Орхидея - тема 7

• 87 275
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
В интерес на истината във flowersnet съм останала с впечатлението, че си гледат цимбидиумите на терасите и ги прибират късно наесен, когато наистина започне да става студено.

# 406
Освен пък да пробвам да ги извадя на балкона. Но е адски мръсен въздуха на нашата улица. Sad
Ами те обичали навън, стига да не е под 7 градуса вечер. Харесвали шарена сянка, директно слънце - не... Така че нека се постопли още малко и ги вади навън... Обичали да им е по-хладно.

# 407
  • Варна
Ами той има самоо листа... догодина ако цъфне ще се хваля  Laughing

Забравих да ви разкажа за компетентната служителка в Бриколаж - отдел градина....  Laughing Вчера отивам, но беше малко преди да затворят. Обичайните орхидеи са си наредени, но на мен нали ми влезе мухата за цимбидиума... разглеждам останалите цветя и растения и изведнъж под една маса-щанд с наредени саксийки отгоре виждам в едни кофи някакви цветя, които имат булби и около тях симетрично разположени листа - доста големички, в някои от кофите се виждаха издънки, но никъде цетонос...
Това направо е като виц, за Бриколаж в кой град става дума, да не питам служителите там

# 408
Ами той има самоо листа... догодина ако цъфне ще се хваля  Laughing

Забравих да ви разкажа за компетентната служителка в Бриколаж - отдел градина....  Laughing Вчера отивам, но беше малко преди да затворят. Обичайните орхидеи са си наредени, но на мен нали ми влезе мухата за цимбидиума... разглеждам останалите цветя и растения и изведнъж под една маса-щанд с наредени саксийки отгоре виждам в едни кофи някакви цветя, които имат булби и около тях симетрично разположени листа - доста големички, в някои от кофите се виждаха издънки, но никъде цетонос...
Това направо е като виц, за Бриколаж в кой град става дума, да не питам служителите там

В бургас но повярвай ми Варненския е същият. Преди няколко седмици търсих Лактофол- той сладура не  знае къде стои това чудо ! Показвам му къде ве стоял винаги и той ми вика- ами няма- сякаш аз не виждам че няма и именно поради тази причина го търся да ми каже защо .

Пипелолитка- Беаларата вече прецъфтя ли?

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 17:44 от _re_ge

# 409
Да, за Бургас става дума.
Беаларата преди седмица й окапаха цветовете. При прецъфтяването докато се сбръчкваха и изсъхваха окраската й започна да се размива и стана като цапнато вишнево акварелно петно върху бял лист (как го обясних само -художник съм  Laughing) Сега се радвам на растежа на бебето цветонос и дано скоро ви се похваля и с него Simple Smile
Между другото и на някои фалчета започнаха да засъхват цветовете - листенцата им не стоят опънати, а взеха да се отпускат, свиват и прибират... надявам се, че не заради мен, а просто им е дошло време - кой знае колко време са били цъфнали и в магазина... Това не е с всички цветове - само с някои, а другите все още си стоят свежи. Иначе при фалчетата няма с какво да се похваля освен с едно листенце и няколко спящи пъпки от които се подава нещо...  Rolling Eyes

newsm68 newsm44 newsm68 newsm44  bigdance2 dancing
Момичетааааа, на моя цимбидиум май му излиза цветонос и май няма да го чакам до догодина.... Реших да почистя булбите от старите и изсъхнали листа, дръпнах едно листо и отдолу се подава едно заостренко Simple Smile Утре ще го снимам да кажете дали наистина е цветонос, но аз го оприличавам на такъв, а не на булба  Simple Smile Стискайте палци  Praynig

Последна редакция: чт, 12 апр 2012, 00:13 от ПиПеЛолита

# 410
Къде се изгубихте? Никой не пише  Rolling Eyes Малко да пораздвижим темата Wink Вчера си взех 2 в 1 фалче от Практикер - 2 растения в саксията... Ето го:

И сега ето какво открих на цимбидиума, какво е според вас - две различни неща са:
http://media.snimka.bg/s1/0317/026877450.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0317/026877451.jpg?r=0
Ползвате ли овлажнители за въздух, доволни ли сте, какви са ви овлажнителите и къде ги поставяте - в каква близост до орхидейките?

# 411
Момичета имам за размяна бяло фалче с жълта сърцевина (за София), на една приятелка е, подарихме и две бели, тя има още само една тъмно цикламена, така че размяната може да бъде за какъвто и да е цвят, ако някой има за размяна да пише Simple Smile

# 412
  • Варна
Пипелота това фалче е много хубаво,разкошен цвят а и изглежда в доста прилично здраве.Да ти е честито! Hug
Аз не ползвам овлажнители..то всъщност се чудя как да се отърва от влагата вкъщи  Laughing

# 413
Здравейте.Имам спешно питане за корените на мойта орхидеяДали ще мога да ги спася като ги напръскам с препарат за гниене топсин-м.Имам ли шанс.Благодаря ви предварително.

# 414
  • София
Пипелота това фалче е много хубаво,разкошен цвят а и изглежда в доста прилично здраве.Да ти е честито! Hug
Аз не ползвам овлажнители..то всъщност се чудя как да се отърва от влагата вкъщи  Laughing

Laughing И аз. До орхидеите сме сложили електрическа машина за влага. Всеки зимен ден изхвърляме 1,5-2 литра кондензирана вода.  Grinning

ПиПеЛолита, така изглеждат новите булби. Всъщност нов цветонос не съм виждала, за да сравня. Дано да не съм права и да се радваш на цвят. Това за цимбидиум на балкон явно у нас няма как да стане защото балкона ни е ъглов и едната му част е на юг, а другата - на запад. Няма нищо, което да пази сянка.

Последна редакция: чт, 12 апр 2012, 14:26 от Тaня67

# 415
Благодаря Боре Simple Smile Те са 2 в саксийката - голямото ще го дам на майка ми, а малкото за мен.
Ваня, това, което трябва да направиш от всичко, което съм прочела е да изрежеш всички загнили корени до здравата им част и после да напръскаш с топсин (аз ръся канела).
Танче доста изчетох за цимбидиумите и във флаурснет и май ги оставят по цяло лято навън - пек, студ, дъжд... след август намалят драстично поливането. Сложи го в южната част според мен - така ще го пече само на залез слънцв, когато слънцето не е толкова силно, а вечер температурите ще падат. След толкова четене моя днес го изкарах на източна тераса... Ще видим как ще е. Но твоя така и не ти цъфти - пробвай да го изтормозиш малко... Simple Smile

# 416
Благодаря ти ПиПеЛолита!

# 417
  • София
Не, при нас пече от сутринта до вечерта. Сянка няма никаква. Само пролет виреят цветя, защото слънцето е слабо. Иначе имам съседи с невероятни кактуси  hahaha. Условията са много подходящи. А най-интересно, че тази зима не ги прибраха на топло и като гледам са живи още.  Grinning

# 418
  • Варна
Момичета ходих до Бриколаж Simple Smile Имаха страхотни бели орхидеи/фалчета/по 14 лв Simple Smile
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 419
Здравейте.Имам спешно питане за корените на мойта орхидеяДали ще мога да ги спася като ги напръскам с препарат за гниене топсин-м.Имам ли шанс.Благодаря ви предварително.

отрежи изгнилите корени и намажи с топсин.растението има достатъчно здрави корени,така че не се притеснявай,ще го бъде   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт