CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 55 064
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
Де да си намирахме толкова бързо работа, ама уви...

Аз лчино си намерих работа от джобса и започнах да работя, но честно казано не искарах дълго там. Условията бяха росто ужасни и не напразно фирмата има жестоко текучество.
В последната ми работа се наемаха хора (в последно време и там се появи жестоко текучество) чрез джобса. Правеха първичен оглед по документи началниците, избираха си по някакво си тяхно усмотрение евентуални кандидати и тях канеха на интервю. Обикновенно за позиция идваха не повече от 10 души на интервю, а за администрацията се избираха симпатични, слаби, дългокраки дввойки. Защо ли  newsm78 На една от позициите за една седмица се смениха три такива девойки - явно са се усетили, но пък тази която остана наистина си заслужаваше.

# 271
Според мен става въпрос за позициите, обявявани от фирмата, в която Red Velvet работи.
Така че - 80 ми се струва напълно нормално.

Това имам предвид. Имаме позиции, и80% от хората намираме през Джобс, тоест сайта си е окей.

# 272
  • София
50 бона, но за 1 година = 4 100 лв. месечно. Съвсем нормална заплата за фирма - дилър на ценни метали и валута.

# 273
  • Велико Търново
След кандидатстване по обяви в jobs.bg съм ходила поне 8-9 пъти на интервю, в три от случаите и започвах работа.
Първата фирма беше разкошна - малък колектив, чудесно се сработихме, супер шеф, но... стана така, че не успя да удържи на напъна на банковите задължения, и в крайна сметка фалира. Това може би е най-добрата фирма, в която съм работила. За нея и сега, и сега все още съжаляваме всички, които бяхме там.
Във втората, подобно на agnesana, не се задържах дълго точно поради същите причини - тежки условия на труд, нечовешко отношение към персонала, доста голямо забавяне в изплащане на възнагражденията и т.н., и т.н.
В третата се оказа, че работодателят просто не си беше преценил достатъчно добре възможностите за реализация на продукцията и се наложи да разпусне не само ново събраната втора смяна, но и част от "титулярите".
Да, така се е случило, че не ми е провървяло по една или друга причина, но все пак - чрез сайта може да се намери работа. Не всички обяви са читави сигурно, но то 100%-ва гаранция никъде няма.

# 274
Защо за правенето на сирене ти трябва английски?

Цитат
Чойс ЕООД за своя производствен цех в кв. Левски Г търси да назначи работник за производство на соево сирене "Тофу".

Кандидата трябва да имат производствен опит в подобно или същото производство.

Владеенето на Английски език и предимство.

Моля, кандидатите да изпращат автобиографията си на Английски език и да посочват ниво на владеене.

Моля , кандидатите да посочват размер на очакваната от тях заплата.
http://www.jobs.bg/f1374590

# 275
  • Велико Търново
Нямам представа. И на мен такова изискване ми изглежда твърде странно и твърде високо.
Може да са "внесли" технолог от някъде си - или англоговорящ, или владеещ английски. Та да може работникът да комуникира по-лесно с него. Щото пък иначе и на преводач ще трябва са плащат.  Laughing
Разбира се - това е напълно в сферата на предположенията.

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 01:20 от DamaPika

# 276
Много увлекателна обява http://www.jobs.bg/f1386379

# 277
  • Велико Търново
 Laughing Да, на предишните страници стана въпрос за нея

# 278
Не разбрах че е тя.  Blush

# 279
50 бона, но за 1 година = 4 100 лв. месечно. Съвсем нормална заплата за фирма - дилър на ценни метали и валута.

Аз пък къде съм казала, че е ненормална.  Naughty

Ако на някого му липсва чувството за хумор, което вложих в това, че се дават 1000 лв на човека, насочил спечелилия позицията..... ама съвсем не е мой проблем.  ooooh!

# 280
Честита нова седмица и много добри новини.
Започвам да ставам детектив. Mr. Green
Проверявам всички фирми пуснали обяви-регистри,реклами и навсякъде където ми светне прозорче.
И когато видя,че една фирма има куп нарушения към различните институции,как да работя за нея?
А пък изискванията им като на президентска секретарка.

# 281
Пожелавам успешна седмица и от мен!
Едно заключение от последната ми среща в поредната агенция - в момента обявите са позабравен начин за търсене на работа. Агенциите работят с база данни и предпочитат да гледат профилите в LinkedIn. Говоря за по-високите позиции, но като нищо и за по-ниските е така - уплашиха се HR-те от многото СВ-та  #Crazy . Това започва да не ми харесва. За нас остава само да чакаме без да знаем какво!

# 282
  • София
Обява за офис мениджър! Добре че не са написали "вишо"  http://www.jobs.bg/f1388561

# 283
Обява за офис мениджър! Добре че не са написали "вишо"  http://www.jobs.bg/f1388561

http://www.jobs.bg/f1388566

това пък е подобието на обява за секретарка на същата компания  #Crazy а каква ли е разликата между двете позиции  newsm78

# 284
И от мен пожелания за повече късмет тази седмица! Praynig

При мен няма развитие, дори напоследък не мога да си хареса обява, по която да си пратя CV-то, на седмица пускам на 2-3 места  Tired
В Пловдив има раздвижване за сезонна заетост - продавачи на открито,производство на сладоледи, сервитьори, дюнерджии и подобни.

Общи условия

Активация на акаунт