крайности. Споделям абсолютно всичко, но с определени хора, които чувствам най-близки. На другите - нищо. Naughty
Неканени гости извън този кръг не съм имала, просто защото хората, които не са ми близки го знаят много добре и не се опитват дори. Другите са ми винаги добре дошли. За тях съм готова и в 4 сутринта да стана и да тръгна нанякъде ако знам, че имат нужда от мен. Взаимно е.

Моята слабост е мъжа, който обичам. До сега е имало само 2 такива, но за тях живота съм си давала. Това са единствените хора, които са ме разигравали, понякога дори открито, и съм го позволявала. Но то пак си е взаимно, колкото те са ми се качвали на главата, аз 10 пъти по толкова съм им се качвала на тяхната.  Whistling Laughing
Трудно се влюбвам, много, много трудно разлюбвам. Буквално години ми трябват. ooooh!

За семейството - изобщо не мога да се оплача. Имам прекрасни родители с които обсъждам всичко, което пожелая. Винаги са били до мен и винаги са ме оставяли сама да взимам самостоятелни решения, никога не са се месили, макар че са лъвове.

Компромиси - само за 3-4 най-близки човека, за другите - не! Stop

Изобщо не съм търпелива, освен ако не става въпрос за нещо, което знам, че ще постигна и трябва да почакам. Тогава съм способна на всичко.
Но когато става въпрос за нещо материално, вещ, дреха или нещо, което се купува с пари не мирясвам докато не се докопам до него. bowuu

Общи условия

Активация на акаунт