Орхидея - тема 7

• 87 054
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Аз моите ги качвам на www.prikachi.com Simple Smile

Вчера в Кауфланд Младост имаше много хубави жълти фалчета ама не се сещам за сърцевината  newsm78

Мерси, намерих начин най накрая    bouquet

# 316
Здравей didisa!Прекрасни са ти орхидеите! Hug В Бриколаж имаше такива жълти,но аз вече имах четири и..  ooooh!
Нямам място на перваза  Joy
Аз пак да ви попитам..торите ли фалчетата по време на цъфтеж?  newsm78
[/qu

страхотни са !!! newsm44

# 317
Ходих до Бриколажа и пак не се въздържах... взех си две фалчета, след малко ще ги снимам... Продават ги обаче с паячетата и сега рових назад да видя къде пишеше за спирта, но не можах да намеря... Моля да ме извините за въпроса отново, но какъв точно спирт използвате? Обикновен етилов спирт от аптеката става ли да почистя с памук по листата и правилно ли ще е или не?  Embarassed

# 318
Ходих до Бриколажа и пак не се въздържах... взех си две фалчета, след малко ще ги снимам... Продават ги обаче с паячетата и сега рових назад да видя къде пишеше за спирта, но не можах да намеря... Моля да ме извините за въпроса отново, но какъв точно спирт използвате? Обикновен етилов спирт от аптеката става ли да почистя с памук по листата и правилно ли ще е или не?  Embarassed

Пипелолитка- за паячета спирта не помага. Той помага за влакнести въшки и за мухъл.
За пачета задължително препарат за вредители по стайните цветя - има на различни фирми и се пръска обилно по субстрата отгоре ( задължително !) , по листата от всички страни и после хубаво се посушава розетката.

Деа 55
а защо цветовете ти са напръскани с вода?

# 319
Благодаря регеHug Ти си ни като орхидеена енциклопедия!   bouquet Ще ходя да купувам препарат значи... Някоя домашна рецепта няма ли  Laughing

# 320
Благодаря регеHug Ти си ни като орхидеена енциклопедия!   bouquet Ще ходя да купувам препарат значи... Някоя домашна рецепта няма ли  Laughing
Няма повече цветя уморени от паячета, те се крият на различни места вкл. и в субстрата и от там избиването им е много трудно. Особенно на прословутото червено паяче. Затова по-добре 5 и нещо лева за препарат отколкото да си загубиш орхидеята. Пък и този препарат става и за мухички и за власести въшки и за всичко по стайните цветя.

# 321
Ходих до Бриколажа и пак не се въздържах... взех си две фалчета, след малко ще ги снимам... Продават ги обаче с паячетата и сега рових назад да видя къде пишеше за спирта, но не можах да намеря... Моля да ме извините за въпроса отново, но какъв точно спирт използвате? Обикновен етилов спирт от аптеката става ли да почистя с памук по листата и правилно ли ще е или не?  Embarassed

Пипелолитка- за паячета спирта не помага. Той помага за влакнести въшки и за мухъл.
За пачета задължително препарат за вредители по стайните цветя - има на различни фирми и се пръска обилно по субстрата отгоре ( задължително !) , по листата от всички страни и после хубаво се посушава розетката.

Деа 55
а защо цветовете ти са напръскани с вода?

re_ge
бях ги напръскала в началото когато ги взех от магазина с вода.сториха ми се красиви и ги снимах. след това внимателно ги подсуших. Иначе знам, че е противопоказно Embarassed

# 322
  • Варна
А аз дали да си купя такъв препарат против паячета?  newsm78
В смисъл..аз паячета не виждам ама са ми от същото място орхидеите и сигурно са заразени?

# 323
иска ми парола за албума  ooooh!
[/quot

публикувала съм ги по надолу Simple Smile

# 324
И аз искам да видя красавицата, която ухае, но не се отваря без парола снимката.

Някой виждал ли е да се продават в момента във Варна жълт или кремав фаленопсис с червена сърцевина?

тази орхидейка, на която съм качила снимка и ухае е жълта. виж в баумакс. предполагам че има във Варна.   newsm03 newsm03

# 325
А аз дали да си купя такъв препарат против паячета?  newsm78
В смисъл..аз паячета не виждам ама са ми от същото място орхидеите и сигурно са заразени?

Ако не вижаш вредители няма и ползва да се пръска, нищо че са от едно и също място, просто бъди внимателна и разглеждай от време на време за симптоми. А за препарат винаги е хубаво д аимаш такъв под ръка, срокът им на годност е към 2 години и повярвай ми винаги се намира причин да се изпозлва.

Ако някой види някъде такава красавица ,моля да ми каже. Praynig   http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL2hvbWUtYW5kLWdhcmRlbi … 0I21zZzIxNDMxOTA0  

Незито
този вариегатен екуестрис ми е купен или есента 2009 и ранна пролет 2010 от един забутан цветарски магазин във Варна и не беше никак скъп- 14 лева. Аз не го исках защото се страхувах да не уморя красивото растение- тогава още похождах във въдененто на орхдеи и не бях сигурна във възможностите си. Мъжът ми настоя като каза че вярва в мен. Когато миналата година цъфна за пръв път на местна почва не можах да му се нарадвам, сякаш оправдах доверието. Изглежда капризен но хич не е, става и да му се радваш без цвят, с тези петнисти листа. Иначе е сорт полумини и го имаше още някой в форума - май беше Лаленцето, а тя откъде го е намерила не знам.

Ако някога някъде забележа такъв ще ти го взема пък ще намерим начин да ти препратим в София.

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 21:18 от _re_ge

# 326
Благодаря ти!  Hug Уникално красив е ! Влюбена съм в него! Heart Eyes

# 327
е,знаех си ,че ще получа супер ценни съвети тук Simple Smile наистина много благодаря,ще ги използвам за в бъдеще   bouquet
това за сфагнума и аз го видях тук,но няма от къде да намеря...така,че ще продължавам с това,като ще пръскам листата,а не корените  Blush
кристалон нямам,но  се сдобих с някаква био тор за орхидеи,която е от червен калифорнийски червеи(пише,че е за орхидеи) и спомага за възстановяването на такива растения,пък дали е така се надявам скоро да разбера...макар,че орхидеите не са от най-бързо развиващите се цветя  Flutter
лека вечер на всички от мен,още веднъж много благодаря за съветите и разясненията Simple Smile утре ще покажа как съм се справила с пресаждането   Blush

Ти ме разби !
ако знаеш тоз калифорнийски червей колко му се чудих, когато бях начинаеш орхидеист разпитвах по печените в темата и те все ми споменаваха тоз калифорнийски червей, който аз тогава беше невъзможно да намеря , освен ако не правя някакви групови заявки от Флауърсинфо.Това важеше и за Тензото - желязото дето се торяло с него и било важно.

Така си и въдя орхидеите без червей и тензо!

Като ме закачи за калифорниеца обаче всичко ми изплува , но не се сещам подробности. Рових си в записките си , обаче то е един хаос- нищо не можах да намеря та говоря по спомени, до тук мога да ти кажа само че с червея правиш най-доброто. Повече подборности обаче ще намерим в интернет утре  - ще ровим и ще го чоплим и ще го изясним.

На всички девойки лека вечер
  bouquet

супер,значи ще я бъде орхидейката Simple Smile сега я пръсках пак и дори забелязах,че е тръгнало ново коренче.тази тор е от някаква агро аптека(не съм я купувала лично,та не мога да кажа точно къде се намира,но ако някой се интересува с удоволствие ще разуча и ще споделя)
сложих и двете орхидеи в нов субстрат,но на фалчето,като гледам има свободно пространство в саксията(до там просто не успях да вмъкна кори,от страх да не счупя някой корен).фатално ли е това? Thinking

http://img406.imageshack.us/img406/376/060420125185.jpg
http://img585.imageshack.us/img585/3286/060420125186.jpg

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 21:53 от silvy_

# 328
Купих си препарат и напръсках цветенцата http://www.kristalsbg.com/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%80%D … D0%B5%D0%BB%D0%B8, дано препарата умори паячетата, а не фалчетата...  Rolling Eyes
Сега и аз да споделя моята малка градинка и двете ми нови придобивки от днес, от тук до края са:
http://bp78.snimka.bg/flowers/orhidei.665566.26823627.big

# 329
ПиПеЛолита,много са красиви! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт