CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 55 022
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
  • София
може да се вземе в София Свидетелство за съдимост точно зад Попа, но за хората, родени в провинцията се бави повече време, а за софиянци става за 30 секунди.

# 421
Много благодаря, Ваня!   bouquet

# 422
  • В Балкана
Mirama браво! Успех на интервюто. Ако ще назначават повече хора, имаш доста голям шанс да минеш измежду капките на сигурния дъжд.
Такава съм браво и на теб! Много успехи на новата работа и постоянно увеличаваща се заплата.  Mr. Green Работата в Горубляне ли остана?
Ваня1975 съжалявам да го чуя! Но може би те чака нещо още по-добро.  Peace
aniese мисля, че максимум за три дни трябва да ти бъде готово.

# 423
  • вече Пловдив
Ваня1975 съжалявам да го чуя! Но може би те чака нещо още по-добро.  Peace
Благодаря ти, Рейн!  bouquet И аз на това се надявам  Praynig
Успех на всички Hug

# 424
  • София
Такава съм браво и на теб! Много успехи на новата работа и постоянно увеличаваща се заплата.  Mr. Green Работата в Горубляне ли остана?
Да, в Горубляне  Confused Трябва до Окръжна да отида,от там имали техен транспорт.

# 425
Rain*, има 3позиции обявени за моя град. )

Сега четох в лекс.бг, има тема точно за конкурсите и интервютата за агенция Митници. На последното интервю са били допуснати 70човека, от около 280. Предполагам и сега ще е същото.
Интервюто минавало доста...напрегнато да речем.

# 426
  • София
На кой адрес в момента издават свидетелствата, в нотариата на Патриарха ли?

Преди няколко години си вадих свидетелство за съдимост в съда при пазар Римската стена, под площад "Журналист", не се сещам кой точно съд се водеше, май Софийски Районен, но си спомням, че там ходих!

# 427
Вече е на Патриарха, там се вадят свидетелства.

# 428
  • София
Мога ли да се включа и аз в групата  Simple Smile. От известно време се оглеждам за нова работа, но съм доста нерешителна. На сегашната си работа съм от много години и ме ужасява мисълта от кандидатстване, интервюта и т.н. За съжаление тези дни се оказа, че фирмата ще затваря и много спешно трябва да търся нещо друго. Можете ли да ми дадете някакви насоки - къде освен в jobs-а да търся обяви за работа и можете ли да препоръчате някоя фирма за подбор на персонал. Приемам идеи всякакви.   bouquet

# 429
В духа на 1 април ето превод на български на някои често срещани части от обяви:

team player - фурнаджийска лопата
Excellent customer and communication skills - не много общителен
Ability to work under pressure - непукист, игнорант, кон с капаци
Fluent English etc. - тук трябва да кажеш, че си живял в чужбина

И такива работи..

# 430
  • Перник
Mirama, menianthe, успех!

Такава съм, дано ти хареса новата работа!

Аз освен в jobs.bg гледам обявите и в jobtiger.bg и karieri.bg. За мен това са сериозните сайтове  Peace

# 431
Здравейте.
Такава съм, успех на новото работно място!
Мирама, успех и на теб!

Вижте тази обява . Голям смях. Виждала съм я е преди, но да искат успех от диплома и оценка по математика и това за магазин за дрехи, явно човека е имал горчив опит с неграмотни служителки. А въпросът  Кога сте постъпили и кога сте напуснали? е излишен според мен, или на човека не му се четат куп автобиографии.

Аз ходих днес до БТ. Подписах се, поговорих си с моят трудов посредник.
Имало програма за съкратените по чл.328, ако не наемат на работа, БТ ще плаща на работодателят минимална работна заплата и осигуровки ако длъжността е за  средно образование и 350 лв и осигуровки ако длъжността е за висше образование. Също така имали програма за подпомагане на майки с деца от 3 до 5 години. Честно не разбрах каква е, колкото и въпроси да задавах.
Подадох си заявление и за курса по икономика и мениджмънт, който започва на 17.04.2102г. в Люлин 5 97мо ОУ. Имало две смени от 8.30 часа и от 13.30 часа. И за този курс ми беше трудно да подам, служителката се дърпаше нещо, била съм над 29 години (на 30 съм), не ми било удобно мястото, имало много подали заявления, нямало да ме изберат и куп други неща. Подадох накрая де. Попитах я, ако изкарам курса, имам ли по-големи шансове да ми предложат работа, тя се засмя отрицателно.
 Служителката ме пита дали гледам обявите в сайта им, казах да и че гелдам и при тях като ходя, но никога няма нищо подходящо. тя пак се засмя - един вид "няма нищо и да гледаш и да не гледаш". Е защо ме пита тогава?

Аз иначе миналата седмица ходих на две интервюта. На едното място много ми хареса. Ама много. Обаче ми се обадиха че не съм одобрена. Много се натъжих.

Обаче ми се обади жената от онази фирма дето ви разказвах, с костюма и интервюто в кафето, че ме била харесала и щяла да ми се обади тази седмица. А аз хич не искам там. Та се чудя какво да правя.

# 432
Обаче ми се обади жената от онази фирма дето ви разказвах, с костюма и интервюто в кафето, че ме била харесала и щяла да ми се обади тази седмица. А аз хич не искам там. Та се чудя какво да правя.
Моя съвет е да откажеш. Ти си знаеш на какъв хал сте и дали можеш да си го позволиш.
Ама като нещо те кара да откажеш ми се струва обречено начинание да започнеш.

# 433
  • в тристайна гарсониера :)
Вижте тази обява . Голям смях. Виждала съм я е преди, но да искат успех от диплома и оценка по математика и това за магазин за дрехи, явно човека е имал горчив опит с неграмотни служителки. А въпросът  Кога сте постъпили и кога сте напуснали? е излишен според мен, или на човека не му се четат куп автобиографии.
Винаги съм се чудила защо така се получава, от една страна не можем да си намерим работа, от друга работодателите се оплакват, че не могат да си намерят персонал  newsm78 Този човечец явно е попадал на уникални кандидатури щом пуска обява с такъв назидателен тон  Joy Joy
Аз попаднах на една обява в която имаше въпрос: от колко години живеете в София.

# 434
  • вече Пловдив
Също така имали програма за подпомагане на майки с деца от 3 до 5 години. Честно не разбрах каква е, колкото и въпроси да задавах.
Алина, мисля, че по тази програма се осигурява детегледачка на майките с малки деца, които имат работа  newsm78.
А за твоята ситуация с 2-те работи - аз бях така миналата седмица. Там, където исках, не ме взеха, там, където не искам, ме искат  Crazy Дано скоро се похвалиш с хубава работа, която ти е по сърце!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт