Боя за коса - Вlond 27 - Клуб на блондинките

• 82 937
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте дами! Имам нужда от съвет. От години поддържам платинено русо с блондор и мат. шампоан. Иска ми се да я направя по- естествено русо. Харесва ми цвета от рекламата на Гарние за ледено руси нюанси. Дали ще ми станат корените рижави?Естествения цвят на косата ми е кестеняво. Ще се радвам на всякакви идеи и съвети. За всичко ходя на фризьор, не експериментирам сама.   bouquet

# 421
  • София
Хростос Воскресе !
Момичета да ви питам използвали ли сте бойте на Реф

обмислям да пробвам 12 (само да не се получат оранжеви корени)
а и още нещичко дали ще има проблем ако оксиданта ми е на Сери 

# 422
   Здравейте слънчеви момичета! Пише Ви една бивша блондинка, която иска да се завърне.. Laughing

Копирам поста си от темата с римувъра на Престиж, понеже късно видях че е за марката Престиж, моят е друг, а и тук повече момичета могат да ме посъветват.

Здравейте, включвам се в темата. Предстои ми изсветляване тези дни с този римувър

Четох много от темите, но точно за този не срещнах отзиви. Има за един друг на същата марка положителни отзиви, моят е малко по-скъп. Препоръча ми го продавачката в магазина от който редовно пазарувам бои и козметика.

Написа ми как да го смеся със съответните окистлители. Искам да изсветля поне 2-3 тона. В момента цвета ми е между 4-ка и 5ца. Надявам се да успея да докарам 7ца.

Сега възникват и някои въпроси на които се надявам да ми отговорите.  bouquet

След римувъра веднага ли да сложа боя? Ако цвета е добър, в смисъл без петна и равномерен не мисля да бързам с боята. Четох за доста римувъри които после като се сложи боя връщат цвета. Този уж не е такъв, затова го взех. Надявам се да се получи хубав цвят и да почакам с боята..та , ако не се получи добре мога ли според вас да нанеса боя веднага или има риск да се върне цвета? Някой пробвал ги го е да сподели лични впечатления?
 Още нещо какъв цвят да сложа по-светъл ли като боядисвам от това което съм постигнала? Целя се в нещо такова..харесвам топлите цветове..
 http://media.snimka.bg/8236/022726979.jpg?r=0

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRoR3f4Z4siU3l-rsyhagRy1 … ZmgjAb75JEeoiq7lQ

http://images.ibox.bg/2008/11/18/alba/519x389.gif

Надявам се да ми отговорите по-скоро!   newsm51 Приятен следобед!

# 423
  • В полите на Пирин планина
lepidopteria момичетата тук в темата много пъти са казвали, че може да се ползва една марка боя с окислителя на друга марка, без проблем.

Чар има опасност след римувър да се върне стария цвят. По-добре е, ако след него се получи приемлив цвят на косата да не се бърза с боя, а да се изчака известно време. По-щадящо е за косата, можеш да я подхраниш между различните процедури, също. За избрания от теб римувър не мога да кажа мищо конкретно, а и аз изобщо не съм ползвала какъвто и да е. Цветовете на показаните от теб снимки са по-скоро 9-10, отколкото 7-ца. За да постигнеш търсения от теб цвят се избира с един тон по-светъл.

MiaGia  суперизсветляващи бои се използват за постигане на максимално светъл цвят на косата, без блондор и за поддържане на такъв, постоянно, а не еднократно. Повечето момичета след постигане на желан цвят мажат само корен, без дължини, за да не се уврежда ненужно косата.

# 424
Lady Brinne, много ти благодаря!  bouquet
  Сега ще я намажа, не мога да чакам до сряда. Дано стане хубав цвят. Колко време да не я боядисвам с боя? Ако изчакам месец по-сигурно ли е че няма да се върне цвета? Thinking
 В случай, че се наложи боя дали да не взема 8ца или 9ка? От прочетеното до тук останах с впечатлението че пепелните нюанси връщат цвета Tired

# 425
  • В полите на Пирин планина
От моя опит с боядисването, 7-цата ми става доста тъмна. За да постигна цвят около 7-ца ползвам 8-ца, но не пепелна, а натурална, защото от пепелното ми избива на оранж на мен. Mr. Green Изчакай поне седмица, си мисля, а за повече, ако имаш търпение - сама ще прецениш.

