Орхидея - тема 7

• 87 102
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Вчера имаше такива минита в Баумакс по 20 лева  #Crazy
С много красиви, изписани цветове, но аз от вашия опит си знам, че няма да се справя с тях, въпреки, че са много кокетни.

Някой да е имал подобен опит със съхнещи пъпки?

# 61
  • София
Вчера имаше такива минита в Баумакс по 20 лева  #Crazy

И какво излиза? Всеки Кауфланд с различни цени ли е? Купих го във вторник от новия Кауфланд на бул. Асен Йорданов за 13,99 лв.  newsm78  Разбирам да ги преоценят, но да ги увеличат?  Shocked

# 62
  • Варна
Таня, Баумакс бе, не Кауфланд Laughing

# 63
  • София

Embarassed   Навремето дъщерите ми обичаха да казват: "Ама, че съм патка заспала!"  ooooh!   Joy Joy Joy

# 64
Днес отидох и си купих субстрат и разсадих жълтата орхидея (нали бяха две растения в саксията). Направих го въпреки, че е цъфнала, не толкова заради нуждата от разсаждане и тук-там загнилите корени... а защото снощи видях през саксията някакви супер миниатюрни буби подобни на въшки, но кафеникави вътре в субстрата  Shocked затова и днес реших да я разсадя. Купих субстрат, извадих растенията, измих корените им с хладка вода, изрязах загнилите корени, поръсих ги с канела. Засадих ги поотделно като най-отдолу сложих стиропор, а после субстрата .... от всичко прочетено до сега се надявам да съм се справила добре  Rolling Eyes Мислите ли, че някъде съм допуснала грешка  newsm78
Отделно преварих стария субстрат  с бубите заедно с натрошени борови кори дето си ги събирах преди 2 дена  Laughing - мога ли да го ползвам за в бъдеще след като го изсуша?

# 65
  • София
Можеш да ги метнеш в тава във фурната за допълнителна дезинфекция. Само бъди сигурна, че няма смола по корите, че ще стане "мамма-миа!"

Иначе ми звучиш да си се справила добре. Какво съдържа този субстрат?

# 66
Субстрата, който купих е този: http://www.strelitzia-bg.com/images/products/7854_1.jpg Имаше и още един в Бриколаж, но на пипане ми се стори много ситен... а торбата е непрозрачна. Този, който купих е с това съдържание:
pH 4,5-5,0

Съдържание:
Борови кори - 80%
Натурален Сфагнум мъх 20-40мм - 20%
Обогатител NPK 20:9:10
Микроелементи

Стори ми се добре, стига да е истина... На другия пишеше някакви други неща от които нищо не ми стана ясно  Rolling Eyes

# 67
Момичета, честит ден на нашите любими цветя Орхидеята!  bouquet

Аз така и не стигнах до Баумакс за новото им зареждане , за да си направя и аз тройка, но някой ден....
Иначе мойта орхидейка, от както ми я подариха януари още е с цъфнали пъпки. Много ми е красива, но  си мечтая за една чисто бяла- много са ми нежни.
А какви красоти сте показали последните страници, просто нямам думи- Прекрасни  Hug

Ето е и нея:
януари: http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=rgh1332607743e.JPG
февруари: http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=opt1332607875f.JPG
 сега не съм я снимала, но са останали 3 цветчета

Последна редакция: сб, 24 мар 2012, 18:52 от orhideq

# 68
Дано продължава още дълго да ти цъфти Simple Smile
Аз искам да попитам нещо - имате ли орхидеи в близост до телевизор и дали той би им пречил по някакъв начин?

# 69
Имам орхидеи в близост до ТВ и нямам проблеми,едната цъфти даже  Hug

# 70
Дано да е така, че нашия е на стената и отдолу имам полици по които ги наредих - голяма радост за окото като погледна нататък  Laughing

# 71

Някой да е имал подобен опит със съхнещи пъпки?

И аз съм имала такива, отдавах го на това, че не може да ги изхрани, защото имаше много пъпъки и някак си водата ли не стигна, но поизсъхнаха 1-2 пъпки.
Ако някой друг знае от какво може да е........ и аз ще дебна с интерес.

# 72
  • София
Това значи ли, че останалите пъпки са се отворили нормално?

# 73
Това значи ли, че останалите пъпки са се отворили нормално?

Да, просто тези които изсъхнаха ги махнах и си цъфнаха другите до една.... Не знам те някак си изведнъж засъхват.....
Дори имах една, която ми я подариха и беше с 2 изсъхнали, но тя има мноооого цветове, ситни...... и 2 пъпъки имаше изсъхнали. Та не знам дали е от изсъхване или просто растението не може да ги изхрани.

# 74
Пъпките са много чувствителни на течение,рязка промяна на температурите и др.подобни,затова падат някои  Peace

Общи условия

Активация на акаунт