Тук са най-красивите деца, Майските ни слънчица ! - Тема 16

• 43 561
  • 738
  •   1
Отговори
# 660

Привет, момичета! Hug

Честита последна месечинка на слънчевото МАГИ !!!

Честита месечинка на ДИМИТЪР и МАЯ !

# 661
  • До морето :)
Благодаря ви, момичета, за поздравите! То не знам дали нашето е ходене, защото не се пусна сама, а я оставих права без да се държи и направи 4-5 стъпки, за да дойде при мен. И от вчера я карам постоянно, но не всеки пък се получава  Laughing Понякога тръгва, понякога тупва  Mr. Green

Гери, браво за смелостта на Еди. И Ели вчера спа само 1 път и ми се отели вола. Даже по едно време аз съм заспала на дивана, а тя обикаля напред-назад из хола. Добре, че горе-долу е обезопасено. Прибира се ММ и не може да ме събуди  Embarassed

Рая, на въпросите ти:
1) Лягаме съм 20:30 - 21:00. Ако има деца около нас и по-късно може да легне. Буди се в 7:00 - 7:30 - 8:00 - 8:30. Вчера по някаква случайност спа до 9:10. Баси кефа, ама беше 1 път  Laughing Памперс вечер не сменям. Ядем 1 път вечер, но пак не искам да я разсънвам, че тя докато пие млякото и веднага е заспала
2) На гърне слагам от време на време, най-често когато аз съм във WC, че иначе нямам какво да я правя, но като цяло го ползва за столче
3) Откакто я отбих и пропи от шише, нямаме проблеми с водата. 100-150 мл на ден ги прави, като в повечето случаи аз сама й предлагам. Рядко сама се сеща да си поиска

За нас - ние вече оздравяваме, вчера ни изби и 6-тия зъб и днес даже не е кашляла. Явно наистина при нас нещата са били свързани  Mr. Green

# 662
Воистина Воскресе!

Ей ме на! Малко се позатрих, но отново съм на линия!

Гери, прибирахме се в Пазарджик, но от рода, задачки и ядене не остана време да ви се обадим. Пък и малкият още е болен (не минахме тоз път без антибиотик). Но мисля след около 10 дни да се прибера за седмица и тогава ще скитосваме по улиците Simple Smile

Лече, честити ви ходещи крачета…

За спане - горе долу 21:00 - 8:00, през това време памперс не сменям.
За вода - пие по 2-3 глътки, след това лапа и плюе, голям кеф
За гърне - след 2рата годинка…

Кратко, но ясно Simple Smile

ПП. Страхотна Моник! Аз не знам дали бих посмяла да пусна малкия да ходи бос по магазините...

# 663
Да хвана и аз последния влак за Воистина Воскресе!

Не че ни беше много весел празника - както често се случва по празници напоследък сме болни вкъщи (добре че свекитата дойдоха да ни донесат яйца и козунак, че щяхме да си умрем от глад и липса на празничност) - все от Коледата ме е страх (че тогава все ни тръшка по нещо), ама бях забравила, че има и Великден  Mr. Green... Та така, всички сме болни - Ники на АБ, утре сме на масов преглед при док. Всички много кашляме (аз, ММ, Мартина и Ники), като някакъв оркестър сме вкъщи.

На въпросите на Рая (подобно на Джуф, само дето ми се щеше и Ники да спи до 8 )
1. Слагаме го към 20 и спи до 6 (буди се като по часовник), памперси не сменям
Този режим не важи сега докато е болен - буди се по сто пъти, разнасяме се, местим се от леглото на дивана и обратно, пръскам Стеримар, бърша сополи и т.н. Тоест спане - йок!
2. Вода не пие откакто се е родил, отскоро по 2-3 глътки евентуално (само сега като имаше температура учудващо пиеше, явно организмът си знае работата)
3. На гърне мисля да го пробвам и аз чак след 2-рата годинка (освен ако сам не прояви желание по-рано)

Марте, честита месечинка на сладка Магеланка! Всичко много добре ви се е наредило - спане, ядене... (пу-пу) дано така да продължава... Само не каза какво вълшебно има в стаята на батко?

Лече, браво на сладката Ели за първите стъпки. Откакто разказа преди време как се криела зад пердето и се прави на булка, все така си я представям. Мамини мишлета...

Последна редакция: пн, 16 апр 2012, 22:10 от SYMa

# 664
И ние сме в отбора на ходещите крачета-вече стабилно и знае как да пада напред на ръчички,а назад на дупе,че преди 2 седмици падаше права като дъска.Много и се кефя yesyes

# 665
  • София
Здравейте,момичета.
Най-после се добрах и аз до компа,та да драсна някой и друг ред набързичко.
Рая,слагам Никол да спи около 21 и 30.Сутрин става към 7,понякога ми отпуска бонус още час,а друг път се буди още в 6. ooooh!През това време памперси не сменям,за да не я разсънвам излишно.
Вода давам с лъжичка и е голяма мъка...най-вече мнооого добре поя лигавчетата. hahaha
На гърне не я слагам още,но доста често успява да си свърши голямата работа докато я издържам във WC.
Честита месечинка на Магеланка!Да е жива и здрава,за да радва всички около себе си!И занапред да хапва и спинка така хубаво,та мама да бъде щастлива и спокойна!
Лече,честити ви ходещи крачета!
На всички болни скорошно оздравяване!
Браво за постиженията на Валето и Еди!
При нас нищо ново,освен че донякъде се върнаха  проблемите ни със съня.Малката иска да е все права,ако може и ще спи така и като я сложа по гръб реве.Заспива чак,когато е гроги от рев и въртене.
И да попитам-какви мокри кърпички ползвате за ръчичките,бибероните и изпуснатите играчки като сте навън?
Лека и спокойна нощ ви пожелавам,с по-малко будещи се деца!
П.П.И на вас hohiho честити ви ходещи крачета!

Последна редакция: пн, 16 апр 2012, 23:42 от zelenamama

# 666
  • Сливен

Привет, момичета! Hug

Честита последна месечинка на слънчевото МАГИ !!!

Честита месечинка на ДИМИТЪР и МАЯ !

Гери мерси  Hug

# 667
Добро утро!

Радвам се,че се съмна,че тази Ина снощи ми разказа  играта.Ей,буди се 123456789 пъти,сука толкова,умножено по две,въртя се като пумпал.Спи ми сееееее....

Иначе вчера за първи път я заведохме на зоопарк,доста се впечатли.

# 668
Добро утро

Направо към въпросите
Рая- ляга си различно между 21 и 22:30 и спи различно,събужда се между 7:30 и 8:30
      -памперс не сменям,като изключим един-два пъти когато е пропуснал
      -на гърне не съм слагала,май ще я учат в яслата

Зеленамама-кърпички за навън-в чантата имам пакет мокри кърпи,които ползвам за всичко-дупе,ръце,лице,обувки;биберона мия с вода

Връщане на работа-мисля от юни,Мариела ще е на ясла,частна най вероятно,поне за началото.

Така след пауза за закуска продължавам поста....и вече забравих какво имам да пиша  newsm78

За нас-Мариела е хремава,пръскам разни разтвори в нослето и правя опити да вадя нещо,я с клечка за уши,я с аспиратора,вчера купх този,който майката изсмуква....ама нямам голям успех,тя плаче,върти се и не дава.....

Понеже отдавна не съм чела помня само невероятната Моника с чантата на рамо-уникална е.....!
И една лъчезарна Сияна   bouquet

# 669
  • Сливен
Честита последна месечинка на:

Тодор на elissee
Александра на *Didi_Hris*

Даниел на djidjonka

Йоана на NickyTo

Камен на marley
и всички станали месечинковци!

И аз като Галето да отговоря на въпросчетата ти Рая Wink
- заспива различно но в интервала от 21.00 часа до 22.30 часа, като се буди около 6, 7 или 8 часа сутрин;
- памперс не сменяме (обикновено ака сутрин след храненето);
- на гърне не съм слагала (даже не съм купила) по простата причина, че не вярвах да разбере за какво става въпрос, а и исках да се стопли времето... От известно време ми прави впечатление, че разбира какво и говоря и мисля да опитаме вече Wink

За нас - ние сме все още с Т и разстройство, много я мъчат кучешките зъбки... До сега никак не усещахме как излизаха, но тези я тормозят много... Днес планирам да я заведа при педито и тя да я види, дано е всичко ОК  Praynig

По-късно може да се включа и по останалите теми, ако остане някакво време...
Скрит текст:
Снощи тъкмо си легнах и ММ вика запалиха една кола долу... Станахме и звъняхме на 112... Някакъв ужас беше, не съм вярвала, че ще стана свидетел на такова деяние... Просто нямам думи...  ooooh!

# 670
Добро утро, момичета,  Hug

Мариелка бързо да оздравява!  Hug

Хохихо, честити ви ходещи крачета!  newsm68

Честита месечинка на

ТОДОР

ЙОАНА

КАМЕН

ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ЕВА НА МАМА ДЖУЛИЯ!

# 671
  • До морето :)
Добро утро

Сима, бързо да оздравявате! А как върви захранването на Ники?

Жужи, дано да е от зъбките. Пиши какво е казала педи.

Хохихо, честити ходещи крачета!

Даная, Мариелка-Хубавелка бързо да оздравява и тя.

Мъст, и Бобката бързо да оздравява.

Извинявам се ако съм пропуснала някой, но то много болни, много бе. Не, че и ние не сме в това число.  Mr. Green

Честита месечинка на

ТОДОР

ЙОАНА

КАМЕН

ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ЕВА НА МАМА ДЖУЛИЯ!

# 672
Честито Възкресение Христово!
Пожелавам много семейно щастие и топлина в сърцата ви!!!

Честито на днешните месечинковци Даниел, Камен, Йоана, Александра и Тошко!  Hug

Честито на месечинковците, които съм изпуснала тези дни - Магеланка на Марта, Юкио на lotxen, Ана на Oliver, Божидар на Пупсита, Никола на Тони_ст, Ралица на Зу! Hug

Честито помъдряване на М на Марта! Да е много отдаден на семейството и много да глези половинката си!  Hug

# 673
Искам да ви кажа, че от 3 дни се опитвам да изчета всичко и да се отчета подобаващо. През почивните дни свекърва ми, освен моите задължения и ангажименти, ми осигури още доста и съвсем ме закопа.  Crossing Arms

Много съжалявам, че е имало толкова болнички пак  Cry то в това време какво друго да се очаква!  Confused Ту е топло, ту студено, изпече, задуха, завали и т.н. до откат... Времето ми се струва още по-непостоянно от март месец  Crossing Arms

Честито прохождане на Маги на хохихо, Бела на Съни, Борис на Хера, Ели на Нелка! Да са здравички крачетата, да тичат много и все по хубави пътища да ходят!!!  Hug

Мис Монк, радвам се, че сте изкарали добре при родителите ти! Деа е разкошна лазарка!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug
Зу, нашата кукла винаги е заспивала много късно - след 23:00. Цял месец се борих, докато й сменя часа на 22 и те смениха времето и стана пак 23 Laughing За късмет обаче отново успях постепенно да предвижа часа и сега заспиваме към 22, рядко 22:30  Hug
Джиджонка, Дани наистина добре се забавлява  Crazy И Мариската я бях намерила веднъж пъхната в коша за играчки и много се смях. Тортата е страОтна  Heart Eyes Hug
Марте много се радвам, че Маги вече спи повечко!!! Това е фантастично!!! Бързо да се оправя само!  Hug
Нелили, като гледам красивите туту-та на Ели, съм сигурна, че тортата ще е уникална!!! Heart Eyes  Hug
Ох тази сладка мадама Моник  Crazy Heart Eyes Flutter Уникална еееее!
Нанди, страхотна си е тортата-барби! И пак много болести при вас  Sad Да се оправяте бързо!  Hug
Жира, Сияна е много красива, както винаги!!!  Hug
SYMa, съжалявам, че при вас има още проблеми  Sad Cry Дано скоро се разминат!  Praynig Praynig Praynig Все се каня да те попитам - как вървите със захранването (макар, че сигурно в момента ти е най-малкия проблем  Sad)?! Дано поне там сте напреднали!  Praynig Hug
Бисквитке, честита награда! Чакаме снимка на Алинка с новата рокля!  Hug
Мушенце и вие май ще изкарвате много зъби наведнъж, като нас! Whistling После ще се кротне Максито Hug
Милли, радвам се, че всичко е Оk! И бисквитки ще започне да си гризка скоро  Wink  Hug Мариса вече и със солети се справя, а преди месеци си мислех, че до първи клас няма да се научим да дъвчим и все ще й пасирам храната  Crazy
Свекърва ми ми разправя за една майка на дете от тяхната ясла - всеки ден търчала да носи пасирана храна на детето си, а вече било на 2 и половина  Shocked Ужас ме беше хванал да не сме и ние така  Rolling Eyes
Геринце, много се ядосах, като прочетох за вашия съсед!!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire Толкова нагли хора има, че думи нямам! И ние имаме такива и ми иде да си купя пушка направо!  #2gunfire
За кухнята - и Мариса отказва да яде нещата, които са по-редки  Crossing Arms Налага се да слагам по 1 сухар, оставям го хубаво да се накисне и набъбне и така - иначе не мога да я накарам да го изяде!
Мария, много хубави неща си разказала!пу-пу! Все така да сте добре! Много ви се радвам!  Hug
Зазка, хубаво изкарване по гоститата  WinkHug
Зеленамама, за играчките и ръчичките ползвам най-обикновени кърпички, а бибата я поливам с гореща вода от термоса.  Hug
Деси-Шиша... съжалявам много... ужасна трагедия  Cry Cry Cry  Flowers Rose Flowers Rose

За заспиването - ако Мариса заспи доволна и щастлива, спи повече и се събужда с усмивка. Ако е заспала с рев, спи неспокойно, буди се често, а като стане е просто кошмарно крива и сърдита на живота! Naughty На мен не ми е проблем да я полюлея малко в люлката - когато й се спи ми отнема около 10-15 мин, но после си спи до сутринта.
За играчките - излишно е да казвам, че и ние почти не обръщаме внимание на играчки - имаме стари клавиатури, дистанционни, телефони, разни кабели, празни шишенца и кутийки, капачки, торбички, дискове, обожаваме магнитчетата от хладилника, вещите на мама и тати и т.н. и т.н.....
Относно започването на работа, на мен много ми се работи!!! Ама много! Но съм едва 2ри курс и ако се натоваря И с тази "диня" накрая съвсем ще я оплескам  Sad За сега няма да ме огрее... Обмислям поне да взема 3ти и 4ти курс за една година, стига само да ми позволят от деканата - ако това осъществя ще е страхотно  Wink
За ходенето, както Джиджонка е казала - от много майки съм чувала, че децата, които първо пълзят и ходят държейки се за мебелите (както е и моето) после били по-стабилни и координирани. Поне така е в повечето случаи - иначе изключения колкото искате Peace Wink
За дупките на биберона - аз ползвам NUK и те са на размери S, M и L, и съответно ги има за под 6 и над 6 месеца (както е казала Мария), като L е за много гъсти неща. Аз ползвам M за над 6 месеца, като малко поразширих дупчицата, че беше голяма мъка като сложа бисквитки. Вода отдавна пием от мек накрайник - не се задавя.

За мен и моете изчезване от хоризонта: Междувременно взех още един изпит и се готвя за един на 19ти! Пак си имам четворка, но явно не може винаги да съм на гребена на вълната  Wink Sunglasses Важното е да минават - и без това са много  Crazy Не знам защо в този университет има толкова много изпити на семестър  Rolling Eyes Но, много мина - малко остана  Peace

За съжаление се лиших от много разходки с Луската, които много ще ми липсват като си замине  Cry Cry Cry Оказа се, че заедно м-р В и Мариската заспиват много по-лесно. Тръгваме си двете по улиците, заприказваме се и по някое време "Воала" - бебетата заспали  newsm44 неусетно, не-мрънкащо и не-тръшкащо  Wink Просто кеВ голям  Crazy Ще ми липсват много!!!  Cry

Хубав ден, момичета!   love001

# 674
Здравейте,Мамчета!!
Как сте в това гадно време,моето мишле получи като впиване на ноктите на големите пръсти на крачетата изписаха ни Фусидин крем,педи каза,че ще си имаме проблеми с тях,но за сега не се налага цепене и т.н. въпросчето ми е дали някой от вас се е сблъсквал с този проблем и какъв метод на лечение е  приложил.... Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт