138 Northern flags in South winds flutter! Hurrah! Нов BG юнак в US се ражда!

• 35 124
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Предполагам става дума за психиатрия. Да, наистина, доста бели стават от незнание. Peace
da,Цонна,правилно предполагаш,извинете правописа ми

# 571
Цоне, много гадно...
От мъжа ми знам за две компании, с които работи и планират общо да съкратят около 6000 души през следващите няколко месеца. Confused Побеснявам като кажат, че се оправяме от кризата.

Според мен обисити е болест, както анорексията и е подигравка с тези хора да ги дават по новините.
За да стигне един човек до там най-вероятно има по-сериозни проблеми, не е само до липса на информираност за здравословно хранене или мързел.

# 572
Atti, рокля и диадема с филц от Ханна Андерсън.

# 573
Предполагам става дума за психиатрия. Да, наистина, доста бели стават от незнание. Peace
da,Цонна,правилно предполагаш,извинете правописа ми

Извинена си, анетте1104. Peace

П. С. Не си го слагай толкова на сърце. Laughing

П. П. С. Бенс, щели да уволнят/съкратят около 8 000 служители. Става дума за фармацевтичния гигант Пфайзер. Laughing Ех, така е като не могат да си подновят лицензите и не са измислили каква нова болест да лекуват.

Та, гълтайте си хапчетата, за да няма безработица. Аз моите си ги взех. Алелуя. Laughing

П. П. П. С. Хакнали са ми ФБ акаунта. Joy

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 04:22 от Цонна

# 574
Айде и аз в редиците на наетите на работа. От понеделник активно работеща, заплатата доста по-добра от предишната, бенефити, колектива - ок. Малко се бях дръпнала първия ден, но мислш, яе местото е добро. А и се съгласиха с пътуването ми до БГ другия месец.

# 575
  • The QC to be!!!
Irka § Титина ЧЕСТИТО.  Peace

Цоне стискам палци да излезе нещо мн. бързо и по добро за него.  Praynig

Ето тема за дискусия пак: http://signon.org/sign/support-the-student-loan.fb7?source=s.fb&r_by=2129965
Аз не бих подписала такава петиция. А вие? Гледната ми точка - ако иска човек, има начини да учи и без да трябва да затъва в хиляди и стотици хиляди.  Crossing Arms Имам примери пред очите си бол. Яли, пили, учили, сега имат дипломите и нещат да плащат. Ми това на какво ще ги научи а? Да тръгват да си търсят работа по света и да си плащат заемите.  Crossing Arms Деййййййй кой от къде не му се напъва, другите да му плащат дълговете.  #Cussing out Ок, може би съм крайна... дано някой се вкл. с др. крайност, че да се балансира драсканицата ми.

# 576
трябва ли да "порицаваме" (малко силна дума, но не се сещам за по-лек вариант в момента) подобна гавра със собственото ти тяло в името на доброто здраве, или по-скоро да продължаваме да се самозаблуждаваме, че и дебел си пак красив.

Има достатъчно информация и кампании вече и тези хора се чувстват достатъчно порицани, но стана ясно, че само с порицания не става. Много добре знаят, че ги гледат като извънземни и всеки ги съди. Отслабването, здравословното хранене, здравето са продукт на много фактори, а системата в САЩ е толкова сбъркана и счупена...

# 577
  • София
Здравейте,
Може ли да ми кажете, дали има нещо по специално, като документ, който може да ми се поиска на летищата в Америка, като имате предвид, че сум бременна в 7 г. с. И опасно ли е да минавам през металдетекторите, има ли други детектори в Щатите?

# 578
Ето тема за дискусия пак: http://signon.org/sign/support-the-student-loan.fb7?source=s.fb&r_by=2129965
Аз не бих подписала такава петиция. А вие? Гледната ми точка - ако иска човек, има начини да учи и без да трябва да затъва в хиляди и стотици хиляди.  Crossing Arms...Да тръгват да си търсят работа по света и да си плащат заемите. Crossing Arms

Съгласна съм с това за ъндърград,  в град скуул нещата са малко по-различни, а в днешно време то е едва ли не задължително, ако иска човек наистина да успее и да има работа. Например мъжа ми и голяма част от приятелите му нямат една стотинка заем за първото, изкарали са го на стипендии, но за мастър 3 години таксите, съответно и заема е  6 цифрено число, лихвите не ги смятам. Също двамата сме работили през това време, не сме живели на заеми за ежедневни нужди. От целият им випуск бяха дали стипендия на 4-5. Като последните 5 години в същото училище ( и не само там) туишън-а е доста по-висок, а състоянието на икономиката въобще не гарантира вече, че тези току що завършили студенти ще намерят работа. Месечната вноска не е никак малка, не могат да работят каквото и да е, заплата в КФС например не е достатъчна да покрие вноската за този месец, а като започнеш да закъсняваш с пеймънтс ти се отразява яко на кредитната история.
Егоистично погледнато от нашата камбанария би било чудесно Mr. Green, но реално няма как да стане.

И как го виждаш това тръгване по света? Вярвай ми навсякъде, особено в момента, искат опит и много други неща преди да реши някой от другият край на света да те наеме. Тия фирми дето наемат "чужденци" в повечето случаи искат крийм делла крийм-а, а не някой авъридж Джо с току що взета диплома.

# 579
benson, абсолютно съм съгласна с теб! И аз съм с 6-цифрен заем за град скуул  Rolling Eyes Признаха ми бакалавърската степен от БГ, а за да имаш добра работа тук (за много от професиите) се изисква тукашно образование. Завърших 2009-та, когато всички съкращаваха с хиляди... Аз, както и масата от съучениците ми, не можахме да си намерим работа дори и година след завършването (а бяхме започнали да търсим много преди дипломирането). Някой се принудиха да се върнат на предишните си работи, а много нямаха и тази опция... Скъсах се от нетуъркинг ивентс от всякакъв род... и накрая се принудих да започна работа като контрактор за $12 на час... за да влизат все пак някакви пари вкъщи.  Confused

От 4-цифрената месечна вноска за заема към главницата отиваха $50. Останалото - лихви!  #Cussing out Е как се изплаща това нещо в тази ситуация? Като си купиш нещо и  то не ти върши очакваната работа отиваш и го връщаш... Но това образование, което за момента никаква работа не ми върши, няма как да им го върна...

Наистина за ъндърград нещата са различни - помагах на хлапето на приятели за САТ, той излезе не много сериозен и изкара относително посредствен резултат (все пак малко над средното ниво)... но имаше отличен ГПА (от ужасно училище) и взе пълна стипендия. Моя ГМАТ беше в топ 10% и се надявах на стипендия, но се оказа, че само 1-2 човека от класа са получили.

В момента си гледам детенцето и промених плана на инкъм-бейсд, но ми се ще да не мисля за лихвите след това.

Цитат
Деййййййй кой от къде не му се напъва, другите да му плащат дълговете.

Бейби, напъвах се повече от всички около мен, повярвай ми... Лесно е да се размахва пръст отстрани  Rolling Eyes И никой не иска да му плащаш заемите - ако си прочела детайлите в предложението, заемите ще се плащат 10 години, а вноските ще зависят от доходите - тоест, ако получаваш много пари благодарение на това образование, това ще се отрази и на плащанията ти.

Та за мен също би било добре да се приеме това предложение (очевидно  Laughing). Маса хора се задушават от тези заеми... а цените отдавна не са оправдани... Според предложението, на тези, които вече имат заеми, ще им бъде опростено оставащото след 10 години редовни плащания. А за предстоящите - ще има лимит от $45К, което мисля, че е честно (за да не се злоупотребява). Peace

# 580
  • The QC to be!!!
Аз по принцип съм на мнение, че образователна система пройзвеждаща кадри без да има нужда от тях е гнила. Ми не, не може да се върне дипломата, остава си за живот. И за това ако някой е взел заем за да има диплома до живот, логично е да си я плаща до цент. Но аз имам и същото мнение за заемите за къщи, коли, и т.н. Най-лошото е, че маса народ все още мисли, че като учи и завърши работата ще е гарантирана и $ ще са в изобилие. Но каквато и специалност да се звърши днес, няма нищо общо с пазара на работната ръка от преди 5-6 години, това вкл. и най-често спряганите сфери на здравеопазването и военните. С това се съгласявам. Ок, ще се съглася, че и не всеки може да се оправи с таксите за град скул. Но имам личен пример за човек, който завърши мастер, медицина, адолт психиатрия, и скоро ще свърши и за деца, и е все още без нито един $ заем. Емигрант от Албания, и не, нито цент не получава от никого, като изкл. няколко пъти, че е вземал от приятели за по седмица докато си получеше пей чека. Вече не взима благодарение на 6 цифрената си заплата... Та може, но не е за всеки, значи и град скул не би тр. да се за всеки, и т.н.

# 581
Последният път, когато коментирах тегло на хора, Трънче, си взе самоотвод. Затова нищо сега.

За образованието нямам мнение. Предпочитам да почета странични преживявания. Спомням си едно интервю на семейство токущо завършили - право и медицина. Правеха сметка как да си платят заемите. Режеха бюджета яко, вкл. и от пиенето на кафе (поне на вън).

# 582
Да идвате да си признавате кой ми дрънка кокалите днес по обяд-ушите ми горяха. Laughing

# 583
  • Boston, MA
Моите заеми са малко, и са от държавните, заключени под 2% (мъжът ми вика още няколко милиона ако имало да ни дадат на тая лихва), та нямам право да се оплаквам. Обаче, как станаха толкова безумни годишните такси на университетите?

# 584
По повод заемите за образование в САЩ искам да попитам - на мен не ми се учи, в БГ се научих (7 години) и сега не ми се стъпва в университет, още по малко като слушам за какви пари става дума.  Съответно моето бг образование в САЩ е само някаква хартийка. Та въпроса ми е: Мога ли да си работя някаква обикновена работа, например сервитьорка или продавачка в магазин и да живея нормално, т.е. квартира, храна и бензин? Не искам лукс, не искам почивки, само да си разнасям пици и да мога да си плащам сметките. Дали е възможно това?

Общи условия

Активация на акаунт