# 426
Здравей Чар! HugИ аз наскоро направих същата процедура, но с Ефасор на Лореал!Мисля,че този на Блек е на същия принцип.Използвам на същата фирма шампоана йелоу стоп и съм доволна!Цветовете,които си посочила,особено първата снимка ,ми се струва по-скоро 9 или 8.От собствен опит ,върху моята коса ,знам че наистина след римуувър цветовете се получават малко по-тъмни от желаното,затова препоръчвам ти да сложиш 9 със матиращи отенъци(напр 9.21 или 8.1)Казваш,че харесваш топли цветове,но повярвай ми ще си спестиш много ядове и пари ако боята е матираща поне първия път!Успех и да се похвалиш после! Heart Eyes

# 427
Всъщност и аз имам един въпрос newsm78!Ако исползвам окислител 6% със суперизсветляваща боя(колестон 12 61),ще се получи ли достатъчно изсветляване?Не искам бяло русо,а естествения ми цвят е 7.Сега използвам 9% и съм доволна,но искам да избегна излишно изсушаване на и без това сухата ми коса!

# 428
 Момичета, благодаря Hug намазах се. Ще послушам препоръките за цвета, като се измия ще видя става ли без боя на този етап. Имам 9.23 на фарма колор иначе у дома.

Jassye, боята с какъв окислител да я сложа?

Момичета, стана почти русо..измих един кичур, но като е измит изглеждаше доста тъмен..намазах го отново и ще си почакам 30те минути със сигурност.

Така като гледам ще бъда русо, ама жълто..без боя няма да стане. Значи да отида да взема натурално 9.21 или нещо подобно. Страх ме е с 8ца да не стане тъмна.

Последна редакция: пн, 16 апр 2012, 15:46 от Чар

# 429
  • На острова
Lady Brinne, мерси!

# 430
Чар,ако ти се е получил светъл цвят сложи 6 % окислител да не изгориш косата!Не е проблем да се боядисаш днес,но сложи подхранваща ампула или някакво масло за коса на скалпа за да не го изгориш! Heart Eyes

# 431
Сега видях,че имаш 9.23!Аз се намазах с 9.23 на Маджирел след римуувъра и не бях доволна особено-прекалено топъл цвят се получи,ако бях използвала веднага 921 щеше много нерви да си спестя!На следващото боядисване използвах 921 и се получи супер!Дано и при теб се получи добре,но от първия път Hug

# 432
Много ти благодаря  bouquet Hug  твъде много оранжево имами ме беше шубе че 9.21 няма да покрие.
 Взех 8.21 и 8.1 с 6% окислител. Чудя се дали да не сложа и малко9.23 че тези и двата са пепелни...ох, дано не стана много тъмна и да покрие рижото. Praynig сега взех на алфапарф бои.
 Ти прави ли си запечатка с окислител, шампоан и вода?

Последна редакция: пн, 16 апр 2012, 17:15 от Чар

# 433
Момичета,а има ли значение ако при смесване на 2 бои има разлика 1тон в основния цвят  newsm78 Взех си 6.0 за основен,за да покрие белите коси,но сега като си мисля 6-ца ще ми е светла и ако сложа и 5.1 за да потъмни повече  newsm78 Знам,че не е за темата на блондинките,но тук сте по-големи факири в боядисването,а все пак принципа е долу-горе еднакъв,ще се радвам на отговор newsm20

# 434
  • София
Няма проблем да смесиш 2 бои в 2 тона, моя приятелка (фризьорка) се боядисва руса, като смесва 6ца и 10ка бои.

По-назад имаше питане за Гарние, ще изсветли, но ако е тъмна косата, става доста оранжево.

Чар, щом искаш да убиеш жълто, няма смисъл да слагаш златисто - 9,23. Може да смесиш примерно 8,21 с 9,1 - хем да е пепеливо, хем малко по-светло.

Яко боядисване е ставало по Великден Laughing, аз свърших таз' работа преди празниците. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт