Орхидея - тема 7

• 87 286
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Може да намина..не съм ходила там,но последната орхидея която си взех от там беше в много добро състояние  Peace

# 391
Някой ходил ли е в КАУФЛАНД? От вестника им разбрах, че тази седмица орхидеите там ще са на промоция, но не знам в какво състояние са и дали си струва да се купува.
Аз бях в неделя - мисля че бяха 13.99 или14.99 - с по 2-3 цветоноса, фаленопсиси.
Купих си цимбидиум  - да ви се похваля... Голям е доста, но вече е цъфтял тази година... ще го чакам догодина да ме радва, ако не го уморя  Rolling Eyes

# 392
  • Варна
И аз миналата година си взех от там и съм доволна, така че ако ходиш, пиши каво има  Wink
Писали сме по едно и също време  Grinning. Имаше ли различни видове?

# 393
Видях само фалчета в различни цветове.

# 394
rumi2009 красива камбрия-да те радва с цвят  Simple SmileПиПеЛолита ,аватара е чудесен,а цимбидиума кога ще го видим? newsm78

# 395
Ами той има самоо листа... догодина ако цъфне ще се хваля  Laughing

Забравих да ви разкажа за компетентната служителка в Бриколаж - отдел градина....  Laughing Вчера отивам, но беше малко преди да затворят. Обичайните орхидеи са си наредени, но на мен нали ми влезе мухата за цимбидиума... разглеждам останалите цветя и растения и изведнъж под една маса-щанд с наредени саксийки отгоре виждам в едни кофи някакви цветя, които имат булби и около тях симетрично разположени листа - доста големички, в някои от кофите се виждаха издънки, но никъде цетонос... Бях сигурна, че това е орхидея, но никъде нямаше етикет каква е... Извиках един служител, той гледа, гледа, но не видя етикети... Каза ми да отида днес, защото отговарящата за този сектор я няма, а тя можела да ми даде информация.... Отивам днес и питам какви са тези растения и на каква цена. Тя гордо ми заявява, че са орхидеи - от големите, външни  Rolling Eyes Аз я питам от кой род са, как се казват  newsm12 Тя остава втрещена  #Crazy "Ами от големите, външни..."  Joy Аз пак питам цимбидиум ли е или друго, а тя отново  Shocked  При което ми казва "елате, сега ще проверя" - тръгвам след нея мислейки, че ги има заведени като стока някъде в компютър, а тя ме води до щанда с цъфналите фалчета, доо който има щанд с книги, взема една книга и почва да разглежда картинките... накрая малко несигурно ми посочва снимка на Милтония и ми казва: "Такава е!"  Mr. Green Струвала 40 лв... "Ако искате разгледайте и тези тук, фаленопОПсисите са много хубави!" Докато разгръщаше книгата ми показа още няколко фаленоПОПсиса... сега аз останах  Shocked Как може такива хора, които даже едно име не са запомнили правилно да отговарят за сектор градина... едва се сдържах да не я поправя, защото тя го каза минимум 5 пъти - фаленоПОПсис... излязох и се посмях хубаво... макар и начинаеща - вероятно знам повече от нея, а съм тръгнала да я питам каква орхидея продават...  #2gunfire

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 22:05 от ПиПеЛолита

# 396
купувате ли карбамид?и ако да ,от къде?  Thinking
Аз като начинаеща даже и не зная за какво се ползва...
Руми, честита ти нова хубавица!
В чест на нашата тема вижте какъв аватар си направих.  Laughing  Hug
използва се за наторяване  Flutter голяма част от състава му е азот

# 397
  • Варна
В Кауфланд имаше само от обичайните разцветки-бели и розови,но пък за сметка на това бяха в добро състояние.Почти всичките ми орхидеи са купувани от там и смело мога да кажа,че си растат и цъфтят много добре.Относно Камбрията-моите ги гледам като Фалчетата.Поливам и торя по абсолютно същия начин.Разликата е,че не е нужно да са в прозрачни саксии,цвета е малко по-нетраен и се реже след прецъфтяване.

# 398

здравейте момичета

от няколкод ена нямах възможност да ви чета но ми липсвахе. И сега нямам време обстойно да се върщам назад щеопитам малко покъсно.

Добро утро,
Ето и новата ми придобивка от събота - Камбрия. Не намерих обаче на първа страница във форума как се гледа.  Ако съм пропуснала моля да споделите как става.

руми, ще подготвя материалчето и ще го пусна при първа възможност.

Пипелолитка наистина хубав аватар.
А това за ФаленоПОПсиса беше гвоздея на деня  Joy

# 399
  • Варна
В Кауфланд по принцип орхидеите са винаги в много добро състояние. Аз имам само две от там, но са най-големите и цъфтящите.
Пипи,
успех с цимбидиума Simple Smile Аз на няколко пъти се каних да си купя от един градински център - миналата година редовно изкарваха огромни прецъфтели растения на цена около 6-7 лева, но те май трудничко цъфтят, а и аз с булбестите нещо нямам успех Whistling Май само фаленопОПсисите вървят при мен Mr. Green

# 400
Пипи,
успех с цимбидиума Simple Smile Аз на няколко пъти се каних да си купя от един градински център - миналата година редовно изкарваха огромни прецъфтели растения на цена около 6-7 лева, но те май трудничко цъфтят, а и аз с булбестите нещо нямам успех Whistling Май само фаленопОПсисите вървят при мен Mr. Green

Благодаря, дано наистина мога да му се радвам догодина... а сега - макар и само листа, пак не мога да не го споделя с вас, нали си ме радва  Laughing Blush
http://media.snimka.bg/s1/0313/026870271-big.jpg?r=0
http://bp78.snimka.bg/flowers/orhidei.665566.26870269.big
А тука Беаларата след като прецъфтя, нали си я бях избрала с втори бебе-цветонос, скоро пак ще ме радва:
http://media.snimka.bg/s1/0313/026870270-big.jpg?r=0
А тука едно денди расте: http://media.snimka.bg/s1/0313/026870273-big.jpg?r=0 Това как се казва?  newsm78 Стебло или булба е на дендробиумите?  Blush

# 401
  • Варна
Май се води псевдобулба newsm78

# 402
  • София
Aз знам, че е булба, но може и да бъркам.

За цимбидиума честито! Желая ти много, много късмет в отглеждането. В темата съм видяла 1 или 2 цъфнали. За съжаление моите два само заемат място и зеленеят. Вече четвърта година.  Sad

# 403
Танче, за да цъфнат трябвало да ги стресираме  Laughing
Ето и какво пише за цъфтежа им: ИНИЦИИРАНЕ НА ЦЪФТЕЖ
Спрете да торите в края на август. Намалете постепенно поливането, като го сведете до абсолютния минимум. Оставете растенията на по-хладно през нощта. Необходимо е съчетаването на намалено поливане, липса на хранителни вещества, ниски нощни температури и много светлина през деня, за да се образуват цветоноси. Трябва да ги гледате при тези условия в продължение на поне 6 седмици. Приберете цимбидиума вътре, когато нощните температури паднат под 10 градуса. Сложете го в хладна стая и поливайте рядко до появата на цветоносите. Тогава ПОСТЕПЕННО увеличете поливането и сложете в топло помещение.

# 404
  • София
Освен пък да пробвам да ги извадя на балкона. Но е адски мръсен въздуха на нашата улица. Sad

Общи условия

Активация на акаунт