СЕПТЕМВРИ`09-тема 41

• 81 314
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Кукууу..кой завърши семестриално? Аззз   superuu Мерсиии  bowuu

При нас какво - Свил изкара много тежка ангина миналата седмица - пи Панцеф. Иначе са на градина, учат песни и стихчета. Госпожите му са много мили, впечатлена съм!

За Коледа - искаше Нърф вортекс, вчера купихме от Хипото, че бяха на -25%. 44 кинта пищовче, ама Нърф. Нърф, ма пищовче  Crazy Само това искаШЕ. Сега има и други желания, но си има баби, леля, в градината също ще идва дядото, та ще го уважа.

Тук, вътре, се избиват - такова каране се карат, че ми е мъка. И се удрят, и се обиждат  ooooh! А в градината и двамата са супер кротки...

Аа, Свил започна всеки обед, докато спи в градината, да се напикава. От 1 месец насам. В къщи не го прави, дори и нощем. Като го питам защо - "Ми щото така", "Защото пикаем в леглата". От 2 дни го вдигат спящ, носели го да пишка и пак го гътали да спи, че да не пера пижами. На мен ми е по-зор защо го прави, но не казва.

# 616
Атракцион, много и ужасно голямо ЧЕСТИТО!!! Дет се вика изгря слънце и на твоята улица:)

А иначе проблема със Свил ми е болен проблем, имам го същия с едно от моите хлапета. В къщи не правило такива неща, но при нас на обяд - стой та гледай, но разликата е че той не дава и да го вдигна, а не се караме, не викаме. Само като го приближим и почва да плаче, не дава и одеялото да махна, да видя дали се е напишал, за да го преоблека- почва да плаче и да вика. С майката се видяхме в чудо, тя обяснява, аз обяснявам, но проблема си стои. Определено не ми е приятно и се чувствам виновна, но не мога да променя нищо. В процеса на адаптация минахме с почти всички деца през такъв период, напишваха се по време на обедния сън, но това премина. Свикнаха с нас и с факта, че не им се караме.
А една колежка пък казва на децата - Тоалета на е е място за разходка, но леглата не са тоалетна  Laughing

# 617
Здрасти и от нас!
Емил пишка през 1 час на гърнето,но не казва.А за акането не казва никога и все се крие.
А като го питам защо не ми е казал,отговаря  другия път ще кажа.А другия път нещата се повтарят.
Януари почва детска и си мисля,че или все ще е болен,или все мокър.Дано не съм права.

# 618
Атракциа - честито   bouquet

Това с пишкането- и Дара го мина в градината.. ама за около седмица. Успяха бързо да се разберат с учителките. Сложиха й памперс 2 дена, Дара се сепна, че не е бебе..и спря.

# 619
Атракция, поздравления.

С. се напишка първите 2 пъти също в ДГ. Ще говорим и с учителката да не я чака да си каже.

Благодаря за отгоорите. Предполагам, че говорят за АДД и лекарства в тукашние училища, но не мисля да го правя на проблем.

# 620
  • sofia
Атракцион, бравус!!!  bouquet
За играчките и игрите....И Пепи не си играе особено много сам. Преди много рисуваше, но нещо му мина мерака. Сега се забавлява, като смесва цветовете и съсипва водните боички...Така всичките придобиват кафяво-никакъв цвят... LaughingСъответно, проскубва де, що четка докопа...На мен ми е смърт да гледам подобни издевателства, тъй като, бидейки внучка на художник, съм научена да се отнасям с уважение, към пособията за рисуване... Laughing
В общи линии, единственото спасение, когато искам да се отърва от Петко, са филмчетата...Обожава  Шантавите рисунки:http://vbox7.com/collection:1246667.Понякога ми е гузно, че гледа доста...

# 621
Привет и от мен! Май бая отдавна не съм се отчитала  Embarassed
Ади го приеха на градина и тръгна средата на октомври ( късно, че беше с нашите на море до тогава). Ходи 3 дни и се тръшна с 40 градуса  ooooh!... Два дни след него и аз и майка ми.  И тя каза "йок' - отписваш го и ще го гледам аз. Аз се колебаех, но най - накрая надделя огромният минус, че ни беше ужасно далеч ДГ и го отписах.  Сега го водя за разнообразие в двореца на децата на леголанд два пъти седмично, че да се среща и общува с набори и да не подивее съвсем в къщи. А за зимата съм намислила посещения и на зимни кънки. Обаче забелязах, че като го вземех от ДГ и беше ужасно нервен и сприхав, все едно не беше моето дете. На третия ден дори не искаше да влиза вътре и се беше напикал в леглото - също нещо необичайно за него. Предполагам, че беше свързано с това, че едната им госпожа беше зла дърта вещица и имаше едно агресивно момче в групата. С ММ бяхме пред развод, че съм го отписала, но му заявих, че няма думата след като не го гледа болен в къщи  Mr. Green
 И Ади не се заиграва дълго време сам, но не виждам нищо необичайно в това. За Коледа вече един подарък е на лице-  тротинетка, че неговата беше бебешка и се счупи, а обича да кара. Другото, което съм намислила е работилница с инструменти, че е луд на тази тема. pironi

# 622
  • Испания и Стара Загора
Къде сте всички? newsm78
Андреа пак е с отит и е на АБ.Преди месец и половина пак беше така.Според педи било нормално за отитите  и можело цяла зима да изкара така. TiredТози път й изписа двойна доза АБ,защото тъпанчето й било като балон пълен с гной и можело да се спука.И за да предотвратим това спукване ,ще пие повече АБ. ThinkingТака ми обясни педиатърката.

Иначе вече й дадоха костюма за коледното тържество.Ще е цвете,обаче каза,че дрехите били много грозни и тя няма да ги облече.Големи проблеми имаме с това обличане.Все нещо не й харесва и всяка сутрин тръгваме с рев към ДГ.Някой ако има идеи как да се справям  с инат ,да казва. Crazy

# 623
  • sofia
Анита, единствения начин за хармония в отношенията ни с Петко е, винаги да е на неговата. hahaha
Есим, какви са тези занимания в Двореца на децата, я сподели?
Ние днес "Молствахме". Нали отвориха новият Мол България, който е току-до нас. Пепи е щастлив, че има ескалатори, имаше бате Енчо и пр. Утре от 12 без 15 ще има куклен театър, та пак ще идем.

# 624
Кришка, заниманията по легоконструиране се провеждат всеки ден от 12.30 до 13.30ч. ( в събота от 10 и нещо) при една симпатична госпожа Дора Симеонова. Освен лего вътре има и много други играчки за деца + компютърни игри и даже акум. мотор, който карат в коридора. Едно посещение струва 2.50лв. Аз съм си взела карта за цял месец за 15лв. по два пъти седмично ( само толкова мога да го водя и без друго). Посещават предимно децата от занималнята към двореца, но има и такива като нас. Има много готина тоалетна с малки писоари за момченца и Ади всеки път я посещава поне по веднъж  Mr. Green. Трябва да си носите пантофки. То за 3г. деца почти няма къде да се записват - обикновено приемат от 4 и 5г. Може да провериш какви школи има в Национален дворец на децата и по интернет.

# 625
.Големи проблеми имаме с това обличане.Все нещо не й харесва и всяка сутрин тръгваме с рев към ДГ.Някой ако има идеи как да се справям  с инат ,да казва. Crazy

Мир да има. Всичко й давам да облича. Искаше да се качи на самолета до Бг с пижама и голямо уговаряне беше.
Давам й 4 блузи и 4 панталона да избира, когато трябва да ходим някъде и няма как да е с "искам с мръсната блуза на точки" (която изрови от един пакет за 24 месечно).

# 626
  • Испания и Стара Загора
В ДГ имат физическо възпитание два дена седмично и тогава я обличам в спортен екип.Обаче тя иска всеки ден да е с него.За рокли и поли изобщо не иска да чуе.Харесва само едни дънки и 2 блузи и това е.С якето голям зор беше докато се съгласи ,че вече е студено и трябва да го облича всеки ден.Онзи ден тръгваме за ДГ и й направих косата и тя на вратата ми заяви,че така не си харесва косата.Тръгнахме и тя рева до ДГ.После учителката ми каза,че е ревала през цялото време там.Като я взех на обяд й развалих косата и й сложих диадема и беше най-щастливата на света.Следобед учителката беше учудена от промяната в настроението й. ooooh!Лошото е ,че не мога да преценя кога как ще реагира.Сърди се за най-малките неща и е такъв инат,че когато е сърдита не иска да говори и аз не мога да разбера ,защо се сърди.Оф не знам как ще е занапред. Crazy

# 627
  • sofia
Есим, благодаря за информацията! Готино звучи. Аз гледах в сайта им, но нещо не са описали всичко, което ме интересува. Може през седмицата да отидем, да проверим на място.
За щастие, Пепи като мъж, няма особени предпочитания към облеклото!
От 11 в нашия мол ще има куклен театър! Идвайте! Hug

# 628
  • София
Ха добро утро мацки!
Атракцион ха честито!
Малко по задачки тичам - като начало ме съкратиха /напълно очаквано от моя страна след 6 години майчинство/ но не съжалявам...дет се вика две деца родих, кърмих дълго, поотгледах и т.н. Сега на борсата...другата седмица ще се записвам...
anita29 за отитите имам особено мнение. Нe ги обичам и гледам да не ги допускам, досега Кати е имала само леко възпаление на едното ухо...Следи я, че често водят до загуба на слуха....
Дрехите - ами засега не успяват да ми се наложат, съобразям се и с двамата, но от рода да искат дреха дето е за пране и т.н. или да ходят с едно и също не позволявам. Обикновено решенията ни съвпадат де...И Ангел и Кати са големи кипри...обичат разнообразните дрехи, та дори и сами си искат всеки ден да са с различни...Понякога искат в къщи да останат по пижами...но примерно позволявам до някое време  и после домашните дрехи се обличат. Ангел се беше запънал с едни маратонки с прасенце...и миналата година ходеше с тях на плажа дори...и това беше....
Кришка само на картинки го гледах мола ви...ама много далече ми е бре..трябва през цялото задръстване да мина баси....но някой ден ще то посетя...
Есим добре, че се весна бе жена..беше ми залипсвала...

Последна редакция: нд, 02 дек 2012, 10:18 от EmiR

# 629
  • София
Привет от мен!
Аз тази събота бях без дете и успях да си почина. Нашите го взеха да го водят при баба ми на вилата - и той доволен, и ние с баща му също. Mr. Green
В новооткрития мол мисля да не стъпва още поне 2 седмици, да размине малко първоначалната истерия. Днес като минах по България направо се втрещих - едни тълпи се втурнали натам, едни опашки от коли, човек ще рече, че досега не са виждали магазин тия хора. Crazy
От следващата седмица съм решила да водя Ники на плуване събота и неделя - хем да се кали малко, хем да се изморява, че енергията му е неизчерпаема напоследък.

Общи условия

Активация на акаунт