138 Northern flags in South winds flutter! Hurrah! Нов BG юнак в US се ражда!

• 35 113
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Аз работя с българското си образование, и то такова каквото съм работила в България- така, че не е задължително да разнасяш пица или да си сервитьор/ка. И съпругът ми работи с българското си образование

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 06:04 от Titina

# 586
Оркидблосъм, и ние с мъжа ми, също като Титина, сме само с българското си образование. Никой не е отказал да ни признае дипломите и работим по специалността си.

# 587
Аууу браво на вас! Ами да вземем да си преведем дипломите тогава, че имаме малко време! Благодаря ви за бързите отговори!  Hug

# 588
  • САЩ
Моят мъж също работи само с БГ образованието си. Аз искарах и едно асосиейт дигрии (ама го написах ама  Crazy) което си платих и не затънах в заеми и което все пак ми послужи за намиране на работа, но преди това си работех само с БГ дипломата, която си ми признаха дори без да видят. Важното е да търсиш и да не си мислиш че само защото си с БГ образование и нищо не струваш в очите на американците. Едно добре написано резюме и добро представяне на интервю помагат много, а е важно и да си вярваш. Нищо лошо няма в това да си продавачка или сервитьорка. Много хора с такива професии си живеят не зле и дори и не мислят да се преквалифицират.

# 589
  • САЩ
Аууу браво на вас! Ами да вземем да си преведем дипломите тогава, че имаме малко време! Благодаря ви за бързите отговори!  Hug

Задължително си ги вземете и преведете! На сегашната ми работа ми поискаха копие и от дипломата от БГ въпреки че не се изискваше такава квалификация. Не искаха тукашен превод, а се задоволиха с превода на английски направен от БГ преводач. Просто си я пъхнаха във файла, знам ли и аз, но беше добре че не се налага да търся кой да я превежда тук.

# 590
  • Boston, MA
А деветмесечното ти бебе кой ще го гледа, докато разнасяш пиците? Там ще има разходи.

# 591
А деветмесечното ти бебе кой ще го гледа, докато разнасяш пиците? Там ще има разходи.

Много уместен въпрос, на който нямам отговор все още, ама какво да направя, нямаше как да кажа "ами задръжте ми визата докато малкия поотрасне, че сега ще ми е трудно да работя с него"

# 592
Важното е да търсиш и да не си мислиш че само защото си с БГ образование и нищо не струваш в очите на американците. Едно добре написано резюме и добро представяне на интервю помагат много, а е важно и да си вярваш.

Абе много сме комплексирани тука българите само защото сме бедни да му се не види! Пък явно не сме некадърни. Това е и една от причините да искам да се махна от тука - тоооолкова много предразсъдаци и насадени комплекси, задушавам се вече!!!!

# 593
  • Boston, MA

Много уместен въпрос, на който нямам отговор все още, ама какво да направя, нямаше как да кажа "ами задръжте ми визата докато малкия поотрасне, че сега ще ми е трудно да работя с него"

А, никой не е казал да не идвате, само че е фактор, който да обмислите при търсенето на работа. Успех!

# 594
Благодаря, Бубка! Ще го мислим съвсем скоро в реални условия, че тука колкото и да го мисля, като съм виждала Америка само на картинка/филм и ми е голяма и гъста мъгла.

# 595
Мога ли да си работя някаква обикновена работа, например сервитьорка или продавачка в магазин и да живея нормално, т.е. квартира, храна и бензин? Не искам лукс, не искам почивки, само да си разнасям пици и да мога да си плащам сметките. Дали е възможно това?

По-скоро не. Ако си сервитьорка в готин ресторант или бар в голям град, може и да прибираш сериозни бакшиши, но как ще плащаш здравна осигуровка, как ще заделяш за пенсия? Както спомена някой, детските градини и гледачките са скъпи. Продавачите, като изключим луксозните магазини, са най-уязвими, освен ако не работят за някоя по-социално настроена верига.

# 596
То, ако се стигне до там, можете с мъжа ти да работите в различни смени, Оркидблосъм. Така единият от вас ще е с детето през деня, другият - през нощта. Поне докато не си намерите работа по специалността.

Превеждайте дипломите и нека ви заверят превода в Министерството на образовнието. Без да е легализиран преводът, тук може и да не ти го приемат.

# 597
Мога ли да си работя някаква обикновена работа, например сервитьорка или продавачка в магазин и да живея нормално, т.е. квартира, храна и бензин? Не искам лукс, не искам почивки, само да си разнасям пици и да мога да си плащам сметките. Дали е възможно това?

По-скоро не. Ако си сервитьорка в готин ресторант или бар в голям град, може и да прибираш сериозни бакшиши, но как ще плащаш здравна осигуровка, как ще заделяш за пенсия?

Нещо не ти разбирам посоката, Хиър.
В НЙ имам няколко познати и приятели, които работят неквалифициран труд и си плащат сами осигуровки за пенсия, а здравни имат от социалните. Посрещат си без проблем текущите сметки и разходи и им остават пари за ходене в БГ и скромна почивка някъде тук. Нямат сериозни спестявания, но това е положението. Включително семейства с деца имам предвид.

Надежда, благодаря ти за поздравите!  Hug
Витамини не давам никакви, вода - чешмяна филтрирана когато започнах да захранвам предложих за първи път. Само такава давам у дома. На вън - обикновена чешмяна, изворна, минерална, каквато дойде. Флуор допълнително - не.
Радвам се, че сте добре! Поздрави от нас и прегръдки!  Hug

Бенс, можеш ли да ме осветлиш коя подметка на сандалите на Salt-Water е по-хубава Littleway Stitched Sole или Urethane Sole? Отговарят ли си на номерацията? Мерси!

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 03:44 от Solley.

# 598

Нещо не ти разбирам посоката, Хиър.
В НЙ имам няколко познати и приятели, които работят неквалифициран труд и си плащат сами осигуровки за пенсия, а здравни имат от социалните. Посрещат си без проблем текущите сметки и разходи и им остават пари за ходене в БГ и скромна почивка някъде тук. Нямат сериозни спестявания, но това е положението. Включително семейства с деца имам предвид.

И аз ги имам същите в НЙ, но знам какви страхове и ситуации имат и не бих искала да съм на тяхно място. Нека не забравяме и че НЙ не е Америка.

# 599
solley, za sandalite-s okolo nomer sa po-golemi po moya precenka. imame shitata podmetka. sorry za latinicata.

Общи условия

Активация на акаунт