CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 55 076
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
В СVто има описание на заеманата длъжност. Та точно там, след като сбито и изчерпателно си описала с какво си се занимавала, в последното изречение добавяш, че в посочения период си работила едновременно за три дружества с един и същи собственик.  Peace

СVто не е статична форма  и винаги търпи промени. Графи и редове в които няма какво да се напише просто се изтриват. А не работодателя да принтира 3 страници СV пък то на практика празно. Това го казвам по-принцип, а не към твоето СV конкретно Peace

# 256
Здравейте момичета, някоя от Вас да е работила като таен клиент? Регистрирах се за една фирма и видях сега,че са ми пратили на посетя едни обекти,но аз се чудя дали да приема.. Cry Малко се притеснявам не знам...дали може да изям някой тупаник? ooooh! ooooh! И изобщо някой ако има информация за фирма ClientX моля да я даде! Лека вечер!

Какъв тупаник....то се ходи на места,на които така или иначе хората имат табелки с имена. Снимки обикновено се правят отвън. Имам малко опит от миналото,сега приемаме тайни агенти,веднага ги разпознаваме,но никога не разбираме дали наистина са те.

Относно програмата на БТ,това си е програма на ЕС,парите идват от там. Ако ме питате мен--чиста загуба на пари...

Няма "графи" в СВ-то...има един документ,който Вие сами си създавате. Ако излезете извън рамките на клишираните формати,няма да се чудите как да ги напишите.

Може да ми метнете автобиографията да Ви дам съвет и предложение.

# 257
  • София
Във връзка със CV-тата...  Sad
Използвате само EU формат ли? Аз не го харесвам... Да, знам, че е някакъв стандарт, за който е прието негласно да е формат за CV, на мен лично не ми допада  Confused Понякога се чудя дали да не започна да го използвам, но съм с убеждението, че начинът, по който аз съм направила св-то си е по-добър  Mr. Green Сигурна съм, че някои работодатели не приемат отклонение от формАта, но пък... моето св е отражение на самата мен, все си мисля, че е по-добре, когато човек е изразил себе си (естествено, по един интелигентен начин).
Сигурно греша...  Rolling Eyes

# 258
  • Велико Търново
Да, не е задължително да се използва EU формàтът на СV, но някои работодатели държат да е точно такъв (вероятно и без те сами да знаят точно защо, може би защото е "модерно").
Само че пък европейският формàт (както вече отбеляза и шушоната), колкото и строго рамкиран да изглежда на пръв поглед, действително не е чак толкова ограничаващ.
Все пак това не е таблица, съставена от редове и колони с неизменни и задължителни размери. Както могат да се добавят, така могат и да се премахват (и наистина така е по-добре, отколкото да остават празни, ако няма какво да се напише в тях). А когато мястото не е достатъчно, за да побере информацията, която искаме да напишем, редовете просто се разширяват. Т.е. EU формàтът на СV е достатъчно гъвкав.
Следователно - дори и чрез него е напълно възможно човек да изрази себе си.

Така че, capricorn, просто се възползвай от тази гъвкавост. Резултатът ще е документ, който сама си създала (както посочва Red Velvet), но същевременно пък не си "избягала" от формàта.

# 259
Аз лично уважавам сиви-та,които не са по стандарта. Но каквото и да е,сиви-то винаги е повече от един задължителен документ.

# 260
Много ме обърквате с тези CV-та.
Прегледах де що видях,но всички си приличат.
Вече си мисля да търся някой специалист  newsm78

# 261
Джоджо, моят съвет е, да си ги напишеш по твое усмотрение. Аз първо ползвах стандарта на джобса. После реших да си принтирам биографиите, ако се наложи да ги раздавам на място и тази в джобса ми се видя твърде нелепа. Разгледах и другите варианти, накрая седнах и започнах да си пиша в уърд-а- последна месторабота, после по-старите, накрая образованието. След всяка работа, накратко описах в какво се се състояли задълженията. Накрая ми се видя доста по-пригледно и по-естествено, отколкото другите, шаблонните. Peace

# 262
Фирма предлага 50 бона заплата

Да се обърне СПЕЦИАЛНО внимание на тази част от обявата:
Награда от 1000 лева пък очаква този, който е насочил избрания кандидат към обявата.

Обръщам се с молба към читателите на темата - като спечелите, да не ме забравите.... Joy Joy Joy

Естествено, надявам се някой от четящите да е подходящия човек  Hug

# 263
  • In someone's dreams
Искам да попитам, някой започвал ли е работа по обява от jobs.bg или други подобни сайтове? Два пъти съм изпращала моите документи, единия път бяха около 130 кандидата на втория ден от обявата. Какъв е шанса изобщо, ако нямаш познат от съответната фирма?

# 264
И аз се чудя какъв е шансът. Многократно съм изпращала автобиографията си  по различни обяви. Нищо. Не се обаждат и за интервю. При мен е имало и по 300-400 кандидати. Май без връзки-заникъде.

# 265
Аз 3 пъти  Peace, но признавам си, никога не съм получавала обратен мейл с толкова мн кандидати за конкретната позиция, за която съм кандидатствала. По-скоро има значение позицията, за която се кандидатства.

# 266
Да,намирала съм си работа 3 пъти по обяви от Джобс,имала съм и 2 предложения,които съм отхвърляла--пак са били от там.
В момента 80% от кандидатите си намираме именно от този сайт.

# 267
...
В момента 80% от кандидатите си намираме именно от този сайт.
...

Ако това е вярно защо говорим за криза  newsm78 80% от кандидатите ако си намерят работа това вече си е голям напредък  newsm44 но според мен или процентът не е верен или аз разбрах грешно.

# 268
  • Велико Търново
Според мен става въпрос за позициите, обявявани от фирмата, в която Red Velvet работи.
Така че - 80 ми се струва напълно нормално.

# 269
Според мен става въпрос за позициите, обявявани от фирмата, в която Red Velvet работи.
Така че - 80 ми се струва напълно нормално.

newsm10 аз помислих, че 80% от всички кандидати си намираме работа. Ех, мечти  .... smile3534

Общи условия

Активация на акаунт