CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 55 100
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Rali, аз подадох заявлението си на 13-ти. Вчсе още чакам обаждане, а групата, за която ме записа стартира на 2-ри април  Rolling Eyes Вече започвам да се притеснявам..

# 211
Такава съм, значи записват за определени дати, така ли? И поне в общи линии знаеш за кой период чакаш обаждане? Понеже аз смятам да подавам заявление тези дни, но не знам дали бих могла да ги помоля да ме имат предвид за групи, които ще стартират по-нататък...В смисъл, че април ще отсъствам от София, и бил могла да започна едва към края на април. Или пък ще ме сметнат за твърде нахална, и ще ме направо ще ме изгонят, ако има такива изисквания? Laughing

# 212
  • София
aniese, служителката извади лист, на който видях няколко дати. Предложи ми 2-ри или 16-ти, и докато отговоря ме беше записала за 2-ри с коментар от сорта на: "Ааа, вие сте по-младичка, значи първата група"  Rolling Eyes
Тя ме записа, но дали ще се обадят  Laughing

# 213
# 214
  • Перник

Хаха, а видяхте ли откъде е кандидатът? Няма да си махам адреса от СиВи-то  Joy

# 215
  • София
Нали? А не са те взели, а си ги ограбила!  Wink Joy

# 216
aniese, служителката извади лист, на който видях няколко дати. Предложи ми 2-ри или 16-ти, и докато отговоря ме беше записала за 2-ри с коментар от сорта на: "Ааа, вие сте по-младичка, значи първата група"  Rolling Eyes
Тя ме записа, но дали ще се обадят  Laughing

Благодаря ти за информацията. Не се притеснявай, по стара българска традиция сигурно ще ти се обадят предишния ден. Wink

# 217
  • София
Благодаря ти за информацията. Не се притеснявай, по стара българска традиция сигурно ще ти се обадят предишния ден. Wink
Моля  Peace
Дано да си права.. аз не вярвам докато не стане нещо, че после разочарованието е двойно  Confused

# 218
А аз се отчаях нещо - по специалността ми работа към този момент няма.
Пускам CV за администратор/служител на рецепция в хотел, тъй като владея чужди езици добре и имам опит в сферата на туризма като цяло.
Но те имат цял чувал изисквания - опит минимум един сезон, работа с хотелски софтуер(виждала съм, изобщо не е трудно) и кой знае още какво за 400-450 лв.
Очаквах повече.
Да видим дали изобщо от някъде ще ми се обадят.

# 219
  • Бургас
даниела_ от къде си?

# 220
Изтървала съм темата за няколко дни и тя порасналааа.
Мисля вече да ходя в БТ, нищо че официално ще съм безработна от Великден.
А някой да знае адекватна агенция в Казанлък? Преди години се записах в една, но ми се обадиха веднъж след 2-3 години от записването (естествено тогава нямах нужда от тях).

# 221
Днес и аз ходих в Бюрото по труда, по повод програмата " Реализация" и разочарованието ми е голямо. Първо, служителката беше категорична, че програмата била за хора до 29 г. Аз настоях, че знам, за доста хора, които са над тази възраст и са подали заявления. Накрая тя каза" бе то никой не ви забранява да го подадете, мога да ви запиша, но..." Стана ми ясно, че ще си остана само със записването. Отгоре на това се оказа, че за София не важи обучението по професия " Администратор на хотел". По тази професия записвали само по морето. В София, можело да се кандидатства само  за специалност Търговия и Мениджмънт. Не ми стана ясно, защо е тази дискриминация по отношение и на възрастта и на правото на избор наспециалност. Само по морето ли има хотели? Дори и да са само там, откъде-накъде в София да нямаме право да кандидатстваме? Нима в хотелите по морето не работят хора от вътрешността на страната? Не се записах за икономическите специалности, понеже съм с хуманитарно образование и знам, че за два месеца нищо няма да науча от област, която ми е безкрайно далечна. Нито пък с тези два месеца обучение ще мога да се конкурирам с бакалаври или магистри икономисти...Много е обидно това ограничение във възрастта. Едно момиче, излезе преди мен, явно беше по същия въпрос, защото сподели: " Преди месец навърших 30 и се чувствам като 100г. баба, не мога да вляза в никаква програма"...

# 222
Май с напредването на въздрастта ще става все по-трудно за каквото и да било
когато си на 20г.-много си млад,а 29+г си вече"презрял" така ли?
Аниесе за Администратор в хотелиерството освен въздрастта и местожителството
 предимство се оказва и знанието на езици,(като препоръка го приех от трудовия посредник и да има логика,но безработни има сред не толкова образовани люде  тях де ще ги турим?

# 223
  • В страната на бурите
Момичета, имам въпрос - ако може някой работил или работещ като държавен служител да ми отговори. Знам, че има и специалсти в темата.

Явих се на конкурс в държавна агенция, издържах теста с висок резултат, допуснаха ме до интервю, което също мина според мен добре. Разбира се, бяха допуснати още няколко човека. Оттогава минаха 2 седмици  и... нищо. В сайта, където допреди две седмици редовно изнасяха инфо - сега няма нищо ново. Казаха, че ще се обадят на всички (не повече от 5-6 човека), но не.

Интересува ме колко време е необходимо преди да се вземе решение и как се уведомяват кандидатите - подчертавам, че става въпрос за държавен служител. Знам, че може да се оспорва решението на комисията в някакъв срок, което предполага, че тези кандидати трябва да са уведомени, че са или не са избрани. Колко време минава от финалното интервю до назначаването?

А и ми предложиха работа по един проект, който ще е доста ангажиращ, и сега се чудя какво да правя. 
Благодаря ви! 

# 224
aniese, е защо се сърдите на бюрата по труда?
В цял ЕС е прието, че хората до 29г. се смятат за "младежи". И програмите за работа като "Старт на кариерата" и разни други програми за квалификация и преквалификация основно са насочени към тази група.

Wonder woman, изчакай още малко, със сигурност ще публикуват резултатите на сайта, където следиш инфото.
Когато аз се явявах за 2позици, резултатите на одобрените кандидати излязоха след около 2-3седмици. Аз просто си знаех, че няма да съм там. ) За всяко място си имаше човек.

Общи условия

Активация на акаунт