Орхидея - тема 7

• 87 057
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Привет притежателки на принцеси!
 Много красота сте показали.
От една седмица имам орхидея. Купих я от Цветна пролет в Пловдив. Продавачката ми каза да не е на пряка слънчева светлина, да не сменям мястото и да я поливам 1 път на седмица.
Връщам се назад да чета в темата.
Лек и слънчев ден на всички.

# 301
Руми2009 ако ми кажат по-старшите тук как си разменят цветя по пощата нямам нищо против да ви разхвърлям малко   bouquet ...така или иначе често ги навестявам тези магазини  Joy

# 302
Ако някой види някъде такава красавица ,моля да ми каже. Praynig   http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL2hvbWUtYW5kLWdhcmRlbi … 0I21zZzIxNDMxOTA0   А иначе вчера като си мих прозорците си събрах всички орхидеи на масата за снимка .  Heart Eyes Липсват само минитата и цимбидиума. Wink                                 

# 303
  bouquet  bouquet  bouquet :bowuu
урааааа страхотна тема браво. благодаря ти, че ни помогна да се пресъединим към темата. Ще изпрочета всичкоооооооо Grinning :hu
всички сте публикували страхотни орхидеи. обожавам ги.
Искам да попитам ако цветоноса е отрязан до дъно, защото изсъхнал дали ще порасне нов ? и какво да правя,за да му помогна ?
благодаря предварително:)

# 304
Искам и аз в тази тема изпълнена с толкова красота. Hug Страхотни съвети давате. Признавам си, че ви чета от дълго време, но все не се включвам. Blush
Аз съм притежателка на 5 фалаенопсиса. Обещавам да кача и снимки.
Първата си я купих преди две години от Каофланд. Но нещо я обърках в гледането. Сега я съживявам. Втората пак е от Каофланд за 8-ми март. Особеното при нея е, че имаше много червени листа. За това я сложих на по-сенчесто място. Резултатът е, че вече почти няма червени пръски по листата. Последните 3 госпожици си ги взех на откриването на Баухаус. Като се прибрах забелязах на две от тях паяжинки по листата. След като ги огледах хубаво, видях на едната от тях малко паяче което веднага убих. После избърсах и на трите листата и цветоносите с напоено памуче в спирт. Вече една седмица не съм забелязала поява на нови паяжини или паячета по тях. Дано да съм се справила с проблема. ooooh!
По - напред в темата прочетох, за изсъхването на пъпките. При мен също се получи на една от новите орхидеи. Една от изсъхналите пъпки имаше петно, все едно нещо се е опитвало да я изяде. Аз се съмнявам, че това е от паячето за което писах.

# 305
Повечето отговори на въпроси можеш да намериш тук:

Всичко което интересува начинаещите относно новопридобитите им орхидеи , които най-често са Фалаенопсис е скупчено тук. Прегледайте линковете и ще намерите отговор на всичко което ви вълнува.
Фаленопсис – общи въпроси и отговори Подпиране на цветоноси
Окапване на пъпки  
Поливане  
Саксии и кашпи
След прецъфтяване за цветоноса
Общи съвети и мнения на членове на форума

Да ако цветоноса е изъхнал е по- добре да го отрежеш до дъно.Новият ще израсне след като цветето си почине - и то има нужда да събере малко силички . Колко почива никой не може да каже- индивидуално е - може 3 месеца може 6,  а може цяла година. Понякога повече от година но да се надяваме че не е чак толкова дълго...

Начина да му помогнеш е торенето.НО И ТАМ ВНИMAТЕЛНО И НЕ СЕ ПРЕКАЛЯВА !

На първа страница погледни темите за торове и торене и особенно лиЧните мнения на момичетата.

Даная добре дошла, ще чакаме да пуснеш снимки.

Незито малко по късно ще ти пиша за този красавец дето го хареса - имам още негови снимки в галерията.Забележи че е и вариегатен. Мисля че Лаленцето също го имаше и при нея не е с претенции към грижите.

"джунглата ти" е направо внушителна! после ще сложа снимки и на моята от последното поливане.

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 12:48 от _re_ge

# 306
Добър ден и от мен,любителки на орхидеи! LaughingСледя Ви ежедневно и реших,че сме от "една порода"  bouquetИмам и аз 12красавици Rolling Eyes ,от които един дендробиум и лудизия.Та при първа възможност ще кача снимки.Имате невероятни красотииии  #CrazyОт 3г. две от орхидеите имат лепкави капчици по цветоносите-когато и да изкарат цветонос все ги има.Никакви насекоми нямат,здрави са,но всеки път се чудя,що ли е това? Rolling EyesПри някоя от вас имали го и на какво се дължи-предварително,благодаря! Simple Smile

# 307
Повечето отговори на въпроси можеш да намериш тук:

Всичко което интересува начинаещите относно новопридобитите им орхидеи , които най-често са Фалаенопсис е скупчено тук. Прегледайте линковете и ще намерите отговор на всичко което ви вълнува.
Фаленопсис – общи въпроси и отговори Подпиране на цветоноси
Окапване на пъпки  
Поливане  
Саксии и кашпи
След прецъфтяване за цветоноса
Общи съвети и мнения на членове на форума

Да ако цветоноса е изъхнал е по- добре да го отрежеш до дъно.Новият ще израсне след като цветето си почине - и то има нужда да събере малко силички . Колко почива никой не може да каже- индивидуално е - може 3 месеца може 6,  а може цяла година. Понякога повече от година но да се надяваме че не е чак толкова дълго...

Начина да му помогнеш е торенето.НО И ТАМ ВНИАМТЕЛНОИ НЕ СЕ ПРЕКАЛЯВА !

На първа страница погледни темите за торове и торене и особенно лиЧните мнения на момичетата.

Даная добре дошла, ще чакаме да пуснеш снимки.

Незито малко по късно ще ти пиша за този красавец дето го хареса - имам още негови снимки в галерията.Забележи че е и вариегатен. Мисля че Лаленцето също го имаше и при нея не е с претенции към грижите.

"джунглата ти" е направо внушителна! после ще сложа снимки и на моята от последното поливане.
[/quo

благодаря ти много за полезната информация, ще направя всичко възможно да се възстанови.
Ще кача и снимки скоро:) smile3535

# 308
http://kaili555.snimka.bg/flowers/orhidei.667486.26818593

ето я едната ми красавица и между другото ухае много хубавa.До сега не съм имала такава която да има аромат Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 13:12 от dea 55

# 309
иска парола за да я видим

# 310
  • Варна
иска ми парола за албума  ooooh!

# 311
  • Варна
И аз искам да видя красавицата, която ухае, но не се отваря без парола снимката.

Някой виждал ли е да се продават в момента във Варна жълт или кремав фаленопсис с червена сърцевина?

# 312
сега ще се опитам пак да я кача. Rolling Eyes  Ако някой знае начин за качване на снимки по друг начин да пише  33uu

# 313
  • Варна
Аз моите ги качвам на www.prikachi.com Simple Smile

Вчера в Кауфланд Младост имаше много хубави жълти фалчета ама не се сещам за сърцевината  newsm78

# 314
http://media.snimka.bg/s1/0287/026818589.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/s1/0287/026818590.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/s1/0287/026818591.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/s1/0287/026818593.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/s1/0287/026818590.jpg?r=0

ето това са моите красавици. Жълтата е ароматната. Купих си я от Баумакс преди един месец на някакво намаление. Бях много щастлива защото си взех даже 2

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 15:08 от dea 55

Общи условия

Активация на акаунт