Орхидея - тема 7

• 87 261
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Silvy_, Таня67, благодаря ви много. Продължавам с грижите. Тази сутрин едната пъпчица се отвори, толкова ми харесва малкото и цветче.

# 481
Деа, много са красиви - особено първата ми харесва много... такава нямам... В кой град си?
Ето и моята последна от Практикер - 6.99 лв, бяха обрани разцветките и само такава нямах... Иначе пак в саксията са 2 в 1  Laughing
http://media.snimka.bg/s1/0347/026937758.jpg?r=0

# 482
Деа, много са красиви - особено първата ми харесва много... такава нямам... В кой град си?
Ето и моята последна от Практикер - 6.99 лв, бяха обрани разцветките и само такава нямах... Иначе пак в саксията са 2 в 1  Laughing
http://media.snimka.bg/s1/0347/026937758.jpg?r=0
[/qu

Благодаря ти много ПиПеЛолита. И твоята е страхотна аз пък от много време искам такава като твоята, но все няма. Иначе съм ги купила от Практикера в Пловдив. В неделя имаше голям избор и бяха хубави...да не повярваш. И тази бялата е била 2 в едно ама като се прибрах забелязах че е счупено и се чудя, дали ще изникне ново клонче след време. Как мислите.... имам и още една която я бях купила с отрязано второ цветоносче интересно ми е дали ще изникне пак ново второ щом вече го е имала ???? Rolling Eyes newsm78 smile3506

# 483
Аз казвам 2 в 1 на две растения в една саксия... Ти вероятно разбра за два цветоноса. Ако е счупвно, но е зелен - остави го, не го режи.

# 484
Аз казвам 2 в 1 на две растения в една саксия... Ти вероятно разбра за два цветоноса. Ако е счупвно, но е зелен - остави го, не го режи.

EEE супер зелен е. ще го оставя. наистина помислих за 2 цветоноса. Благодаря ти smile3525  bouquet

пак погледнах снимките на твоите орхита.Изключително много харесах орхидеята ти. много отдавна искам такъв цвят.Ще дебна дано скоро да докарат. Simple Smile

# 485
С големи красавици сте се сдобили ПиПеЛолита и dea 55
,с много цвят да ви радват Grinning LaughingДо сега не съм попадала на ароматна,но дано имам този късмет-много ми се иска!За 8-ми март синът ми ми подари една орхидея,която беше с един отрязан цветонос.След време от там излезе нещо,което още немога да разбера,какво ще е-скоро ще пусна снима. Thinking silvy_ и твоите са прекрасни! Grinning

# 486
благодаря ти ra-di  Hug
ПиПеЛолита,dea 55 честити нови орхита,много са красиви  Heart Eyes

Тaня67,моите ги държа в кашпи,не знам кой вариант на поливане да избера ooooh!
четох на доста места,че не е хубаво да се полива чрез накисване,пък на други,че се прави така и направо не знам Thinking

# 487
Помощ!!! Имам бели въшчици в корените на орхидеята. Какъв  препарат да си купя или нещо по бабешки метод да се избавя от тях.
 #2gunfire #2gunfire

# 488
Помощ!!! Имам бели въшчици в корените на орхидеята. Какъв  препарат да си купя или нещо по бабешки метод да се избавя от тях.
 #2gunfire #2gunfire
ако е това за което си мисля(едни много малки бяло-прозрачни буби),то най-вероятно са се появили от преполиване и ще изчезнат сами,когато хубаво се засуши субстрата.не съм напълно сигурна в това,което казвам,така че най-добре изчакай компетентно мнение  Wink и успех!

# 489
  • София
 #2gunfire #2gunfire

Моспилан. Прахче, което продават в Бриколаж (специалния щанд с обслужване) и агроаптеките. Все пак внимавай да не пръскаш цветовете. Гадините се загнездват в основата на цветовете и между листата (където се допират едно в друго). От там махай само механично (с пинцета), за да не ги повредиш.

silvy_, според мен при малко на брой орхидеи е най-добре с потапяне, но с нова вода за всяко цвете, защото заразите се пренасят много лесно с водата.

# 490
добре,засега ще поливам чрез потапяне  Hug

jema77 не вземай мнението ми под внимание,явно не е това за което аз се сетих.извинявам се ooooh! и все пак дано скоро намериш решение на проблема   bouquet

# 491
С големи красавици сте се сдобили ПиПеЛолита и dea 55
,с много цвят да ви радват Grinning LaughingДо сега не съм попадала на ароматна,но дано имам този късмет-много ми се иска!За 8-ми март синът ми ми подари една орхидея,която беше с един отрязан цветонос.След време от там излезе нещо,което още немога да разбера,какво ще е-скоро ще пусна снима. Thinking silvy_ и твоите са прекрасни! Grinning

Страхотно дано намериш такава. И аз да се надявам да изникне нещичко там ще съм много щастлива Simple Smile

# 492

благодаря ти ra-di  Hug
ПиПеЛолита,dea 55 честити нови орхита,много са красиви  Heart Eyes

Тaня67,моите ги държа в кашпи,не знам кой вариант на поливане да избера ooooh!
четох на доста места,че не е хубаво да се полива чрез накисване,пък на други,че се прави така и направо не знам Thinking

bouquet  bouquet  bouquet  благодаря радвам се че ви харесват Simple Smile

# 493
Здравейте момичета, радвате ми окото и душата всеки ден с красотите ви  Hug. Аз имам питане - днес ще поливам, всичките ми орхидеи цъфтят в момента. Та въпроса ми е мога ли да наторя малко по време на цъфтеж? И имам тор за пръскане на листата и въздушните корени. Той може ли да се използва по едно и също време с другия?

# 494
Здравейте!Не съм писала отдавна но следя редовно написаното от вас.Първо да кажа че всичките ви орхидеи са страхотни и второ имам въпросче:от върха на единия ми цветонос се подава малко клонче с пъпки Simple Smile много съм щастлива и въпросът ми е нещо по различно трябва ли да правя ,това спяща пъпка ли е ? Тоя цветонос ще издържи ли ?Той и сега си е много отрупан .Съжелявам ако въпросите ми са глупавички но много си обичам орхидеята и не искам да сбъркам някъде.
http://xelena772.snimka.bg/flowers/cvetq.661581.26949451
http://xelena772.snimka.bg/flowers/cvetq.661581.26949449
http://xelena772.snimka.bg/flowers/cvetq.661581.26949450

Само да кажа че в Плевен в Кауфланд вчера видях че бяха намалени на 9,45 и имаше различни цветове.Дано скоро се заимам с още една Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт