138 Northern flags in South winds flutter! Hurrah! Нов BG юнак в US се ражда!

• 35 108
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
ей, че хубаво си говорим за образование Laughing. Да попитам тогава педагогическо образование признават ли или трябва да се учи, а икономически колеж newsm78. Или пак съм учила не каквото трябва Laughing
Да се похваля, най- добрата ми приятелка се дипломира през май , и тоива в Харвард за постдокторат. Като знам какво е преживяло това дете, как се е борило , само мога да и се възхишавам
Да похваля Пухкавел за месец - два пее азбуката, научил е още няколко нови песни, разпознава цифрите , че някои и ги пише

# 601
Ако кандидатстваш за работа в голяма компания ти правят проверка на дипломата ( от ХР разбрах, че са им върнали официален отговор от ИУ-Варна, което лично мен много ме изненада).

# 602
# 603
Да попитам тогава педагогическо образование признават ли или трябва да се учи, а икономически колеж

Педагогическо образование се признава, педагогическа правоспособност - не. Тоест, ще ти признаят предметите, които се припокриват с тукашните, както и факта, че имаш висше образование. Но ако искаш точно като педагог да работиш, трябва да покриеш изискванията за правоспособност на щата си - държиш два изпита Праксис (нещо като САТ за педагози) и ако ти липсват някакви предмети, изисквани от съответния щат, ще трябва да ги запишеш и вземеш в някой университет. Практика също може да ти се наложи да караш.

Браво на Пухкавел!

# 604
  • The QC to be!!!
Инфото ми е много, много старо, но ето какво знам от личен опит: икономическо образование от Свищов признават всякакво. От СУ Сф. само някой специалности, но понеже се интересувах преди хиляди години, не помня всичките, а само международни отношения. Но имаше и други... Може и да са разширили кръга на признаваните специалности. Ако минаваш през официалните агенции за това, те задължително пращат запитване до университета където си завършил, и си чакат официален отговор. Един път като минеш по този път, после бъдещ работодател няма пак да прави проверка, а ще ползва признатото от щатските агенции.

# 605
Днеска на наспана глава реших, че ще преведа само колежанската диплома, от колеж по туризъм (което ме прави отново сервитьорка)  Laughing. Магистърската ми диплома е с толкова изтрещяна специалност, че и тука не съм работила по нея, какво остана за САЩ. То в бг кой ли работи по специалността си в момента не знам?! Каквото искат да проверяват, ако проверяват, читава си ми е, честно изкарана с доста учене на немски и руски езици. Понеже отиваме в Сиатъл тука се шегувам, че мечтата ми е да стана една чистачка в Боинг. Grinning
Благодаря на всички за инфото и споделените впечатления!

# 606
Орхидблосом, някой доста изтрестели специалности ж Бг. Са доста популярни тук И добре платени, а магистратурата си е магистратура. Не е рядкост бг. Диплома И няколко подходясти класа
В местния държавен колеж да ти дадат доста добри сансове. Успех.

# 607
Защо говорим само за превод на дипломи, а не за евалюиране  newsm78
http://www.wes.org/

# 608
Мисля це се еволиуира само от тук, а не от бг. Thinking мисля це даже уцебното заведение ти дава фирмите за ежолиуация И превод с които работи.

# 609
Бейби, такъв като твоят познат от Албания са единици. И аз познавам шеф на голяма фирма, който не е ходил на колеж, невероятно интелигентен и е постигнал много в сферата си. Това не означава обаче, че всички могат да градят кариера без образование или да го имат без заеми.

Нищо гнило няма, закона позволява да се отварят колежи, правят го. Тях не ги интересува, че за момента пазара е презатрупан с такива специалисти, адвокати например. В крайна сметка всеки има глава на раменете да проучи какво, как и защо. Има и много юзлесс дегрийс, които звучат чудесно на хартия, но нямат кой знае какво приложение в реалният живот.
А и с отварянето на пазара и аутсорсинг на труда, компаниите няма нужда да плащат $$$ пари на някой с диплома за бакалавър, когато в другият край на света също толкова способен с подобно образование може да върши работата за много по-малко пари.

Бубка, според мен туишъните се вдигат, защото има хай деманд са високо квалифицирани кадри, а и за да могат да си позволят добри преподаватели.
В последният Економист има статия за това как масовото производството евентуално ще се върне към западните държави, но ще бъде на по-високо ниво и ще са необходими по-образовани хора.

Зои, късмет с намирането на работа.

Солей, шитите купувам, другите не ми харесват как изглеждат. Crazy
Мисля, че са малко уголемени, но и аз се стремя да не купувам обувки/дрехи за един сезон само и понякога прекалявам с размерите, та не съм много убедена. Simple Smile

МВК, браво на Пухкавел.

Orchidblossom, зависи каква специалност имаш, но езиците определено са ти плюс. Превеждай и успех с търсенето.

Май се изказах по всички теми. Mr. Green

П.П. Титина, честита ти нова работа.

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 16:02 от benson10

# 610
Мисля це се еволиуира само от тук, а не от бг. Thinking мисля це даже уцебното заведение ти дава фирмите за ежолиуация И превод с които работи.

Защо!? Тях ги интересува да им се платят таксите, а не откъде е дошъл пакетът с документи ИМХО...

Да, някои учебни заведения изискват евалюация от конкретна фирма (те са 2-3 големите). За превод такова нещо не съм чувала...

Но ако човек не иска да продължава да учи, а иска дипломата му да говори нещо на местните работодатели то защо да не я евалюира?

# 611
# 612
Но ако човек не иска да продължава да учи, а иска дипломата му да говори нещо на местните работодатели то защо да не я евалюира?

Евалюиране не трябва ли само за учене.  newsm78 Не съм чула някой работодател да иска евалюирана диплома. Обикновенно компаниите работят с определени фирми ( подобни на дедективските) и ако за позицията се изисква някаква проверка, те проверяват чак до девето кояно.

# 613
мен ме кефи името на църквата.

# 614

Общи условия

Активация на акаунт