Фимо, въздушна глина III

  • 163 236
  • 539
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
  • Мнения: 26 383
пека във фурната като повечето тук...да,мирише неприятно,но се отмирисва и бързо....има и специални фурнички за фимо http://blog.marabu.bg/wp-content/uploads/2012/03/furna_za_pechen … imerna_glina2.jpg

# 421
  • Мнения: X
И аз четох, че миризмата която се отделя при печене е отровна и полепват съединения по фурните и ако се ползва фурната която се ползва и при готвене трябва след това да се измие хубаво и да се проветрява помещението. И да питам пекли ли сте фимо в микровълнова? Дали става? Ако става, ще се пробвам, че имам една стара (има и функция грил) и ще пека на терасата.

# 422
  • Мнения: 8 952
Здравейте, момичета!
От известно време с дъщеря ми си правим разни нещица от фимо за забавление.

Иска ни се да пробваме трансфер на изображение. Дали бихте ми помогнали малко?

Може да се ползва снимка или картинка от списание, така ли?
А нещо ръчно нарисувано? Ако да - с какви материали трябва да е нарисувано, сигурно има значение.

После пече ли се тоя... лак?

И с какво се залепва върху фимото?

Ще се радвам да ми помогнете!

# 423
# 424
  • Мнения: 1 517
Имам въпросче към който е работил с Фимо - дребните и тънки детайли чупят ли ви се? Аз пека уж на 110С (така пише на фурната, иначе нямам термометър), 30 минути и след това по-фините детайлчета се чупят много лесно. Чудя се дали е нормално.

# 425
  • Мнения: 1 517
Искам да ви покажа някои мои творения. Запалих се по кулинарни миниатюри в мащаб 1:12. Засега само експериментирам и не знам доколко добре се получава.





Имам още снимки, но са на телефона.

Да ви питам - има ли смисъл да си купувам паста машина, при положение, че имам точилка? В Кауфланд има едни доста намалени, но са за тесто и се чудя имат ли разлика с тези, които са специално за глина?

# 426
  • Мнения: 1 517
Да, по-фините при натиск и на мен ми се чупят, а съм чела на много места, че е много здрав материал...
Не мога да разбера, къде бъркам точно.
Аз разбрах - пекла съм на много ниска Т. Купих си термометър за фурна и ми стана ясно. Копчето на фурната показва 130С, а реално пече на под 100С. Щом усилих градусите, глината взе да става гъвкава и се чупи много по-трудно. Или въобще не се чупи. Simple Smile Трябва да се улучи идеалната Т, при която хем да не изгаря, хем да става достатъчно гъвкава и нечуплива.

# 427
  • Варна
  • Мнения: 771
petty ,чудесни са творбите ти!  Peace Благодаря ,че ги сподели! bouquet

# 428
  • Мнения: 600

Да ви питам - има ли смисъл да си купувам паста машина, при положение, че имам точилка? В Кауфланд има едни доста намалени, но са за тесто и се чудя имат ли разлика с тези, които са специално за глина?

Машината за паста е подходяща за разточване на глина, аз съм с такава.  Купих си я специално за разточване на глина. Разточването с машина става много равномерно, особено полезна ми беше на мен при смесване на цветовете, сигурно си гледала клипчета. Не съм опитвала с точилка. При машината за паста има възможност да се наглася дебелината на разточване. На ръка също е възможно, но не съм сигурна дали ще е толкова прецизно. Сама ще си вземеш най-доброто решение  Peace. И продължавай да твориш! Прекрасни са ти миниатюрите! С удоволствие бих видяла и другите ти творения.

# 429
  • Sofia
  • Мнения: 26 383
прекрасни миниатюрки,качи още  bouquet

# 430
  • pomorie
  • Мнения: 848
Здравейте,доста отдавна ми се иска да пробвам нещо с Фимо.Работя,като декоратор на бутикови торти и ми се иска да преобразя някой от фигурите от фондан във Фимо.Имам няколко въпроса,с какво се залепват отделните елементи,ако правя например фигурка с някаква основа и други елементи, трябва ли да сглобя всичко предварително и да пека или правя всичко по отделно, изпичам и сглобявам?Предполагам,че самата техника на работа е доста сходна на тази с фондан или пластелин.

# 431
  • Sofia
  • Мнения: 26 383
Може и отделно да се пекат,а може и сглобени...има специално лепило за фимо,но може и със секундно

# 432
  • Мнения: 1
Здравейте дами! Изпитах най-ужасния първи опит с нещо,с което съм се захващала някога... Реших за първи път да работя с фимо. Никъде по туториали или от някой друг не съм чувала да има подобен опит. След като си счупя парченце и започна да го меся се натрошава и дори не може да прилепнат трохите....след като едвам едвам ги събера е толкова твърдо и бавно размесимо,че  нямам думи. Мачкам си парчето сигурно над 10 минути ,за да стане като много твърд пластелин. Цяла вечер се занимавах с около 15тина снежинки. Наредих ги на алуминиево фолио и го сложих в предварително загрята фурна. Тъй като фурната ни е доста стара - Раховец, няма точни градуси. За това ги сложих на около 130 градуса. Не бяха минали и 10 минути и цялата кухня и хол се опушиха...Не мога да сваря да извадя тавата с изгорелите до въглен снежинки...ТОЛКОВА ЗАДУШАВАЩИ ГАЗОВЕ, НЕ МОГА ЧАК ДА ОТВОРЯ ФУРНАТА И ДА ГИ ИЗКАРАМ НА ТЕРАСАТА... Над един час проветрявах целия апартамент и продължава да мирише. Чисто и просто ОБГАЗЯВАНЕ. Заради печката ли е? Заради това ,че са тънки елементите ли изгоряха толкова бързо?
Помогнете... Къде бъркам?

# 433
  • Мнения: 152
Мисля, че глината не е била в ред. И моите първи опити бяха с печка раховец, но като цяло дори глината в началото да е била твърда, след няколко минутно мачкане между дланите, омекваше.

Аз пък тъкмо се засилих към темата за да питам дали знаете колко горе-долу е срокът на годност на полимерната глина и какво се случва ако печеш такава с изтекъл срок на годност Simple Smile

# 434
  • Мнения: 161
Мисля, че глината не е била в ред. И моите първи опити бяха с печка раховец, но като цяло дори глината в началото да е била твърда, след няколко минутно мачкане между дланите, омекваше.

Аз пък тъкмо се засилих към темата за да питам дали знаете колко горе-долу е срокът на годност на полимерната глина и какво се случва ако печеш такава с изтекъл срок на годност Simple Smile

Ако успееш да размачкаш глина с изтекъл срок на годност, значи ще се изпече перфектно Wink

Общи условия

Активация на акаунт